Nebudeme na Kompanyho spěchat, hlásí Guardiola

24.07.2016, 17:56
Aktuality
Hodně neúspěšnou sezónu má za sebou Vincent Kompany. Ten vinou zdravotních potíží vynechal velkou část sezóny a následně i mistrovství Evropy. Nový kouč Citizens Pep Guardiola pak nechce na svoji oporu spěchat...

Kapitán belgické reprezentace začal minulý ročník skvěle, když během úvodních dvou ligových zápasů pomohl Manchesteru City dvěma góly, posléze se však ozvaly problémy.

Kompanyho během kariéry dlouhodobě pronásledují svalová zranění a to se potvrdilo i během uplynulé sezóny, kdy se opakovaně potýkal se zraněními stehna a třísel.

Nakonec musel 30letý stoper vynechat i mistrovství Evropy a nejisté je jeho rovněž jeho použití v úvodním ligovém zápase se Sunderlandem. "Nejdůležitější je pro Vincenta, aby byl znovu fit," prohlásil Guardiola. "Během posledních dvou let utrpěl opravdu hodně zdravotních potíží, je to pro něho i pro tým těžké, nyní by se měl vrátit, až bude stoprocentně zdravý," dodal. "Nechceme nic uspěchat, dáme na rady lékařů a fyzioterapeutů," slíbil Guardiola, jenž poslední tři roky působil na lavičce Bayernu Mnichov.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (353)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele