Nabízeli 300 tisíc liber týdně, Ighalo však Čínu odmítl

10.02.2016, 20:15
Aktuality
Čína v lednu velmi razantně vstoupila do evropského fotbalového trhu. Kluby z nejlidnatější země světa mají na svědomí tři suverénně nejdražší přestupy v lednovém termínu, když přetáhli Alexe Teixeiru, Jacksona Martíneze a Ramirese. Dalším z "hraček" pro asijské diváky měl být Odion Ighalo, jenž však nebývale lukrativní nabídku z východu odmítl. Nechce totiž přijít o svůj sen hrát v Premier League.

O nigerijského útočníka, jenž v aktuální sezóně v dresu Watfordu nastřílel už patnáct branek, měl zájem celek Hebei China Fortune sídlící v přístavním městě Qinhuangdao. Klub byl založen v květnu roku 2010, přesto stačil vyměnit už osm trenérů. Tím posledním je Li Tie, jemuž vedení přivádí jednu posilu za druhou.

Za dohromady více než 26 milionů liber v lednu přišli Gervinho, Stéphane Mbia, Ersan Gülüm a Gaël Kakuta. Pátým do party měl být Odion Ighalo, jemuž Hebei China Fortune nabízeli až 300 tisíc liber týdně. Forvard Hornets přiznal, že zpočátku měl obrovské potíže s rozhodnutím, nakonec však rozhodly sportovní kvality před financemi.

"Byl jsem velmi blízko. Nabídli 10 milionů liber klubu a mně čtyřletý kontrakt s gáží 200 tisíc liber týdně," prozradil Ighalo. "Tři dny jsem nemohl spát, takové množství peněz se odmítá těžko. Někteří spoluhráči mi říkali, že takovou šanci si nemůžu nechat ujít. Ale já do rozhodnutí neskáču po hlavě."

"Modlil jsem se a bůh mi řekl, že tohle není pro mě to pravé - bez ohledu na množství peněz, které nabízejí. Vím, že mé kroky vedl bůh," zdůraznil šestadvacetiletý útočník, který si na víru velmi potrpí. Každý gól ostatně slaví se vztyčenýma rukama vzhůru k nebesům.

Ighalo: Nemůžete prodat svůj sen

"Když jsem jim řekl, že k nim jít nechci, nabídli mi ještě víc peněz, téměř 300 tisíc liber týdně. Odpověděl jsem jim ale, že tohle není otázka peněz. Jako dítě jsem Premier League jen sledoval a snil o tom, že jednou budu její součástí. Nyní se mi to daří, a pokud budu pokračovat v tom, co dělám, můžu si v Anglii užívat fotbal ještě čtyři, pět nebo šest let," plánuje Ighalo.

Nigerijský reprezentant byl důležitou postavou Watfordu v loňské sezóně v Championship, když nastřílel dvacet ligových branek. K téže metě se blíží i nyní v elitní soutěži. Kromě patnácti gólů v Premier League navíc skóroval jednou i v FA Cupu.

"Pomohl jsem svému týmu postoupit. Jak bych jej nyní mohl opustit jen pro peníze? Vím, že peníze jsou dobrá věc. S penězi, které mi nabídli, bych se mohl zabezpečit do konce života. Jenže svůj sen prodat nemůžete," podotkl Ighalo.

Ighalo přiznal, že jednou možná přijde doba, kdy jej podobná nabídka přesvědčí. Nevypadá to však na nikterak blízkou budoucnost. "Pak mi volali znovu, tak jsem je musel opět odmítnout. Možná když budu dál skórovat, přijdou na konci sezóny s trojnásobnou částkou," usmíval se forvard s dokonalým střeleckým instinktem.

"Až přijde čas hrát fotbal v Číně, zjistím to. Jestli to pro mě bude správný krok, prostě se to stane," zakončil v rozhovoru pro britský plátek Daily Mail.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (606)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele