Na Euro jenom s 23 hráči? Měla by být možnost jich vybrat 26, uvedl Koeman

28.03., 12:39
Aktuality
Ronald Koeman by chtěl mít v týmu na Euru 26 hráčů. (© AFP)

Trenér nizozemské reprezentace Ronald Koeman (61) dal po posledním reprezentačním bloku najevo nespokojenost s regulemi UEFA. Někdejší hvězdě Barcelony se nelíbí, že evropská asociace povoluje na zápasy mistrovství Evropy nominovat pouze 23 hráčů. Koeman by tento počet rozšířil o tři fotbalisty.

V rozhovoru pro stanici Nederlandse Omroep Stichting zkritizoval lodivod Oranjes rozhodnutí UEFA, které umožňuje trenérským štábům povolat na Euro pouze 20 hráčů do pole a tři brankáře.

"Měli byste mít možnost vybrat jich 26. Přijde mi to absurdní. Viděli jsme, že i v tomto reprezentačním termínu měly všechny týmy opět mnoho zraněných. Blíží se konec sezony, a pokud vám vypadnou další hráči, nemůžete hrát jedenáct proti jedenácti," řekl Koeman po prohře 1:2 s Německem.

Nizozemsko se ve skupině D střetne s Francií, Rakouskem a Polskem. (©Livesport)

"Budu za to lobovat, protože vím, že to tak vidí mnohem více zástupců národních týmů. Mluvil jsem o tom s Julianem Nagelsmannem. Devět dní před prvním zápasem Eura musíte mít definitivní seznam. Ale pokud se něco stane, co potom? Myslím, že je směšné, že může být jen 23 hráčů," dodal.

Nizozemci se již dozvěděli jméno prvního soupeře na Euru, po úspěšném penaltovém rozstřelu ve Walesu a postupu z baráže se jím stalo Polsko. Oba týmy se utkají ve skupině D 16. června v Hamburku.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Autor: Livesport.cz / Paul Winters

Komentáře (29)

Přidat komentář
vceradnesazitra

Já bych byl pro 46

Reagovat
GrimeBaller98

36?! ale loni jsem jich mel 37!

Reagovat
Sigma Olomouc

Ale tyhle jsou větší! Koupíme ti další.

Reagovat
GrimeBaller98

Reagovat
Jardin

Reagovat
Cotton

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kattos

Reagovat
Seydou Doumbia

Asi bych taky byl pro 26, ale nemyslím si že zrovna Oranje by to nějak pomohlo...pár dobrých hráčů doplněno průměrem, jejich výkonostní strop je čtvrtfinále, bohužel...od MS v Brazílii se ta repre hledá a stačí aby nějaký hráč měl někde v Eredivisie jednu sezonu formu a už hraje základ v repre, protože ta konkurence tam není tak velká...ale to jsem trochu odbočil

Reagovat
celeb

mne pride, ze sa zlepsuju posledne zapasy - a to stale este nehra pre nich tazko nahraditelny Frenkie de Jong. Xavi tam priniesol dobry vietor. Ako v podstate suhlasim, ze maju uzky zaklad a par hracov out ich silu dramaticky znizi, ale aj tak su stale niekde na urovni Nemecka, Talianska, Spanielska, Belgicka, Danska, ...

1. Fra, 2. Ptg, 3. Eng a dalej mi to prirde kvalitativne vyrovnane + aj silne timu mozu mat den blbec a pod a lopta je gulata ...

Reagovat
Seydou Doumbia

Každá repre má nějaké své problémy a u každé by šlo napsat důvod proč by právě oni neměli vyhrát mi příjde. Holandsko ale sleduju každou kvaldu i přátelaky a fandím jím a neumím si představit že by zrovna oni uspěli. Ale rád se budu mýlit. Dnes je ten tým postavený tak že stopeři světoví a na ostatních postech průměr, přitom 150 let byla jejich doména právě v ofenzívě. Jinak s tvými favority asi souhlasím, ale Martínez a Southagate nejsou za mě trenéři co dovedou svůj tým ke zlatu a Francie má tak brutální kádr že to můžou špatně poskládat a nemusí si to sednout. Uvidíme.

Reagovat
jáá

Přesně, souhlas. Xavi po dlouhé době představuje po dlouhé době jako jediný potenciál byt světový ofenzivní hráč z Oranjes. Jak veříš že se Memphis nakopne na euro?

Reagovat
Seydou Doumbia

Snad se Xavi prosadí a nedopadne jako 1000 dalších takových talentů předním. Doufám že Memphis bude oporou v repre a tahounem, jen nevím zda na to ještě má. U nás v Lyonu byl senzační, nevím jak v Atléticu, tam mi ani nesedí.

Reagovat
fabec1222

Problém může bejt, že není až tak nereálné, že FRA - POR se potkaj už v 1/8

Reagovat
Salfovic

To je ale nesmysl. Většině klubů stačí 23 hráčů na celou sezonu. A kvůli tomu, aby mohl hrát na tréninku 11na11, může vzít klidně nějaké mladé hráče mimo soupisku.

Reagovat
fenixLFC

nie nestaci v PL nie je jediny klub tuto sezonu co by pouzil najviac 23 hracov. a menej ako 23 hracov naposledy pouzil nejaky klub v PL v sezone 20/21 (villa, CP, leeds)

Reagovat
masly008

Jak se bere použil?

Že byli na lavici ikdyž si nekopli?

Arsenal do hry určo nepoužil více jak 23 hráčů.

Reagovat
mistr129

Arsenal použil 25

Reagovat
fenixLFC

ze nastupili do hry. arsenal ich pouzil 25

Reagovat
masly008

jich snad ani tolik nemáme ne?

Jen v PL?

Reagovat
mistr129

Jj, je tam Nwaneri s par minutama, Timber s poločasem a Cedric s paběrkováním, ale je tomu tak

Reagovat
Salfovic

Tak v Anglii je to náročnější díky dvoum pohárům, ale co se týče ligy, tak většině týmů těch 23 hráčů stačí.

Reagovat
Pablos

Otázka je jak by se tvářili, kdyby ale nesměli nikoho mimo soupisku využít. I když je reálně třeba nevyužívají, tak prostě pro ten pocit jen by se vzbouřili všichni.

Reagovat
fenixLFC

lenze to neplati len v anglicku. napriklad tuto sezonu v ramci top 7 lig pouzili menej ako 23 hracov len lazio a heidenheim, mallorca, boavista, go ahead eagles a brest su presne na 23. to znamena ze zo 132 timov (pokial ratam spravne) by sa do poctu hracov nevoslo iba 6 timov. plus teda ta statistika by mala byt len za ligovu sutaz

Reagovat
Uwe háže buly

Protože kupují jednoho hráče za druhým, tak je musí nějak využít.

Reagovat
Hafna

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
fabec1222

Já teda taky čekal, že jich bude 26, po vzoru MS.

Reagovat
celeb

Treba sa ozyvat. Tieto ME to uz zrejme nepomoze, ale aspon sa otvorila debata a na dalsie ME uz IMO bude kvota vyssia.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele