Mutu by dal Zlatý míč Tottimu

24.09.2007, 18:07
Aktuality
Na konci roku je vždy oznámen vítěz Zlatého míče France Footballu pro nejlepšího fotbalistu Evropy. Letos má vysoké šance třeba Francesco Totti, aktuální držitel Zlaté kopačky. Hvězdě AS Řím by titul nejlepšího evropského fotbalisty udělil například útočník Adrian Mutu z konkurenční Fiorentiny.

Francesco Totti hraje poslední měsíce ve skvělé formě. S šestadvaceti brankami si přivlastnil Zlatou kopačku pro krále střelců evropských soutěží za sezónu 2006/2007. Nyní pomohl svému AS Řím k vynikajícímu vstupu do letošní sezóny.

O víkendu hrálo AS doma proti Juventusu. Při remíze 2:2 byl Totti opět nepřehlédnutelnou postavou – vstřelil obě branky svého týmu. Znovu tak potvrdil, že je jedním z horkých kandidátů na zisk Zlatého míče.

Jedním z těch, který by prestižní trofejí ocenil římskou hvězdu je útočník Fiorentiny Adrian Mutu. "Totii si zaslouží vyhrát Zlatý míč. Je to hráč, na kterého se rád dívám a jehož styl hry obdivuji," vyznal se rumunský reprezentant.

"Hraje více ze středu, než já a je fakt, že dává víc gólů. Nicméně myslím, že jsem rychlejší," porovnal se s Tottim Mutu. Pokud Francesco Totti Zlatý míč skutečně převezme, stane se prvním hráčem AS Řím, který to dokázal. Konkurence je však stejně jako každý rok silná. Velké šance má milánský Kaká.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (44)

Přidat komentář
HOST*Kneiflis

Myslim že by si zasloužil nějakou takovou cenu.Má formu kterou nikdy neměl a už mít nikdy nebude a nejmladší už taky není , takže jesli má vyhrát někdy nějakou cenu tak je to teď.

Reagovat
HOST*masakrinho

ked bude urcovat vitaza zlatej lopty Mutu kludne ju moze dat hoci aj svojmu chromemu susedovi

tento rok sa o to postara France football

ps:ospravedlnujem sa Mutuovmu susedovi, ze som mu presiel pasakom po nohach, Luigi prepac !

Reagovat
HOST*Hafnarfjodur

jo myslím že se rozhodne v souboji Totti x Kaká. Nikdo jiný není tak důležitý pro svůj tým a nikdo jiný neudržel takovou výkonost celý rok. Samozřejmě že tu byli hráči jako Cr.Ronaldo, Drogba, Fabregas, Messi nebo Diégo ale ti nevydrželi tuto formu celý rok

Reagovat
HOST*forrest23

Je pravda, ze pokud dostal pred dvouma rokama Zlaty mic za zasluhy Shevchenko, Totti by si to letos taky zaslouzil. Minuly rok s AS Rim hrali vyborne. A pravda je, ze Kaka i C. Ronaldo, nejvetsi aspiranti na zisk Zlateho mice, se muzou a zrejme i budou dale rozvijet...

Reagovat
Shevchenko

OLE GUNNAR HOLUB!

Reagovat
Shevchenko

1.Kaká

2.C.Ronaldo

3.Totti

4.Drogba

5.Messi

Reagovat
HOST*

Drogba bude výš a ještě tam bude Fabregas, ale jinak dobrý tip

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda ze Henry zlatej mic uz asi neziska to by musel v Barce chytit hustou formu.

A Tottiho uznavam jako fotbalistu ale jinak ho nesnasim takze to uz radsi kaka z ACM.

Ale nejradsi bych tam videl C.Ronalda protoze ten hraje pro lidi.

Pristi mic ziska Cesc pokud bude hrat stejne dobre jako doted.

Reagovat
HOST*-PeCa_08-

ban

Reagovat
smazaný uživatel

fu*k off.

Reagovat
smazaný uživatel

podle mne by si da skurej dobre kokainu nez nekomu zlatou loptu

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

ty jsi dement! dement, dement, dement, dement, dement, dement... opakuj si to , zkus to!

Reagovat
smazaný uživatel

hele andy zkousel sem to a vis ze to vubec neni spatnej text k nejakymu hip hopovýmu songu.

Hele veř mi ty prorazíš.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

fuj hip hop rock on, rock now, rock star!!!

Reagovat
smazaný uživatel

jezis tak je to teda text k rockovymu songu dyt je to jedno

Reagovat
HOST*Tomas O.

Totti bol tento rok jednoznacne najlepsi...Jeho goly aj prihravky su genialne,je to genialny,aj ked trochu svojsky hrac,je to skutocna hviezda a RIMSKY BOH!Kaka zaziaril v LM,v lige nehral nic moc.A C.Ronaldo viac skodi ako prospieva muzstvu,je to sebec,myslim si,ze nema sancu na Zlatu loptu a neziska ju nikdy.

Reagovat
HOST*Jonas

vic skodi nez prispiva tymu? ses normalni kok*t ale fakt ze jo... tohle muze rict doopravdy jen magor! nema sanci a neziska ju nikdy myslim ze se rozhodne mezi kaka a cr7! jiny kandidaty nevidim! totti to nema si myslim za co dostat protoze nevyhrali ani zadnou trofej tak na co ty goly byly? aji bych pripomenul zapas manUtd - ASRim 7-1 a to si myslim ze mluvi za vse

Reagovat
smazaný uživatel

je vidět, že ten fotbal vůbec nesleduješ. AS Řím loni vyhrál italský pohár (prý nevyhráli ani jednu trofej ), Totti vyhrál zlatou kopačku, v lize skončili druhý, v LM vypadli ve čtvrfinále. Letos vyhráli italský superpohár, zatím vedou ligu i tabulku LM . A jeden nepovedený zápas na tom nic nezmění. Kaká zářil v LM, v Serii A ne jako celý ACM. CR7 spíš simuloval, než hrál fotbal...

Reagovat
HOST*Tomas O.

konecne niekto normalny,ktory ma oci a rozumie futbalu.FORZA ROMA!

Reagovat
HOST*Tomas O.

Hovorime o Zlatej lopte,alebo o nejakej timovej trofeji? Vidim,ze si tiez jeden tiez odbornik na futbal...a este k tomu velmi inteligentny...Uvidime po udelovani Zlatej lopty...Co hra tvoj CR7 tuto sezonu?Zatial hovno,akurat sa hra na hviezdu a nema na to.Keby sa radsej naucil prihravat,lebo on tu loptu skoro stale strati alebo zasimuluje...No mozno niekedy da nahodny gol.

Reagovat
HOST*

tak to ne né že by totti nebyl dobrej ale talovej ronaldo nebo drogba by si to zasložily mnohem víc

Reagovat
Slejdy

to si nemyslil a uz vubec ne Drogba .. ses pomatl ??

Reagovat
HOST*Muraay

Ronaldo ma jeste tolik casu

Reagovat
HOST*

Reagovat
HOST*Henry

Henry je nejlepsi, a proto si myslím ze balon by mel patrit jemu

Reagovat
smazaný uživatel

mel mu patrit uz 6krát,ale vzdycky si pisálkové co míč udelujou nasli nekoho "lepsiho"

Reagovat
HOST*S

Reagovat
HOST*Scottman

Podla mna by si trofej Totti zasluzil, je pre AS Rim neocenitelnym hracov ale rovnako by trofej mohla putovat ku Kaka'ovi alebo Drogbovi. Ronalda som nikdy nemal rad a tiez si myslim ze hre ManU skodi. Dobre vykony podaval aj Messi a Daniel Alves.

Reagovat
HOST*John Doe

Mas pravdu. Ronaldo je namysleny blb. Ma sice vybornu techniku ale futbal nie je len o tom. Hraci ktori sa pobiju o trofej: Kaka,Messi,Totti,Fabregas,Drogba,D.Alves,Diego,

Reagovat
Slejdy

Tottimu bych to moc pral,zaslouzil by si to..ale myslim se ze to vyhraje Kaka

Reagovat
HOST*Tomas O.

Totti to vyhraje!

Reagovat
HOST*ROMANISTA

AS Roma loni vyhrali pohar a superpohar, po dlouhe dobe neco ukazali v Lize mistru (skoda ty ostudny prohry s Man untd) a Totti byl nejlepsi strelec Serie A a Evropy. Co vic by mel jeste ukazat? A to je prave to, Totti ten zlaty mic nevyhraje ani kdyby se rozkrajel, on je proste trochu kontroverzni, casty terc kritiky (specialne pocetneho tabora tech, co Italskou ligu nesleduji a mysli si, ze se tam hraje jeste hraje catenaccio a z Tottiho si pamatuji jen ten flusanec).

Reagovat
HOST*Tomas O.

Vyhraje to Totti!A talianska liga je najlepsou ligou v Europe,skoda tych financnych skandalov...

Reagovat
HOST*petris

totti by si to sice zaslouzil ale myslim si ze letos nebyl urcite nejlepsi,myslim si ze lepsi byl letos kaka a c.ronaldo-sice je to namysleny simulant ale hral opravdu dobre a hlavne bavi lidi a myslim ze to je hlavni takze muj tip 1.c.ronaldo2.kaka3.totti4.ibrahimovic5.fabregas

Reagovat
HOST*Tomas O.

Bavi ludi tymi jeho simulaciami a cervenymi kartami...Kaka neukazal v talianskej lige skoro nic.Sledoval si tu ligu?Tak si to musel vidiet..

Reagovat
HOST*Kneiflis

Kaká měl formu jen v LM,C. Ronaldovi se nedaří stejně jako celému Man. Utd. a Totti má formu už dlouhou dobu a táhne Řím k nejlepším výsledkům,jaké by mohly dosáhnout.Bez něj je Řím poloviční.Ještě že to není na lidech komu se ten balon dá,protože většina z nich je zaslepená a někteří fotbalu nerozuměj.A někteří sledujou třeba jen PL a znaji jmena jako C.Ronaldo a Drogba, ale fotbal se hraje po celém kontinentě.

Reagovat
smazaný uživatel

myslim, ze to daju Kaka-ovi, LM zavazi...

Reagovat
HOST*

totti je loser, nejlepší je cesc fabregas... takovej neskutečnej talent jako on nemá nikdo. prostě smekam před nim

Reagovat
Slejdy

jj cesc je kurva king ale na tottiho jeste nema

Reagovat
smazaný uživatel

Zlatej míč musí dostat Raúl, páč hraje už 10 let na nejvyšší úrovni a fandové si nedokážou sestavu bez něj představit. Říkal to Luhovej, kterej "nazývá věci pravými jmény"

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Raul je hodnej obdivu..

Reagovat
HOST*

Na rozdil od jinejch, ze fcb?

Reagovat
HOST*

Totti nebo Kaká.

Reagovat
HOST*Il Capitano

jo Francesco to získá vím to musí je to nej hráč !

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele