Müller se poprvé od MS vrací do německé reprezentace

04.09.2023, 22:10
Aktuality
Thomas Müller (© AFP)

Útočník Bayernu Mnichov Thomas Müller se poprvé od nevydařeného mistrovství světa vrací do německé fotbalové reprezentace, v níž bude moci rozšířit svou bilanci 121 zápasů a 44 gólů. Trenér národního týmu Hansi Flick povolal třiatřicetiletého mistra světa z roku 2014 místo zraněného Niclase Füllkruga z Dortmundu.

Müller oblékl dres národního mužstva naposledy na loňském MS v Kataru, kde Němci nepostoupili ze základní skupiny. Bezprostředně poté dvojnásobný vítěz Ligy mistrů hovořil o tom, že jeho reprezentační kariéra je nejspíš u konce. Později nicméně uvedl, že mluvil v emocích, a potvrdil, že zůstává svému bývalému trenérovi z Bayernu Flickovi k dispozici.

K žádnému z letošních pěti přípravných zápasů však Müller povolán nebyl. V přípravě na mistrovství Evropy, které bude Německo příští rok hostit, vyhrál tým jen jedno utkání a Flick se ocitl pod velkým tlakem. V sobotu Němce čeká duel proti Japonsku a příští úterý prestižní souboj s vicemistry světa Francouzi.

Müller v sobotu v roli kapitána dovedl Bayern k ligovému vítězství 2:1 nad Mönchengladbachem a byl rád, že je fit po problémech s kyčlí. "Zase do toho můžu šlápnout na plný plyn. Také moje turbíny běží na plný výkon, takže se cítím skvěle," řekl útočník, jenž se může osamostatnit na čtvrtém místě v historické tabulce počtu zápasů za německou reprezentaci.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
Rudnevs

Hansi ešte asi nezistil, že to neni útočník. Preboha, však sú to prípravné zápasy, zober tam radšej Berishu alebo zober tam Behrensa.. zmeníš týpkovi život, zostrelí Francúzov a domov pôjde na bicykli rozhodne by bolo zaujímavejšie vyskúšať niečo takéto než x-tý raz hybrid s Thomasom na hrote, ktorý nefunguje.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Kocour Klapuška

Ktery nefungoval nikdy. Pripomina mi to zacatek Guardioli v Bayernu, ktery chtel hrat 4-3-3 s Riberym na hrotu. Ale myslim, ze tyto uvahy neprekrocili pripravu/prvnich par kol BL

Reagovat
Salfovic

Ribery na hrotu

Reagovat
vestinustarychdubu

Triatricetilety Muller, ktery pocitove hraje vrcholovy fotbal tak 25 let

Reagovat
Salfovic

Mám úplně stejný pocit

Reagovat
vceradnesazitra

Od 2. světový

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele