MS U-20: ČEŠI VE ČTVRTFINÁLE!!!

12.07.2007, 09:37
Aktuality
Český výběr do dvaceti let vyřadil na MS v Kanadě Japonsko a ve čtvrfinále se utká se Španělskem. Nervydrásající bitvu ve městě Victoria rozhodl až penaltový rozstřel, když po prodloužení skončilo utkání 2:2. Dalšími čtvrtfinalisty jsou také USA a Rakousko.

Český celek vstoupil do zápasu dobře a už ve třetí minutě trefil Střeštík po Feninově akci z úhlu tyč. Pak měl ještě šanci Janda, který se šikovně zbavil obránce, ale jeho křížná střela šla metr vedle. Ve 22. minutě ale udeřilo na druhé straně. Češi neobsadili při rohovém kopu stopera Makina a jeho hlavička skončila za Petrovými zády. Na český tým padla deka a proti běhavému soupeři se prosazoval jen těžko.

Do druhé půle poslal trenér Soukup místo matného Gecova čerstvého Mareše s cílem rozhýbat ofenzívu a přivodit zvrat. Jenže už po dvou minutách přišla studená sprcha. Nevinně vypadající střet Kubáně s Tanakou posoudil kolumbijský rozhodčí jako penaltový a Morishima s drobnou porcí štěstí zvýšil na 2:0. Odpovědět mohl Střeštík, ale jeho kroucená střela z přímého kopu tři minuty nato skončila jen v boční síti. Vzápětí mohl rozhodnout hlavičkou Kawahara, ale nedal a Češi se zvedli. Střeštíka vyměnil Pekhart a najednou se začalo hrát na japonské půli hřiště a Asiaté pod tlakem kupili chyby. V 72. minutě se český výběr dočkal kontaktního gólu Aoki hloupě fauloval Suchého a Kúdela penaltu nechytatelně proměnil. Minutu nato se do pokutového území se vřítil Mareš a po lehounkém kontaktu se poroučel k zemi. Místo penalty si avšak teplický záložník vykoledoval jen žlutou kartu. Za další dvě minuty už byl ale za hrdinu. Japonský kapitán Fukumoto podrazil Fenina a kolumbijský sudí Buitrago potřetí v zápase ukázal na puntík. Jakub Mareš pod brankářem Hajašim protlačil míč do sítě a vyrovnal. Pět minut před koncem normální hrací doby ale střelec vyrovnávacího gólu uviděl za taktický faul druhou žluou kartu a poslal své spoluhráče do trýznivého oslabení. Prodloužení mohl ještě v poslední minutě odvrátit Janda, ale Feninovu kličkovanou do šťastného konce nedotáhl.

I v prodloužení se bylo na co dívat. Nejdřív málem dostali míč do sítě češi, ale Pekhartovi byl pískán faul na brankáře, takže Suchého dorážky už byly zbytečné. Pak už se hrálo téměř výhradně před českým vápnem, kde deset obránců staečně odolávalo přesile. Před Petrovu branku létal jeden centr za druhým, ale obrana dirigovaná vborným Šimůnkem si pokaždé poradila. A když už bylo nejhůř, pomohlo českému mužstvu po Kašiwagiho střele břevno. Ve druhé části prodloužení japonský tlak ještě zesílil a Češi v závěru doslova mleli z posledního. V závěreném drtivém náporu nastřelil jeden z Japonců Oklešťka na brankové čáře do ruky, ale rozhodčí tentokrát velkoryse přehlédl. Pak už přišel poslední závar, červená karta pro oplácejícího Fujitu a penaltový rozstřel.

Začínali Japonci a hned první střelec Yasuda si vylámal zuby na brankáři Petrovi. Psychickou výhodu dal Čechům prudkou ránou do horní poloviny branky Fenin. Aoki si pak Petra vychutnal a nechal ho skočit na druhou stranu. Kúdela se štěstím propálil Hajašiho a zopakoval úspěch z normální hrací doby. Makino proměnil s přehledem doprostřed branky a do stejného místa zamířil po něm i Marek Suchý. Ve čtvrté sérii se znovu blýskl Radek Petr, když se nenechal podruhé nachytat Morishimou. Pekhart ale mečbol neproměnil a namířil do tyče. Kašiwagi dal ještě střelou do šibenice Japonsku naději. Ale Okleštěk s přehledem poslal Čechy do čtvrtfinále.

Česko - Japonsko 2:2 (0:1, 2:2) po prodloužení, na penalty 4:3

Branky: 74. Kúdela z pen., 77. Mareš z pen. - 22. Makino, 47. Morišima z pen.

Penalty proměnili: Fenin, Kúdela, Suchý, Okleštěk - Aoki, Makino, Kašiwagi.

Neproměnili: Pekhart - Yasuda, Morishima.

Rozhodčí: Buitrago - Gonzalez, Rivas (všichni Kol.).

ČK: 85. Mareš - 120. Fujita.

Diváci: 14 500.

Česko: Petr - Kúdela, Mazuch, Šimůnek, Kubáň (91. Okleštěk) - Gecov (46. Mareš), Kalouda, Suchý, Janda - Fenin, Střeštík (55. Pekhart). Trenér: Soukup.


Ve čtvrtfinále se potká český tým se Španělskem. Mistři Evropy do 19 let z loňského roku narazili nečekaně brzo na Brazilce. Kanárci ve skupině překvapivě prohráli s jak s Polskem tak s USA a byli rádi, že se vůbec dostali do vyřazovací fáze turnaje. Ovšem mírně favorizovaní Španělé s nimi nakonec měli plné ruce práce. Ve 39. minutě si zpracoval v šestnáctce na prsa míč Leandro Lima a výstavním volejem poslal Brazilce do vedení. To ještě znásobil dvě minuty nato falšovanou střelou Alexandre Pato. Evropany vrátil do hry šťastný odraz od Piqueho kolena těsně před odchodem do kabin. Poločasové skóre dlouho svítilo na ukazateli i ve druhé půli. Až v 84. minutě předvedl variaci na Henryho nebo Gluščeviče Javi a rychle rozehraným přímým kopem vyrovnal. V 7. minutě prodloužení pak Bueno hlavou posadil Španěly do sedla a definitivní pojistku přidal v poslendí minutě nejlepší španělský hráč Adrian Lopez.

Také v dalším osmifinále mezi USA a Uruguayí v Torontu nebyla o dramatické momenty nouze. Bezbrankové skóre prolomili Jihoameričané v 73. minutě, když se z dorážky prosadil Suarez. Amričané pak vyvinuli velký tlak a jeden ze závarů nakonec skončil tři minuty před koncem vlastní brankou Cardaccia. V prodloužení už měli navrch fotbalisté Spojených Států a díky brance Bradleyho ze 107. minuty nakonec postoupili mezi posledních osm.

Posledním známým čtvrtfinalistou je Rakousko. O postupu našich jižních sousedů před Gambii rozhodl devět minut před vypršením normálho hracího času střídající Erwin Hoffer. Rakušané hráli od 43. minuty po vyloučení Jaiteha přesilovku a díky kapitánu Proedlovi také vyhráli poločas 1:0. Po přestávce ale Afričané zásluhou Pierra Gomeze vyrovnali a připravili zápasu dramatickou koncovku.

Španělsko - Brazílie 4:2 (1:2, 2:2) po prodloužení (43. Pique, 84. Javi, 102. Bueno, 120. A. Lopez - 39. Leandro Lima, 41. Pato)

USA - Uruguay 2:1 (0:0, 1:1) po prodloužení (87. Cadaccio vl., 107 Bradley - 73. Suarez)

Rakousko - Gambie 2:1 (1:0) (45. Proedl, 81.Hoffer - 69. Gomez)

Autor: Jiří Fišara / eurofotbal.cz

Komentáře (70)

Přidat komentář
HOST*ital

Tak zaujaly mě hlavně 2 věci.Tragické standardky našeho mužstva (útočné i obranné) a katastrofální výkon sudího. Od začátku pískal hrozně,tragicky posuzoval souboje,na což dopláceli hlavně naši.A vyvrcholilo to nesmyslnou penaltou.Pak ale obrátil a pískal jenom na jednu stranu.Díky jeho chybám jsme Japonce sevřeli a vyvrcholilo to těmi penaltami.První byla opravdu po faulu,ale před tím dvakrát během několika vteřin faulovali naši. A druhá?Zdálo se mi,že jasně nafilmovaná,ale nejsem si jistý,protože jsem opakovačku neviděl.Zato v prodloužení nefoukl tisíciprocentní penaltu po ruce Oklešťka.

Naši dřeli, hráli docela solidně, ale lepším soupeřem pro Španělsko by byli Japonci.

A hlavní věc?FIFA by měla přestat šikanovat hráče a kluby nesmyslnými pravidly a postarat se o to,aby její turnaje měly úroveň a byly regulérní,protože tohle byl fakt děs.

Reagovat
exmafie

Docela bych s tím souhlasil, naši hráli slušně, ale takhle vyhořet na standartkách, zvláště proti pidijaponcům, je k zamyšlení... Postup s velkým štěstím, tím mám na mysli jasnou penaltu a ČK po zákroku Oklešťka rukou... Docela mě nasral Fenin, mladej, zkušenej, skoro mu nejde vzít balón od nohy a už pochytává takový "divadelní" móresy... Samozřejmě tím myslím ten pohlavek, co se po něm chudák skácel teatrálně k zemi a ještě se držel za obličej... Být tím Japoncem, tak ho s chutí a s rozběhem do tý držky pořádně nakopnu, když už se za ní drží, tohle fakt na fotbale nenávidím

Reagovat
HOST*ital

Vždyť ho tím pohlavkem skoro zabil

Reagovat
HOST*

Hele vem si to ste strany toho hrace sakra proc to neudlat, samodrejme to byl hovno pohlavek spis takovy pohlazeni ale proc ne udelal by to uplne kazdej fotbalista. Ale jinak dobra komedie

Reagovat
HOST*

ta druhá penalta byla stoprocentni, mice se ani nedotk a vzal jen fenina

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to byly nervy. Nejslabší byl jednoznačně rozhodčí. Ale jsme ve čtvrtfinále a to jsem rozhodně před turnajem nečekal. Sice tam bude konečná, ale i tak je to veliký úspěch.

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně, Okli, teď si s náma ale Španělé vytřou zadek .

Reagovat
HOST*ital

Neviděl bych to tak černě,tipuju,že domů pojedeme s křivdou...

Reagovat
smazaný uživatel

je to možný, to je fakt neuvěřitelný, co se tam děje...

Reagovat
HOST*

ne my to spanelom natreme!!!!!!!!!!!!sakra budte vlastenci

Reagovat
HOST*Mara

Proč by nám měli natřít Španělé prdel jako to nechápu naši remizovali i s Argentinou a fotbal je nevyspitatelnej nevím jak nějakej blbeček co fandí španělům může napsat že nám vytřou zadek.Fotbal hraje skoro každej do balónu umí kopnout i ten čech jak ten španěl tak proč by sme je jako nemohli porazit.Si jasnovědec jak prase že hned víš že prohrajem.Aby ses nedivil a naši nenatřeli prdel primadonám ze španělska.

Reagovat
smazaný uživatel

zatím je fotbal Španělů a Čechů nesrovnatelný, ale tak je možné, že rozhodčí zase pískne dvě penalty a všechno bude jinak

Reagovat
smazaný uživatel

to je jediná naše šance

Reagovat
HOST*

Jo, souhlas, naši do toho zápasu určitě nepudou jako předem poržení... i když bych se docela bál španělskýho útočníka Maty...v béčku Realu Madrid předved, že fakt umí

Reagovat
smazaný uživatel

mám velkou radost, ale Japončíci byli lepší - fotbalovější, pohyblivější i důraznější, naši do toho dali všechno, ale je vidět, že ten fotbal za chvilku nebude stát za moc od všech našich reprezentací. Už i 20 hraje nákopy na věž vepředu, což je strašný na koukání a když se přičte trochu tvrdší hra Fenina a neuvěřitelně upjatej výkon sudího, tak z toho bylo asi 10 -15 útočnejch faulů za poločas, což je šílenost. Fenin je vynikající hráč (opakuju, že VYNIKAJÍCÍ), jak ve vzduchu, tak pozemi, tak nechápu, proč jsme nehráli ťukes .

Dobrý výkony podal Janda, dá se říct, že i Pekhart, ale naprosto na place dominoval Šimůnek. Už nechci do Sparty jinýho stopera, než je on. Dneska to byl jeho mač. Fakt hodně se mi líbil . Naopak hodně slabej výkon podal (a není to poprvé, co to takhle vidím) Mazuch a ještě Suchej. Ten je fakt na zabití

Reagovat
smazaný uživatel

Šimůnka do základní sestavy Sparty?

Reagovat
smazaný uživatel

Kučera č.2?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nemusí hrát v základu, ale je to asi 14 dnů, co sem tady psal, že by chtělo ještě minimálně jednoho stopera a klidně i dva a s Šimůnkem sem nepočítal, takže tímto je jeden stoper vyřešena a možná by se ještě jeden hodil

Ale tímto neříkám, že hrát v základu nemůže. Pokud bude podávat takovýhle výkony, tak na ligu stačí v pohodě, a na Evropu za prá let. Jen ho zase neprodat první lepší nabídce, jak Kučeru. Za 25 milionů ... Ach jo, za rok za něj mohli dostat dvojnásobek, debilové

Takže teďka je to na stoperech tahkhle: Řepka (Šimůnek), Kadlec (Košťál??? ). A Řepa má ještě dva zápasy dištanc, takže budou začínat asi Kadlec s KoŠťálem nebo Kadlec se Šimůnkem.

Ale ještě se vrátím k Abrcovi - proč on? Na co? Vždyť na DM hraje výborně Hušek, tak proč Abrc? Doufám, že to budou nějak střídat, jinak posadit Huška na lavku ve chvíli, kdy se rozehrál a hrát potřebuje, by byla pičovina

Reagovat
smazaný uživatel

tomu se říká "hlavně oslabit konkurenci", já jsem teda počítal, že Huška prodáte, pak by byl Abraham výbornej, jenže takhle

Reagovat
smazaný uživatel

Aby nešel ještě po 3. předkole...

Reagovat
smazaný uživatel

Kučera je za 25 mega zlatej, něco jako 30 pro nás za Fořta, byl to normální řadový ligový obránce, nic víc.

Reagovat
HOST*Mordor97

Kdo neskace neni Čech hop hop hop

Reagovat
smazaný uživatel

Já teda z těch výkonů nějak nadšený nejsem, jsou tam vždy tak 2-3 hráči (Fenin + občas se chytí i někdo jiný), kteří dokáží něco vytvořit, jinak se to všechno jenom ubojuje a to není nic pro mě. Navíc Fenin evidentně touží po nějakém angažmá a začíná se chovat jak nějaká primadona.

Reagovat
HOST*Karlík

Nejlepší hráči česka kteří se upichnou v zahraničí je bezpochyb brankář Jakub Petr,stoper Šimůnek a útočník Fenin ten je fakt skvělej úplně se vymiká z našeho týmu on jediný dokáže obejít protihráče s lehkostí,je to velkej talent a nebál bych se vykopnout Baroše a dát do áčka Fenina,myslím že už na to mám teď balón mu narozdíl od Baroše nezavazí.

Reagovat
smazaný uživatel

To je ale úplně jiná kategorie. Vždyť ještě nedokázal nic ani v naší lize.

Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslím, ono si stačí vzpomenout, co předváděl kdysi v poháru UEFA Rezek, jeden by řekl, že dalších 15 let potáhne nároďák, jenže takové výkony se musí dlouhodobě potvrzovat a nejlépe je začít v naší lize, kde Rezek nepřesvědčil doteď a o Feninovi snad ani nemá cenu se bavit...

Reagovat
RMCF

Rezek nebyl nikdy fotbalista, ale jenom běžec, to je uplně jinej případ, ale tím nechci říct že by měl Fenin na Áčko...

Reagovat
HOST*

jakub petr je utocnik sigmy sefe, brankar se jmeuje radek, jinak celkem souhlas, docela me prekvapil kuban doted jsem ho neznal a zvlada to v poho, stokrat lepsi nez dohnalek z liberce co hralprvni dva spiely, nebo gecov, dnes hral dore janda(poprve od argentiny) a celkem i suchy(poprve vubec), moc nechapu proc dala fiorentina tolik penez za mazucha, lea je mladej treba se vykope nebo jen nema formu

Reagovat
HOST*

ja bych ho tam taky dal je to skvelej kluk a zadna primadona ...znam ho osobne a zaslouzi si a team baros je vyjeveny na hristi jak babka dyz se podiv ana svuj duchod

Reagovat
HOST*Karlík

A vidíš jiné reprezentace za které nastupují klidně 18ti letí kluci proč to u nás nemůže být taky takové když na to hráč má,když sme hráli proti Belgii přípravu tak ti tam měli samé kluky kteří měli 20 tak proč ho nezkusit aspoň na přátelák a nesouhlasím že Fenin v lize nic nedokázal nastupuje celkem pravidelně a jeho hra není vůbec špatná je to ohromnej talent kterej by měl aspoň v přátelském utkání dostat šanci jak je to v každé jiné zemi,hůř než Baroš by nezahrál,jen se bojím že ho koupí brzo Sparta a bude po Feninovi,Sparta zkurvila mnoho útočníku jako byl napč:Slepička tpo byl stejnej tip.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta na něj nemá...

Reagovat
HOST*ital

Jak může hrát v reprezentaci hráč,který jak říkáš nastupuje v NAŠÍ lize CELKEM pravidelně?

Reagovat
HOST*Alessandro

a Theo Walcot byl co jak často nastupoval v Anglické lize než jel za nároďák.

Reagovat
smazaný uživatel

Toho taky nemohl vzít nikdo jiný, než po slávě toužící Eriksson.

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jsem se teda podíval na Feninovy ligové statistiky a letos to má 28/4. To má být jako v repre?

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě bych ho zkusil přirovnat ke Zb.Pospěchovi, to taky svého času byla móda říkat, že tam má být a kde je teď?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten se mi líbil typově, ale byl obrovsky neproduktivní, to se jen tak nevidí.

Reagovat
HOST*ital

Hlavně si v tomhle směru pamatuju tebe

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, je fakt, že bych mu nějakou šanci tehdy dal

Reagovat
HOST*ds

Neva mě to nevadí já našim nefandím ani náhodou a sem jenom rád že v naší repre není žádná změna a pořád stavíme dědky.Už i v Evropě se nám musejí smát že náš nejmladší hráč už má pomalu 25 let.Je to dobře potom vznikne v naší repre taková mezera že se z toho poserete všichni.

Reagovat
smazaný uživatel

Co ty jsi za člověka, že nefandíš nšim?

Reagovat
smazaný uživatel

Co ty jsi za člověka, že nefandíš Baníku.

Reagovat
smazaný uživatel

Já fandím lepším, tedy Spartě

Reagovat
smazaný uživatel

Barca + Sparta = naprosto nepochopitelná kombinace...

Reagovat
HOST*ital

Tímto se omlouvám Jirkovi,o kterém jsem kdysi řekl,že s touhle kombinací musí být jediný v republice.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*ds

A koho chcete jako dát do repre Baroše kterej má statistiky 50/2 ukažte mě útočníka kterej ty statistiky má třeba 30/20 nenajdete ani jednoho.

Reagovat
HOST*Simao

hmm pravda v česku není žádnej šutér tak proč ho tam nedat toho Fenina na zkoušku.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože on ten šutér taky není, Papadopoulose tam dát nechcete?

Reagovat
HOST*Simao

Fenin má větší potenciál než Papadopoulos.Náš fotbal je ale opravdu stejně k smíchu říkám vám že nebude dlouho trvat a slováci budou lepší než mi,oni totiž sází na mladé hráče kteří už teď hrají dost slušně a počítám že za 2 roky naše reprezentace upadne do průměru.

Reagovat
HOST*

jo a proč teda slováci nejsou na mistroství světa do 20 let

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
HOST*ds

To je jedno že jedna jejich kategorie nehraje na Ms ale kolik jejich mladých kluků hraje za A tým to sisi asik nevšiml že?Ti mají do budoucna vystaráno ti už obměnu udělali teď se budou jen sehrávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Jim nic jiného ani nezbývalo, když nic nedokázali...

Reagovat
HOST*

to jo no

Reagovat
Shevchenko

Svěcený: "Jedná z možností je vyžlutit jednoho z Japonců."

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*ds

Hej jo Svěcený to komentoval úplně hrozně někdy sem chtěl opravdu vypnout zvuk ty jeho hlody to byl děs.Nejlepší bylo jak na nás byla nařízená panelta tak napřed říkal že to penalta nebyla že to bylo nasimulované a pak jak naši kopali 2 penalty tak po nich řekl myslím že všechny penalty byli nařízeny správně. Nebo jak nám dal ten Japonec ten první gól tak říkal tento Japonec se už trefil podruhé na turnaji hlavou a přitom tam běžel titulek že dal první gól na turnaji,další hlod byl jak rozhodčí ukončil první poločas a prohrávali sme 1:0 a on říkal no tak snad za 15 minut budeme veselejší a přitom 15 minut trvá jen přestávka tak jak to mohlo být vesele´jší za 15min. Některé jeho hlášky to byli opravdu perly.Děsně to komentoval

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
HOST*GEGE

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Reagovat
HOST*CeceFCB

Stane sa aj tím lepsim , ale inac je to dobry komentator, aspon co sa pozeram na CT2 ci kde to komentuje tak sa to da !

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Fenin je fakt žebrák.

Reagovat
HOST*Tajemný GUGU

Proc my cesi mame porad stesti na takove ko***ke sudi treba ten kdys hralo "acko" na minulem euro proti recku to byl nehorazny blb nebo aj na tomto mistrovstvi sveta..... strasne

Reagovat
smazaný uživatel

Buď rád, jinak už jsme byli doma.

Reagovat
HOST*Luc

Já si nepamatuju na to že bych si někdy řekl, že by mohl být Rezek v repre...A Fenin, tak jestli vám v repre stačí mít hráče kterej neustále rozhazuje rukama, nedostane se do stoprocentní šance a pak kvuli jeho ubohýmu herectví vyloučí Japonce, tak tam může hrát Pešír se Švancarou (A Pešír aspon sedí v zahraničí)....Jinak musim říct že mě mile překvapil Kuban nebo nevim jak se to píše na dresu nemaj čárky ani háčky a Janda....Jako Slávistu mě trochu zklamal Suchý, kterej hodně lacině daroval míče soupeři...Ještě bych řek že se mi tahle repre líbí asi nejvíc, přijde mi že se minimalizovaly dlouhé nákopy i když může jich být ještě méně, ale když je to ty trenéři deset let učí nakopávat, tak se ti kluci ze dne na den nezmění....ale gratuluju a nějakou čokoládu pro rozhodčího....

Reagovat
exmafie

Tak ten Janda mě taky překvapil... Přiznám se, že vždycky, když se dostla k balónu jsem si řekl "PROBOHA", ale hrál slušně...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele