Možná je to pro nás životní sezóna, říká jablonecký Lafata

26.04.2010, 10:52
Aktuality
V sobotním večerním zápase dokázal Jablonec přetlačit nájezdníky z Brna a nadále se vyhřívá na třetí příčce se stejným počtem bodů jako Baník, který má ovšem pondělní zápas k dobru.

Po návratu z Rakouska zůstával David Lafata dlouho ve stínu svých bývalých výkonů, ovšem v posledních zápasech se opět začal prosazovat a střílet góly, které pomáhají Jablonci držet se na pohárových příčkách: "Odtrénoval jsem celou zimní přípravu, cítím se fyzicky dobře. Je pro mě lepší, když takhle hrajeme, než jen trénovat. Na podzim jsem ty šance na začátku taky měl, ale nepadlo mi to tam. Fyzičku jsem pak neměl, protože jsem netrénoval. Měl jsem čtrnáct dní před ligou antibiotika, což se podepsalo a bez fyzičky to prostě nejde," vrací se k minulosti osmigólový střelec.

Ovšem naděje nebo osobní ambice u něj nehledejte. Na korunu střelce prý nemyslí: "Tady nejde o nějaké osobní statistiky, jde o to, abychom vyhrávali a to je to nejdůležitější. Pro nás je teď důležité, abychom skončili minimálně třetí a vyhráli pohár," nestaví si před sebe bývalý útočník Xanthi či Austrie Vídeň malé cíle.

S výkonem v posledním zápase nebyl spokojen ani domácí kouč Komňacký. Ten kritizoval křídelní hráče za nepřesné centry a také uznal kvalitu Brna, které prohrálo vlastně jen díky podklouznutí Dvorníka v klíčovém momentě. "Je to vítězství z rodu utrápených. Brno má svoje problémy se zdravotním stavem hráčů i s obranou. Jenže bylo velice bojovně koncentrované a vůbec nebylo jednoduché se přes vysoké bránící hráče dostávat," uznává domácí stratég. "V celkovém kontextu je výhra hodně důležitá, dál nás totiž nechává snít svůj sen o evropských pohárech," dodává.

O tom, že tým ze severu Čech má k pohárům dobře nakročeno, mluví i již zmíněný zkušený útočník David Lafata, který se nebojí mluvit ještě otevřeněji: "Možná je to pro většinu z nás životní sezona, můžeme uhrát nějaký úspěch. Užíváme si to tam nahoře, nikdo z nás tam nahoře takhle nehrál. Chci, abychom si pak na konci mohli říct, že jsme udělali maximum."

Autor: Filip Horký / fkjablonec.cz

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3. místo a finále poháru a budu spokojen Cokoliv navíc je třešnička na dortu, pokud poputuje titul do Ostravy nebo Jablonce, bude to pro mě svátek...

Reagovat
smazaný uživatel

az na to finale je to O.K.

Reagovat
smazaný uživatel

Finále musí být, slávka by dělala v Evropě akorát ostudu... Ať se stabilizují, dají kádr do pořádku a za 2 roky klidně ať vyhrajou titul, ale momentálně tam radši uvidím i Kladno...

Reagovat
centos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Co se ti nezdá?

Reagovat
smazaný uživatel

me se treba nezda to ze tam radsi uvidis Kladno

Reagovat
smazaný uživatel

Tak od Kladna by se ostuda čekala, přece jen Slavia už je ve světě celkem známá a nějaká další sedmička by mohla být švanda... Kdežto Kladno si nikdo nespojí ani s ČR...

Reagovat
clinger

provokatére jeden.my tu sedmičku budem mít na talíři snad 10 let

Reagovat
clinger

asi tak.Slavia to finále musí nějak urvat!tohle je pro mě jako slávistu nejhorší ročník co pamatuju ale kdyby se zadařil alespoň ten pohár tak by to nebylo tak zlý.a ještě kdyby titul neputoval na Letnou

Reagovat
smazaný uživatel

A proč ji musí dát? Vy byste se měli modlit, aby jste se do Evropy nedostali a měli rok na stabilizaci, dali dokupy kádr a pak, až na to budete mít, pak jít do Evropy. Teď je Slavia průměrný český tým, musí něco změnit, aby si poháry zasloužili...

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, něco na tom je... I když za určitých okolností by se ta stabilizace dala spáchat přes léto...

Reagovat
smazaný uživatel

Titul do Slezska a pohár na Moravu a bude to životní sezóna pro mě.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Doufám, že titul padne na Baník nebo Jablonec...

Reagovat
clinger

Reagovat
j_mrazik

Titul pro Spartu, pohár pro Slávii, Sparta postup ze skupiny v LM, Slávie osmi nebo čtvrtfinále UEFA a budu maximálně spokojený (v téhle situaci). A pokud se Ostrava dostane do LM, tak by se to mělo řádně zapít.

Reagovat
goodbay

což se stane tak na 5%, aby se tohle splnilo

Reagovat
smazaný uživatel

maximálně 1%

Reagovat
Zofka

Věřit jde všemu, ale ještě to budou mít těžký. Doma je čekají Teplice a venku Slávka. Za týden snad na Střížkově urvou 3 body. Moc bych jim to přál.

Sparta s Ostravou taky ještě zaváhají.

Reagovat
smazaný uživatel

Jednoduché... Střížkov nemá o co hrát, takže snad 3 body... Teplice melou z posledního, snad domelou do té doby. Slavie se na ligu vyprdne, stejně o nic nehrajou. A Budějovice snad budou v tu dobu zachráněný a pustí to, tudíž 12 bodů...

Sparta snad padne v Liberci i v Ostravě, s Teplicema vyhrajou o gol a Slovácko dají, tj 8 bodů...

Baník zbylé 4 zápasy vyhraje a 1x remizuje, tudíž si půjde pro titul...

Reagovat
smazaný uživatel

PRO TITUL SI JDE JABLONEC

Reagovat
smazaný uživatel

Nebyl bych proti... Ať to skončí jakkoliv, když Baník i Jablonec zůstanou v první trojce + finále poháru, budu spokojen

Reagovat
smazaný uživatel

Škoda že neznáš aji skóre a střelce branek, hned bych si na to vsadil.

Reagovat
smazaný uživatel

Střížkov - 3:0 (Lafata 2x, Jarolím), Teplice 2:1 (Lafata, Pavlík), Slavia 1:0 (Haurdič), Budějky 3:2 (Lafata, Jarolím z penalty, Pekhart)...

Bohužel křišťálová koule věští jen branky Jablonce, na celou ligu stála o 200 víc, tak jsem se na to vykašlal...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zofka

Ostrava remizuje v posledním kole v Příbrami, tam se hraje těžko. Jen mám strach, že jestli bude hrát Pekhart místo Vašahlíka, který má formu jako hrom, tak budem pálit šance jako v posleních dvou zápasech.

Reagovat
smazaný uživatel

Možností na zaváhání je hromada u všech, klidně se může stát, že Baník skončí 4...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby Sparta hrála tak jako Sionko, tak se o titul bát nemusí. Bohužel Sparta zatím nejvíc doplácí na nezkušené útočníky, kteří jsou samozřejmě velkým příslibem do budoucna, ale zatím je to od Wilfrieda a Kadlece takové to střídavě oblačno Přesto, titul bude slavit buďto právě Sparta nebo Baník.

Reagovat
goodbay

V posledních zápasech nabírám dojmu, že je to spíš lenost, než zkušenost. Myslím zápasy se Střížkovem a budějkama. To byla strašná haluz

Reagovat
goodbay

nezkušenost samozřejmě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele