Mourinhovi se nelíbí neanglický Arsenal

14.11.2007, 09:42
Aktuality
Portugalský manažer José Mourinho si nyní dává od trénování přestávku, přesto je ho pořád hodně slyšet. Naposledy porovnal Chelsea, kterou ještě nedávno vedl, s Arsenalem, kde nehrají téměř žádní Angličané.

Mourinho měl s Chelsea ty nejvyšší cíle. Dvakrát vyhrál Premier league, Ligu mistrů se my však vyhrát nepodařilo. U Blues hráli pod jeho vedením klíčovou roli domácí reprezentanti, což neplatí o všech špičkových týmeh v Anglii.

"Na rozdíl od Arsenalu jsme se snažili budovat úspěšný tým kolem anglických hráčů," uvedl Mourinho. "Chtěli jsme vytvořit pozitivní image klubu, aniž bychom riskovali, že si ho lidé spojí s množstvím cizinců."

"To nám mohlo přinášet větší problémy s tiskem, který loví informace o anglických hráčích," prohlásil úspěšný kouč. "Lidé v Anglii lehko neodpustí klubům, které znehodnotí jejich soutěž velikým počtem cizinců."

Mourinho registroval během angažmá registroval nevraživost k majiteli Chelsea Abramovičovi. "Nepřátelství vůči Abramovičovi vzniklo v lidech jen proto, že hráči chodili do Chelsea jen kvůli vysokým platům. Ale myslíte, že v Arsenalu hrají zadarmo? Samozřejmě, že ne," dodal.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (58)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ano, v podstatě má pravdu, ale problém je jinde:

1. Nedostatek kvalitních Britů

2. Britové jsou těžce předražení. Když si Wenger koupí Afričana, tak za něj dá 3 - 10 mega liber. Někdy dokonce míň. Pokud by chtěl stejně kvalitního "domácího", tak dá dvojnásobek, někdy víc ...

Souhlasím, že by kluby mli stát hlavně na odchovancích a doplnit to pár kvalitníma cizincema, ale zrovna v Anglii s tím budou mít velký problémy . Oni si o sobě moc myslí a málo toho umí, si myslím

Reagovat
RMCF

A taky je dost pravděpodobné že stejného Brita jako toho francouze nebéo afričana nenajde. Pro fotbal který wenger produkuje nemají angličani předpoklady.

Reagovat
smazaný uživatel

taky pravda. Jsou Angličani, kteří to umějí s balonem - SWP, Cole, ale ti jsou prostě předražení. Jejich cena je nad úrovní 30 mega liber. To si radši Wenger přivede Rosu za 9 mega euro a Hleba za 12 (???) a je na tom znatelně líp .

Reagovat
Kapřík

To je sice pravda, ale většina ostatních klubů nějakýho toho dobrýho angličana v kádru má. Je to prostě úlitba fanouškům - pro ně je to důležitý, mít se tam s kym stotožnit a komu fandit pak v representaci. A ty kluby si tyhle hráče buď přivedli za těžký prachy, nebo vychovali a tak by to šlo i u Arsenalu, kdyby chtěli(zatím jen občasně hrající Walcot to asi nezachrání). Ovšem být ten Londýnksý fanoušek Arsenalu, kterej pravidelně chodí na zápasy, docela bych se divil co se to s nima stalo. Hrajou dobře, vydělávají dobře, ale pro fanouška je to skoro podraz. Si představ, kdybys třeba ve Spartě neměl žádnýho Čecha, taky bys asi neskákal nadšením i kdyby se hrála pravidelně Liga mistrů. Aspoň já určitě ne. Když zbožňuješ klub, není to jenom o výsledcích a hře...

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak, měli by tak být a nějací odchovanci nebo aspoň angláni tam hrát, ale v Londýně to asi lidem nevadí, protože Arsenal má narváno na každej mač a to tam maj suverénně nejdražší lístky ...

Reagovat
Kapřík

No, nevadí...některým už ani ne, jiný si museli zvyknout. Ale jsou z toho rozmrzelí, aspoň co říkal kámoš co se tam často pohybuje. Klubu kvůli tomu nepřestanou fandit, jsou nadšený z výsledků i hry ale tohle většinu z nich docela štve. Ale před nedávnem jsem četl že Wenger dostane obrovský prachy na posily, tak snad koupí nějakýho toho "předraženýho" anglána aby utišil veřejný mínění. Vychovat si ho zatím asi neuměj(Hoyte-zdá se-nepřesvědčil). V opačným případě by u fanoušků byl důvod k pořádnýmu naštvání, protože by se to už nedalo házet na špatnou ekonomiku kvůli stavbě Emirates Stadium.

Reagovat
smazaný uživatel

V podstate s ním súhlasím aj keď to podľa mňa povedal len preto že trénoval Chelsea kde hrá tých anglických repreze ntantov podstatne viac ako v iných špičkových mužstvách. Keby trénoval taký arsenal alebo Liverpool tak drží hubu. Som síce Muriňovi vďačný čo v chelsea dokázal ale tie jeho vyhlásenia do médií som akosi nikdy nemusel

Reagovat
smazaný uživatel

máš pravdu!!!

Reagovat
smazaný uživatel

on ma pravdu.. mourinho..

Reagovat
bakasa

Wenger makes a fool of Jose,just like Ashley he is gay...

http://www.youtube.com/watch?v=LKJ_zCHLoKU

Reagovat
smazaný uživatel

Je pravda, že kvalitní anglický hráč stojí podstatně víc jak hráč z Afriky, ale jsou i jiné možnosti jak získat anglána: výchova mladých talentů a davání jim více šancí v 1 týmu. Nebo lepší skauting u hráčů s končícím kontraktem.

Reagovat
RMCF

A kolik vidíš angličanů, kteří by byli vhodní pro Arsenal a byli přínosem? Bych to tak viděl na J. Cole, co se týká ofensivý, Pár by se jich našlo na stopera, ale jinak prostě angličani na ten fotbal nejsou stavění, tam je idealní směsice fyzicky skvěle disponovaných afričanů, kteří mají ale zároveň výbornou techniku a evropských tvůrců(Fabregas, Rosický, Hleb). Brzo se tam prosadí Wallcot tak bude aspoň nějakej angličan, ale zrovna on mě příjde svým stylem dost "neanglickej".

Reagovat
smazaný uživatel

tak postreh síce správny až na to že si myslím že ten Walcot je veľmi preceňovaný hráč. možno najpreceňovanejší angličan aký teraz hrá Premier League..... Adebayor a V. Persie ho do základu nikdy nepustia.

Reagovat
RMCF

Zranění přijdou(van Persie je na ně dost náchylný) a šance určitě dostane, Walcot má neuvěřitelné zrychlení a rychlost v tom se hodně podobá Henrymu, jenom mu chybí lepší zakončení. Když sem u toho přeceňování(teď mě možná fanoušci angličanů sežerou), tak mě připadne že to přeceňování je v Anglii vůbec hodně častý, vždycky se někdo objeví a děla se z něho nejlepší hráč na světě.

Reagovat
smazaný uživatel

nie podľa mňa ťa vôbec nezožerú. ja síce angličanom nefandím, ja mám len rád PL ale tých preceňovaných hráčov je tam fakt dosť. M. Richardsa z ManCity považujú už pomaly za najlepšieho obrancu v PL a S.W. Phillips čo hrá u nás bol isto najpreceňovanejším hráčom anglicka kým ho predbehol Walcott. Ale Walcott má tú smolu že je na očiach preto lebo je to jediný angličan v Arsenali, to je fakt smola. Ale keď sme kupovali Phillipsa tak som sa chytal za hlavu že koľko sme zaňho dali a bol to teda riadne predražený nákup . Na to čo hrá tak určite. To už aj Robben bol lepší a to som rád že už v Chelsea nie je

Reagovat
smazaný uživatel

kdybyste umeli SW.Phillipse vyuzit tak by byl dobrej.

Reagovat
smazaný uživatel

Mysman ja nevravim zd je phillips zly hrac. Ale on len lieta po ciare a to sa mi na zaloznika zda dost malo, o nejakej strele na branu to unho nehrozi,gol to je z rise snov.

Reagovat
smazaný uživatel

no myslim ze okrem J.Cola sa v premier league nachadza zopar inych anglicanov s dobrou technikou..napr Pennant, Jenas, Defoe, Gerrard, G.Bale...

A myslim ze technika a ovladanie lopty nie je jedinym kriteriou pre Wengera, ved napr Flamini, Gilberto ci Rosicky nie su vyhlaseni dribleri ale su v time pre ine prednosti ako prehlad v hre, dobru prihravku, timovu hru..

Reagovat
smazaný uživatel

Pennant je francúz . A Gerrard je od technického hráča na míle vzdialený

Reagovat
smazaný uživatel

Pennant sice vypadá divně, jmenuje se divně, hraje divně, ale paradoxně není francouz....:-)))

Reagovat
smazaný uživatel

Arseanal ho koupil jako velmi nadějného hráče za 2 Mega - a to z klubu, který ho vychoval - z Notts County - což je zároveň i jeho rodiště....

Reagovat
smazaný uživatel

tak som sa na toho Pennanta kukol, toto je výsledok:

Full name: Jermaine Pennant Date of birth: January 15, 1983 Birthplace: Nottingham, England Nationality: English 2nd nationality: Jamaican EU passport: Yes Tak som sa mýlil, fakt nie je francúz . Človek sa učí celý život...

Reagovat
smazaný uživatel

ale uz si nerek proc v Arsenalu nezustal,chlastal a mel spatny chování proto odesel,ted hraje v Litrpůlu tam uz je klidnejsi.

Reagovat
RMCF

Gilberto a Flamini, jsou defensivní záložníci u těch ta technika až taková priorita není, ale na svůj post jí docela zvládají. Rosický je hodně dobrý technik(pod pojmem technika si nepředstavuju jenom přešlapování přes míč ala C.Ronaldo) a navíc má skvělé režisérské schopnosti a je výborný do kombinace.

Reagovat
smazaný uživatel

no ved presne to som tym chcel povedat ze do Arsenalu sa nemusia hodit iba hraci typu ako je J.Cole, teda dribleri, ale skor ide o to aby mali dobry prehlad, prihravku, vedeli zahrat na jeden dotyk...a preto tam hra napr Rosicky, ktory to vie uplne skvele (aj ked napr cez troch hracov ako Hleb by asi nepresiel ale to zas od neho asi ani nik nechce..on ma inu pre Arsena velmi dolezitu ulohu v time)

Reagovat
RMCF

Však já sem nikdy netvrdil nic o driblérech Cesc taky není žádnej driblér, ale oni v anglii nejsou ani hráči jako Cesc nebo Rosa...

Reagovat
smazaný uživatel

těch technických hráčů je tam daleko víc.. příklad za všechny je třeba A.Young.. atd. problém nevidím v technické vyspělosti, spíše v těch penězích. Přece jen se chcou po BOHATÝCH anglických velkoklubech strašný prachy za rodilé Angličany.. to je ten hlavní problém, si myslím.

Reagovat
smazaný uživatel

ale když sou hraci z afriky levnejsi a lepsi pro Arsenal tak proc by mel Boss kupovat anglany.

Reagovat
smazaný uživatel

kecy, když se chce, tak se dá najít slušný mladý brit za slušnou cenu....Aaron Lennon - 1,7 Mega, T.Huddlestone 2,5 Mega, M.Dawson -3,5 Mega, Carrick - 2.5 Mega, Robinson - 1,5 Mega....ono i takhle se dá nakupovat, to ale je třeba mít u toho oči otevřené a mít skauty i v anglikém rybníku.....ale ono je jednodušší brečet a mlít si tu svou ojetou písničku....koneckonců vše je o prioritách a všichni je máme jinde....no a Arseanal je má v Africe...

Reagovat
smazaný uživatel

Prepáč ale Lennon za 1,7 a Carrick za 2,5 mil.?? To teda čumím. neviem či vieš koľko stál carrick

Reagovat
smazaný uživatel

To asi bude částka, za kterou poprvé přestoupili do PL.

Reagovat
smazaný uživatel

tak to asi bude, len ja som to nepochopil

Reagovat
RMCF

Lennon za 1,7? To se mě nějak nezdá a asi by byl jediný kdo by z těch tebou jmenovaných mohl do Arsenalu pasovat.

Reagovat
smazaný uživatel

jednak ty ceny jsou trochu mimo realitu, ale hlavně - kterej z těch hráčů se hodí do stylu hry Arsenalu? Arsenal praktikuje naprosto neanglickej styl hry, a proto nenakupuje anglický hráče...

Reagovat
smazaný uživatel

To ano to mas recht. Lenze vypisal si hlavne tie podarene nakupy za posledne roky. Kolko ale bolo tiez zarucenych talentov, ktorych kupili kluby z premierleague za 1-2 mega a nakoniec sa ukazalo ze su to priemerni hraci ktori nikdy nebudu mat na to aby hrali za spickovy tim a kazdu sezonu nasledne stravili na hostovani niekde v Championship aby nakoniec prestupili zadara niekde do Barnsley..a boli i taki ktori stali podstatne viac a nikdy neohurili v novom time..vid Darren Huckerbby, Titus Bramble, Francis Jeffers, Kevin Davies, Glen Johnson..

Reagovat
smazaný uživatel

Johnsona se musím zastat - ten podává v Portsmouthu výborný výkony, ale jinak souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Treba Jenas mel k nam jít,ale nakonec šel na shit hart lane aby tam kokrhal s dalsima slepicema.

Mela bejt nahrada za Paddyho Vieru,kdyz neprisel Jenas,tak Arsene vytah Fabregase kerej je trikrat lepsi nez Jenas.A Fabregas ma cenu mnohonaseobne vyssi nez jenas kdy bude mít.

Reagovat
smazaný uživatel

Carrick stál při svém přestupu do Tottenhamu 2,5 Mega - to že se ve Spurs následně vypracoval do repre a to že MU přesně takového hráče nutně potřeboval pak následně jeho cenu vyšroubovalo na příjemných 18,6 Mega....my se ale bavíme o mladých nadějných hráčích - a když byl Carrick mladý a nědějný, tak stál 2,5 Mega...a našel si ho ten, kdo má přestupové priority v Británii ....a Lennon šel na WHL za 1,7 Mega, no dneska má hodnotu 30 Mega ....za 2 roky se můžeme podobně pobavit třeba o Taarabtovi....

Reagovat
smazaný uživatel

... veď áno, ale my sa bavíme o hráčoch čo sú teraz nie o hráčoch čo budú o 2-3 roky. Lampard stál tiež pár šupov keď prestupoval z WHU k nám..... Napíš mi pár hráčov (3-5) ktorí sú angličania a ich cena by bola tak do tých 2 mil. ojro a hodili by sa do herného štýlu arsenalu. Alebo trebárs aj chelsea, tá nehrá tak tvorivý futbal ako Arsenal a mladých nádejných angličanov je tam málo . Teda žiadny tam nie je

Reagovat
smazaný uživatel

nejsem skaut abych znal neznámé mladé hráče......kdybych byl skaut, tak bych ti určitě nějaké jméno napsal....:-)....důležité jsou ty priority - tzn. jaké hráče preferuješ.....je jasné, že mladý hráč, který si UŽ udělá jméno stojí hodně, např. Bale šel teď v létě ke Spurs za 11 Mega, ale tam šlo o to, že to byla "tutovka" - když je někdo už ve svých 17-18 létech nejlepším levým bekem v Championshipu a nejlepším hráčem svého klubu, tak i 11 Mega je velmi dobrá cena... ...herní styl Arseanalu je jejich věc, jaké si to udělali, takové to mají...:-)

Reagovat
RMCF

To máš pravdu a ti co sem jim ten herní styl líbí co mají rádi technickej pěknej fotbal tak jim nevadí že tam nejsou angličani, třeba jako mě

Reagovat
smazaný uživatel

závisí aj od toho aké sú priority klubu. niektorí si tých mladých hráčov vychovajú a niekto kúpi hviezdy. ale sú aj takí čo radšej kúpia mladého argentínca alebo chalana z afriky a vychovajú si ho. a ten je potom lepší ako ich anglickí odchovanci. ale toto nie je len problémom Premier League. Kvalitu španielskej ligy tiež nerobia španieli ale cudzinci....

Reagovat
smazaný uživatel

..i když Mourinho vyřkl jednu velkou pravdu o ztrátě identity (nejenom) angl. kopané způsobené neomezeným počtem cizinců...já osobně dávám přednost technickému,kombi. fotbalu který předvádí např.Arsenal ,oproti nudnému,účelovému nakopávání míče stylu Chelsea pod vedením tohoto "Special One"...

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě ale zas nejlepší fotbal v PL hraje ManU.Ač reds supporter,musím uznat,že je na jejich hru radost koukat.Možná je jen slabší článek goalkeeper,ale obrana-excelentus nejlepší hlavičkáři a nejtvrdší obránci PL,záloha-excelentus střely z dálky,technika,kombinace a v neposlední řadě útok-excelentus čich na góly,great partnerschip.Myslím,že letos obhájí.Ikdybych to přál Liverpoolu!!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zase podľa mňa je Edwin najlepším brankárom PL a to fandím najväčšiemu rivalovi ManU.

Reagovat
RMCF

tak tak Edwin rozhodně není slabina...

Reagovat
smazaný uživatel

no jo ale je mu 37,takze pristi sezonu brankarskej post slabina bude,navic je ted nachylnejsi ke zranenim.

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal hraje líp,a to za ty hrace nedava takový obrovsky sumy.Se koukni kolik MU utratil za posl. par let.

Reagovat
smazaný uživatel

jasně,ManU má jednou tak dražší team,to je pravda.O to tu ale nejde.Mě se zdá,že hráči ManU jsou jaksi odolnější a silovější než ořešpruti z Arsenalu.Podle mě jim dojde dech,protože jsou všichni takoví střízlíci a nevydrží hrát do plných celou sezonu.A red devils zase začínají hrát svůj fotbal!!Škoda jen Liverpoolu...ti ten titul snad nikdy nevyhrají!

Reagovat
smazaný uživatel

To podle me neni pravda,koukam na kazdej zapas Gunners,a fyzicka pripravenost je na nejvyssi urovni,dokazujou to goly v zaveru zapasu,mnohdy i v nastaveni,souper si muze branit ale my ho muzem unavit.

Taky se divim,ale treba Fabregas je hodne zvlastni spanel-tedka hraje spis jak anglican,nejlepsi bylo ze se o nas rikalo ze neumime kousnout-Flamini hraje dost razantne a Cesc taky umi jit tvrde(napr jak sejmul repku).Takze nase fyzicka pripravenost je podle me dost vysoka i kdyz to neni videt na prvni pohled.

Reagovat
smazaný uživatel

MU si na ty hráče vydělal, tak si je koupil, podívej se kolik hraje v tom MU jejich vlastních odchovanců, jsou navíc schopni postavit základní jedenáctku výhradně jen z Britů - a navíc ten MU hraje daleko lepší fotbal než Arseanal - to je jen taková fotbalová házená, MU totiž ve své hře optimálně skloubil anglickou tvrdost a přímočarost s jižanskou technikou a kreativitou.....

Reagovat
smazaný uživatel

kdybs nebyl slepičák tak mluvis jinak.Akorat nam zavidis.

Reagovat
smazaný uživatel

napiš mi tu základku jen z britu pls vetsi blbost sem neslyšel

Reagovat
smazaný uživatel

Takže taky Liverpool man?ale jooo,je dobrej,máš pravdu.Já mám pořád nejradši Jamese.Díky němu je Portsmouth tam,kde je.Nechápu,že nechytá v repre místo Robinsona...

Reagovat
smazaný uživatel

Ty voe,,to je pravda stoleti...Ten golma James chyta dobře jak svina a Robinson,naduty frajirel...jde vidět že jmeno děla hodně...budem doufat že se James prosadi,jestli bude chytat timhle stilem je to jen otazka času:)

Reagovat
smazaný uživatel

nemel o něčem o čem nemáš ani páru.....Robo má k nadutému frajírkovi daleko asi tak jako ty máš daleko k Einsteinovi....a proč nechytá James? Protože si všichni kdo fandí fotbalu déle než 5 let velmi dobře pamatují co to je za brankářskou kalamitu - ne náhodou se mu tak i přezdívá....

Reagovat
smazaný uživatel

Mě se zase nelíbí portugalská betonářská taktika tady toho maniaka Když trénoval v portugalsku vyhrál 80% zápasů 1:0. Fotbal se hraje pro diváky. Ať jde hrát šachy za bangladéš tam se mu ta vyčkávací taktika zákopového fotbalu bude hodit

Reagovat
smazaný uživatel

však počkaj ak bude trénovať AC miláno. zarobíme strašné peniaze keď budeme tipovať na výsledok 1:0, tam budú super kurzy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele