Mourinho si užíval postup: Moje nejlepší prohra

29.04.2010, 10:09
Aktuality
Portugalský trenér Jose Mourinho se po šesti letech představí ve finále Ligy mistrů. Co se mu nepovedlo s Chelsea, dokázal s Interem. Italský mistr včera v Barceloně ubránil náskok z domácího semifinále a postoupit do závěrečného utkání v Madridu. Mourinho vyzdvihnul "hrdinský" výkon svého týmu.

Inter první zápas vyhrál 3:1, včera v Barceloně dlouho držel bezbrankový stav. I když domácí v závěru jednu branku vstřelili, finále si zahraje italský tým.

"Dnes všichni viděli tým hrdinů, kteří bojovali až do krve. Chci složit poklonu všem, ať už se dostali na hřiště, nebo ne. Stejně tak všem fanouškům. V životě se stávají úžasné věci, a tohle je jedna z nich. Dnešek patří nám. Chci, aby fanoušci čekali na letišti, protože tito chlapci si to zaslouží," rozplýval se trenér Interu José Mourinho.

Inter se dostal do finále nejprestižnější evropské soutěže poprvé od roku 1972, vyhrál ji naposledy v roce 1965. "Osmatřicet let nebyl Inter ve finále. Nejsme žádný tám plný mladíků, kteří na finále mohou čekat dalších deset let. V Barceloně bychom to měli těžké v jedenácti, jestliže jsme postoupili i v deseti, je to historický úcpěch. Tohle byla nejlepší prohra v mém životě," prohlásil Mourinho.

Úspěšný kouč ale zároveň svůj tým varoval, že vyřazením Barcelony sezóna zdaleka nekončí. "Zbývá nám celkem pět zápasů. Dnes budeme slavit, zítra spát a poté se musíme připravit na nedělní zápas s Laziem. Máme toho před sebou opravdu hodně," dodal.

Smutným hrdinou barcelonské odvety se mohl stát záložník Interu Thiago Motta, který v souboji sáhl barcelonskému Busquetsovi do tváře a byl vyloučen. "Bylo to nespravedlivé. Když jsem viděl záznam, měl jsem obrovský vztek. Finále je můj velký sen, věřím, že budu očištěn, protože jsem si červenou kartu nezasloužil," uvedl brazilský záložník.

Obránce Maicon si pochvaloval, jak se Inter vypořádal se všemi okolnostmi odvety. Barcelona se snažila soupeře rozhodit vzkazy na tričkách, fanoušci pak celou noc oblékali hotel italského týmů, odpalovali dělbuchy a snažili se soupeře rušit při spánku. "Všechno nás to posílilo," říkal Maicon. "Když jsme měli vyloučeného hráče, nevypadlo to s námi dobře. Spravedlnost ale nebyla slepá a do finále postupujeme my."

Autor: Radim Šantrůček / football365.com, soccerway.com

Komentáře (602)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele