Mourinho se po triumfu těší na další souboje s Barcelonou

21.04.2011, 11:31
Aktuality
Real Madrid protrhl dlouhé čekání na triumf v Copa del Rey, když v druhém El Clásiku v krátkém sledu porazil Barcelonu a po 17 letech může slavit zisk Španělského poháru. Utkání rozhodl v prodloužení jediným gólem Cristiano Ronaldo a José Mourinho se už nemůže dočkat, až se proti Kataláncům postaví znovu, tentokrát v Lize mistrů...

Po vítězném finálovém zápase v Copa del Rey už Mourinho mluvil o nadcházejících semifinálových duelech Ligy mistrů, kde Real Madrid s Barcelonou uzavře náročný maraton čtyřech El Clásik během necelých třech týdnů a prohlásil, že všechno je možné.

Ještě předtím se ale samozřejmě vyjádřil k aktuálnější události, kterou nyní žije celý Madrid. Hlavička Cristiana Ronalda z prodloužení finálového duelu Bílému Baletu zajistila první trofej od roku 2008 a velký mezník to znamená i pro Josého Mourinha. Ten totiž nyní dokázal triumfovat v domácích pohárech v Portugalsku, Anglii, Itálii i Španělsku.

"Jsem velice šťastný, že jsem dokázal vyhrát poháry v domácí soutěži i ve třech dalších velký evropských zemích, ale na hřišti jsou to hráči, kteří o tom rozhodují," nechtěl přičítat prostořeký Portugalec, který v minulosti triumfoval také s Portem, Chelsea a Interem, kredit jen sobě.

"Byl to velice vyrovnaný zápas," pokračoval. "V prvním poločase jsme byli lepší a stále nevím, jak je možné, že ta Pepeho hlavička neskončila gólem. Po přestávce zase byli lepší oni. Byl to skvělý zápas, v němž jsme hráli proti skvělému týmu, a tak má pro nás výsledek ještě větší cenu."

Základní sestava Realu napovídala, že má Mourinho z Barcelony respekt, když nasadil hned tři defenzivní záložníky, z nichž byl jeden Pepe, který tradičně nastupuje na stoperu. Tah se ale nakonec vyplatil. "Kdybych to měl postavit tak, jak bych chtěl, znamenalo by to, že bychom hráli na šest útočníků. Hráli jsme tak, jak jsme cítil, že máme," odpovídal kritikům Mourinho a pár větami se otřel o nadcházející vzájemné zápasy Ligy mistrů.

"Nevím, jestli můžeme Barcelonu ve vyřazovacích bojích porazit. Proti velkým týmům se ale může stát cokoliv. Mají špičkový tým a my je můžeme porazit stejně jako s nimi prohrát."

Novou zkušenost zažívá kouč Barcelony Pep Guardiola, který prohrál své první finále. Dosud všech šest, které na lavičce Barcy podstoupil, vyhrál. "Rád bych pogratuloval Realu Madrid a všem fanouškům. Je samozřejmě lepší vyhrávat, než prohrávat, ale nemůžeme vyhrávat pořád. Musíme se rychle připravit na následující ligový duel, stejně jako již kolikrát se zvedneme," říkal Guardiola.

Autor: Ondřej Holzman / uefa.com

Komentáře (318)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele