Mourinho: Matiče bych býval nikdy neprodal

11.03.2015, 16:46
Aktuality
Nemanja Matić patří k oporám Chelsea, kam přišel z lisabonské Benficy. Ta ho však získala z londýnského celku, načež manažer José Mourinho uvedl, že by býval Matiče nikdy odejít nenechal...

Srbský reprezentant přišel do Chelsea poprvé v létě roku 2009 z Košic, načež toho během prvního roku za CFC příliš neodehrál a další sezónu strávil na hostování ve Vitesse Arnhem.

Následně se do Londýna vrátil, obratem však putoval na Pyrenejský poloostrov, kde si jeho služby zajistila Benfica. Zde se Matić postupně vypracoval do role opory a před dvěma roky dokonce proti Blues nastoupil ve finále Evropské ligy, kde nakonec kralovala Chelsea.

Následně si urostlého Srba vyhlédl José Mourinho, jenž nyní prohlásil, že kdyby zůstal manažerem CFC, nikdy by Matiče nenechal odejít. "Kdybych tu zůstal, nikdy bych vysokého středního záložníka, který navíc preferuje levou nohu, neprodal. Vzhledem k jeho vývoji bylo působení v Benfice pozitivní, ovšem šlo to zařídit i jiným způsobem," vysvětlil Mourinho.

Autor: Jiří Vojík / soccerway.com

Komentáře (356)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele