Monk: Michu by mohl zůstat

06.07.2014, 18:03
Aktuality
Manažer Swansea City Garry Monk v následujícím týdnu bude mluvit s útočníkem Michuem, aby poznal, jaké jsou jeho další plány. Kategoricky přitom popírá jakoukoli dohodu s Neapolí, do níž by mohl Michu přestoupit. V případě dobré nabídky ale hráči nebude stát v cestě.

Šéf Swansea City Huw Jenkins v týdnu jasně deklaroval, že jeho plánem je posílení velšského klubu, takže nehodlá prodávat své nejlepší hráče. A španělský střelec Michu rozhodně jedním z nich je, protože v první sezoně za Swans nastřílel obdivuhodných 22 branek. Není divu, že tento kousek zvedl jeho cenu a také zvýšil zájem větších evropských klubů.

Mezi ty patří například španělské Atlético Madrid nebo právě italská Neapol. Ta shání posily do příštího ročníku Ligy mistrů a útočníka Swansea vidí jako ideální posilu k argentinské hvězdě Gonzalu Higuainovi, který je jasnou jedničkou v útoku Partenopei. Osmadvacetiletý hráč má do konce smlouvy ještě dva roky a poslední sezona nepatřila k jeho nejvydařenějším. Byl v ní limitován častými a vleklými zraněními, takže si připsal na své konto pouhých 15 zápasů a vstřelil v nich jen dva góly.

Někdejší střelec španělského Raya Vallecana je však stále považován za klíčového hráče. Tvrdí to i manažer Garry Monk, který v rozhovoru pro South Wales Evening Post uvádí: "Setkám se s Michuem na konci týdne a probereme spolu jeho plány i představy klubu. Je to velmi kvalitní hráč a minulá sezona na tom nic nemění. Je to také skvělý člověk, dobře se mi s ním pracuje. Sedneme si a promluvíme o dalším postupu, který bude nejlepší pro něj i pro klub."

"Je to hráč Swansea a já doufám, že jím také dlouho zůstane. Chci ho v týmu, jemu se tu líbí a je spokojený. Jsme ale stejní jako každý jiný klub na světě. Když dostaneme dobrou nabídku, která se bude zamlouvat nám i hráči, pak ji samozřejmě prostudujeme. Nebudeme tu nikoho držet násilím. To ale není tento případ, protože žádná oficiální nabídka ještě nepřišla, takže zatím není co řešit."

Stejnou myšlenku vystihl také předseda Huw Jenkins, který naznačil, že žádnou nabídku na stole nemá. Pokud by Michu z klubu nakonec přeci jen odešel, mohlo by to být způsobeno také jiným faktorem. Swansea City totiž posílil francouzský útočník Bafetimbi Gomis, který je typologicky velmi podobným hráčem. Zkušený Francouz neprodloužil smlouvu v Olympique Lyon a na Ostrovy tak přišel jako volný hráč. Gomis strávil v Lyonu celkem pět sezon, během nichž odehrál 120 ligových zápasů a nastřílel 56 branek, nyní bude soutěžit v Premier League.

Autor: Ondřej Pražák / skysports.com

Komentáře (461)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele