MOL Cup pozná zbývající semifinalisty: Slavia proti Spartě, Plzeň vyrazí do Jablonce

26.02., 17:57
Aktuality

V tomto týdnu se odehrají zbylá tři čtvrtfinále domácího poháru MOL Cupu. Šlágrem programu bude středeční pražské derby a repríza loňského finále, v němž obhájce trofeje Slavia přivítá úřadujícího mistra a lídra ligové tabulky Spartu. Ve stejný den nastoupí Zlín proti Liberci a v úterý bude Jablonec hostit Plzeň. Už v neděli si jako první postup do semifinále zajistila Opava po vítězství 2:0 nad Duklou v souboji druholigových celků.

Pražští rivalové se v poháru utkají čtvrtou sezonu po sobě a popáté z posledních šesti ročníků. Zatímco v květnu v posledním finále zvítězila Slavia na stadionu Sparty 2:0, předloni v únoru stejným poměrem triumfovali Letenští ve čtvrtfinále v Edenu. Před třemi lety červenobílí mezi nejlepší čtyřkou MOL Cupu vyhráli na Spartě 3:0.

Nejslavnější české kluby se čtyři dny po pohárovém derby utkají i v lize. Vedoucí tým tabulky Sparta v neděli na Letné přivítá Slavii, na kterou má po 22 kolech náskok čtyř bodů. V úvodním derby v této ligové sezoně se rivalové na konci září rozešli v Edenu smírně 1:1. Zápas byl velmi vyhrocený a rozhodčí na každé straně vyloučil po jednom hráči i členovi realizačního týmu. Slávisté prohráli jediný z posledních pěti soutěžních duelů se Spartou.

"Na derby se moc těšíme. Je to svátek fotbalu, teď nás čekají dvě derby. Pro realizák je to hodně náročné, zápasy jdou rychle za sebou. Je to podobné jako play off, máte jednoho soupeře dvakrát rychle za sebou a vždy je to zajímavé," řekl slávistický trenér Jindřich Trpišovský, který v úterý oslaví 48. narozeniny. Kouč červenobílých v začátcích kariéry vedl mládež ve Spartě.

Vršovičtí v neděli v lize díky hattricku útočníka Mojmíra Chytila porazili Pardubice 3:0, Sparta se naladila vítězstvím 3:1 na hřišti Slovácka. "Nahuštěný program v rytmu středa, neděle není překážkou, už jsme na něj zvyklí. Slavia bude samozřejmě těžkým protivníkem, ale náš tým si celé jaro drží vysokou herní úroveň. Je pro nás také poučné, jak jsme se prezentovali v první půli na Slovácku, která nebyla tak perfektní. Těším se na další výzvy a ta první na nás čeká ve středu," řekl dánský trenér Sparty Brian Priske.

Také Jablonec a Plzeň se nedlouho po pohárovém souboji utkají i v lize, Severočeši přivítají Viktorii 17. března. V úvodním vzájemném duelu v sezoně Západočeši v nejvyšší soutěži doma zvítězili 3:2.

Plzeňští jsou v ligové tabulce třetí daleko za pražskými "S". V poháru budou usilovat o první postup mezi nejlepší čtyřku od roku 2021, kdy došli do finále. "Jablonec má výhodu domácího prostředí. Naše touha je uspět, ale neuniklo nám, že Jablonec teď na jaře zaznamenal obrovský progres a sází góly. Čeká nás v Jablonci náročná mise a těžký úkol. Ale cíl zůstává stejný - chtěli bychom postoupit," řekl plzeňský trenér Miroslav Koubek.

Jabloneckým patří v lize až 11. místo, ve třech jarních utkáních včetně víkendové remízy v podještědském derby ale dali 11 branek. Do semifinále MOL Cupu naposledy prošli předloni. Plzeň neporazili šest soutěžních duelů za sebou.

"V poháru si musíme věřit na každého. Tam je to o jednom zápase, není to dlouhodobá soutěž. Budeme chtít Plzeň potrápit a vyhrát. Nikoho nebudeme šetřit, jdeme do toho naplno," řekl asistent jabloneckého trenéra Tomáš Čížek.

Zlín v sezoně 2016/17 vyřadil Liberec ve čtvrtfinále na cestě za pozdějším triumfem v poháru. V posledním vzájemném duelu v lize v prosinci zvítězili Severočeši v přestřelce 5:3, na stadionu "Ševců" ale pětkrát po sobě nevyhráli. Zlínští v nejvyšší soutěži figurují na 14. místě a bojují o záchranu, Liberec je sedmý.

"Čekáme dobrý zápas se skvělým soupeřem. Liberec má kvalitní tým, který je dlouho pospolu. Věřím, že diváci uvidí hezký zápas s úspěšným koncem pro nás," řekl zlínský trenér Bronislav Červenka. "Jsme ve čtvrtfinále poháru, cítíme určitou šanci (na Evropu)," podotkl liberecký trenér Luboš Kozel.

Úterní zápas Jablonce s Plzní má výkop v 18:00. Ve středu nejprve od 17:00 začne duel Zlína s Libercem a o hodinu později pak pražské derby. Los semifinále se uskuteční v pátek.

Autor: ČTK

Komentáře (5)

Přidat komentář
ratusek

Dnes i zítra na ČT sport, chválím

Reagovat
Witcher

Reagovat
Harley111

Tvl tak derby pohár píská vyhypovaný Rouček. Doufám, že Brian do tohoto sranda matche vůbec nenasadí Kuchtiče, Preciada, Haraslína, Birmu, Kairinena, Laciho, Krejčího, Vitíka, Panáka , protože to smrdí tím , že zítra Bořil a spol. budou prasit co to dá a ještě bude po jatkách Rouček chválenej jak to pustil a neudělil ani jednu žlutou.

Reagovat
Axelrose

Chtěl jsi asi u těch vašich hráčů napsat, aby zase neprasili jak prasat, nechovali se jak hovada, protože to co dělají fanoušci, nemusí dělat o hráči na hřišti.

Už se těším, jak ty vaši bezmozci budou zase házet petardy na děti a chcat do kelímků a házet to na lidi ve vedlejším sektoru (kde mimochodem seděli taky sralťani).

A vrcholem potom opět bude taneček Birmancovice s vytrženou a na hřiště hozenou sedačkou.

No máme se zase na co těšit, ještě že vás zavřeli kam patříte

Reagovat
ratusek

Jablonec odloženo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele