Mladíci Arsenalu znovu řádili

12.11.2008, 15:23
Aktuality
Mladé pušky z Arsenalu si vysloužily pochvalu a znovu ukázaly svou sílu, když smetly na domácí půdě Wigan Athletic rozdílem třídy - 3:0.

Arséne Wenger nepřekvapil a v utkání Carling Cupu proti týmu z Premier League postavil své mladé "bojovníky". Výborné zákroky brankáře Lukasze Fabianskiho, góly Jaye Simpsona a rychlé nohy Carlose Vely se postaraly o další cenný skalp mladých hráčů.

Po dvou brankách Simpsona přidal jednu i Vela, připočtěme k tomu zvýšenou aktivitu celého mužstva a kvalitní brankářský výkon Fabianského a nalezneme tým teenagerů, který válcuje své protivníky. V minulém kole jeho kvalitu pocítil i Sheffield United, když dostal šest branek. Tentokrát si Wigan odvezl "pouze" polovinu.

"Už minule proti Sheffieldu United jsme ukázali svou kvalitu a dnes jsme to jen potvrdili. Chceme dokázat, že i my mladí se můžeme rovnat s týmy z Premier League. Manažer nám navíc ukázal, jakou v nás má důvěru," řekl střelec dvou branek Jay Simpson v rozhovoru pro Sky Sports.

Někteří hráči prvního týmu, mezi nimiž byli Cesc Fabregas, Samir Nasri, Emmanuel Eboue a Emmanuel Adebayor, přišli podpořit své mladší spoluhráče.

"Mluvil jsem s Adebayorem těsně před utkáním a poradil mi, jak skórovat, prostě hlavně trefit branku," usmíval se Simpson.

Lukasz Fabianski kraloval mezi třemi tyčemi a s kapitánskou páskou dovedl svůj tým k vítězství. Zajímavostí je, že jako 23letý byl nejstarším hráčem svého celku.

"Všichni jsme hráli skutečně dobře. Jsem opravdu šťastný. V budoucnu bych velice rád zastával roli jedničky. Myslím si, že jsem opravdu konkurenceschopný," varoval nynější jedničku Manuela Almuniu mladičký Fabianski.

"Musím přiznat, že mě někteří hráči v zápase mile překvapili. Byl to zápas plný energie a týmového ducha až do poslední minuty," řekl hrdě domácí manažer.

"Vela podal přesně takový výkon, jaký jsem od něj požadoval. Ale byl to Jay Simpson, který se ukázal v roli hrdiny. Byl jsem ohromen výkonem obou hráčů. Jak Vela, tak Simpson hráli opravdu vydařené utkání," okomentoval výkon svých svěřenců Arsene Wenger.

"Po zápase s Sheffieldem jsem poukazoval na skutečnost, jakou máme v klubu kvalitní mládež. Našemu celku to ukazuje ještě lepší vyhlídky do budoucnosti," uzavřel Wenger.

Autor: Petr Zajíc / goal.com

Komentáře (301)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele