Mít široký kádr je výhodou. Posily nám pomohly, říká Gutiérrez

20.02.2013, 20:36
Aktuality
Newcastle United byl v lednu jedním z nejaktivnějších evropských klubů na přestupovém trhu a získal řadu kvalitních posil. Ty se hodně rychle zapracovaly do týmu a Straky okamžitě začaly sbírat vítězství. Jednou z výhod je i fakt, že Newcastle má aktuálně hodně široký kádr, což si pochvaluje i záložník Jonás Gutiérrez...

Manažer Alan Pardew nakupoval ve Francii a do Anglie zamířili obránci Massadio Haïdara, Mapou Yanga M'Biwa, Mathieu Debuchy, záložník Moussa Sissoko a útočník Yoan Gouffran. Ti se hodně rychle aklimatizovali a pomohli k výhrám nad Chelsea a na půdě Aston Villy.

"Mít široký kádr je výhodou, v dřívější fázi sezony jsme právě s tím měli problémy. Bylo to pro nás složité, přišla zranění a neměli jsme dostatek hráčů. Hrát tak museli i mladí hráči z rezervy," řekl argentinský reprezentant pro internetové stránky klubu.

"Jsou hodně talentovaní, ale zároveň hodně mladí a není spravedlivé pasovat je okamžitě na hráče základní sestavy v Premier League a vytvářet na ně tlak. Ten zvládnou až za několik let. Teď máme k dispozici více hráčů a začali jsme sbírat i dobré výsledky, všem to pomohlo," dodal.

Autor: Tomáš Pavlík / goal.com

Komentáře (487)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele