Mexes kvůli Milánu odmítl i Real Madrid

15.07.2011, 21:56
Aktuality
Poprvé jako hráč AC Milán promluvil k novinářům Philippe Mexes a okamžitě poděkoval římskému AS, svému bývalému zaměstnavateli, za nádherných sedm let, které v hlavním městě strávil, a zároveň prozradil, proč například odmítl nabídky Realu Madrid a Manchesteru United...

Francouzský obránce se stal po skončení loňské sezony volným hráčem, když mu u Giallorossi vypršel kontrakt a jako své další působiště si nakonec zvolil AC Milán a dnes poprvé předstoupil před novináře.

Začal nejprve vzpomínkou na Vlky. "Všechny spoluhráče z Říma nosím v srdci, stejně jako nikdy nezapomenu na město a fanoušky, kteří toho pro mě tolik udělali. Nyní jsem ovšem v Miláně a jsem hrdý, že mohu být součástí tohoto mužstva," pronesl na úvod Mexes.

"Zažil jsem v Římě sedm nádherných let a můžu částečně děkovat jim, že jsem vyrostl jako muž a jako hráč a vybojoval jsem si příležitost hrát za AC Milán. Byla to moje volba, protože jsem klidně mohl odejít do Realu Madrid," odhalil Mexes, že se o něj José Mourinho zajímal.

"V minulosti jsem AS Řím upřednostnil i před Manchesterem United. Vždy jsem snil o klubu jako Milán. Je to pro mě nesmírně důležitý přestup a já doufám, že si dokážu vybojovat místo ve francouzské reprezentaci pro nadcházející evropský šampionát," odhalil své plány Mexes, pro něhož budou Rossoneri v 29 letech teprve třetí štací.

Nejen o místo ve francouzském výběru ale bude Mexes bojovat. Nic jistého totiž nemá ani v samotném Miláně, kde je na postu stopera obrovská konkurence v podobě Alessandra Nesty, Thiaga Silvy a Maria Yepese. "Chovám ke všem velký respekt. Očividně tu je konkurence, ale udělám vše, co bude v mých silách, abych týmu pomohl," dodal Mexes, který se stále zotavuje po zranění kolene a neví, kdy bude moci vběhnout na trávník.

Autor: Ondřej Holzman / football-italia.net

Komentáře (365)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele