METZELDER CHCE VE ŠPANĚLSKU USPĚT

10.07.2007, 23:15
Aktuality
Christoph Metzelder, dnes již obránce španělského Realu Madrid, fanouškům slíbil, že bude pro Bílý balet posilou a že udělá všechno proto, aby byl madridský velkoklub úspěšným celkem.

Německý obránce strávil posledních sedm sezón na Westfalském stadionu Borussie Dortmund, kam zamířil z SC Preussen Münster. Nedlouho poté, co v březnu Metzelder v Německu odmítl nabídku nové smlouvy, vyšel najevo zájem madridského Realu, netrvalo dlouho a německý bek si nakonec plácl s vedením mistra španělské La Ligy a podepsal dlouhodobý kontrakt. Metzelder, který musel vynechat celou sezónu 2003/04 kvůli vážnému poranění kolene, na oficiálních internetových stránkách Realu uvedl: " Velmi se těším na to, až se setkám s celým týmem a až zde začnu hrát."

Příchod na Santiago Bernabéu je pro Metzeldera, jenž za Dortmund odehrál 126 ligových utkání a získal s ním ligový titul v sezóně 2001/02, velkou výzvou a jak sám šestadvacetiletý stoper prohlásil, chce po boku Sergia Ramose a Fabia Cannavara vyztužit obranu Realu. Metzlder se také netají tím, že by rád se španělským velkoklubem dosáhl velkých úspěchů. " Doufám, že můj příchod pomůže k zesílení týmu. Budu dělat naprosto všechno proto, abych se co nejrychleji adaptoval," řekl německý bek.

Metzelder přiznal, že se dosud nesetkal s nikým z nového týmu, připustil ale také, že si je vědom své dobré reputace. " Osobně zde neznám žádného hráče, ale všichni jsou v Evropě velmi známí. Většina z nich také hraje za své národní týmy. Obdivuji hráče jako je Iker Casillas, Fabio Cannavaro a Ruud van Nistelrooy," pověděl člen německé reprezentace, která se na posledním mistrovství světa v roce 2006 umístila na třetím místě.

Real díky vítězství v domácí nejvyšší soutěži vstoupí do nejprestižnější evropské klubové soutěže, Ligy mistrů, až v září, jako nasazený celek základní skupiny. Metzelder si také uvědomuje, že na něj i na ostatní hráče bude v Realu obrovský tlak, aby získali znovu mistrovský titul a také evropský primát mezi všemi kuby. To bude ale velmi těžké, protože Bílý balet opustili velezkušení hráči Roberto Carlos a David Beckham a také kouč Fabio Capello. Toho nahradil Bernd Schuster, sedmačtyřicetiletý kouč, který po sezóně opustil jiný španělský celek, Getafe. "Bude to zde pro všechny velká výzva, protože sezónu začneme jako šampióni. Doufám, že v tomto roce budou všechny trofeje znovu na kontě Realu," dodal Metzelder.

Autor: Tomáš Hodboď / uefa.com

Komentáře (33)

Přidat komentář
smazaný uživatel

On se chudák zbláznil.

Ta poslední věta je taky docela uhozená...

Reagovat
smazaný uživatel

Uf, nechtěl váš prezident totéž?

Reagovat
HOST*

A jak dopadnul. Stejný osud doufejme nemine ani slova Metzeldera.

Reagovat
smazaný uživatel

"Znovu"?

Reagovat
HOST*madridcan

skor Etoo hovoril pred sezonou 2006/2007 o jednoznacnom ziskani vsetkych trofeji.Vysledok?Copa catalanyua,super pohar-bravo

Reagovat
Messiáš

Reagovat
HOST*

...fanoušek Barcelony chce pro Real vyhrávat trofeje.

Reagovat
HOST*

*zbláznil

Reagovat
smazaný uživatel

vlastnost!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Slejdy

ja ze se tam chces zakopat

Reagovat
HOST*

nevite nekdo kdo prijde jako dvojka za casillase?? nebo uz prisel...?

Reagovat
HOST*CeceFCB

Zevraj Toldo, ale Inter Milano to poprelo!

Reagovat
smazaný uživatel

momentálně jsou rozjednané jiné dva přestupy, tohle se bude řešit asi až v srpnu...

Reagovat
smazaný uživatel

Dnes semifinále Copy Argentina - Mexiko. Luxus.

Reagovat
HOST*StrEight

FInale bude Brazilie - Argentina!!! Mohlo by to byt v TV...!

Reagovat
smazaný uživatel

Nejspíš to tak bude, i když Mexiko může překvapit, hraje velmi dobře. Ale v TV to asi nebude, ČT na to nemá rozpočet a je docela úzkoprsá, Nova asi ani neví, že nějaká Copa probíhá a Prima... jedině ČT4 sport, ale pochybuju. Kabelovka to snad jistí...

Reagovat
HOST*CeceFCB

O slovensky televiziach sa radsej ani nevyjadrujem , este, ze aspon na STV2 ide Liga Majstrov!

Reagovat
HOST*CeceFCB

Argentina si ide po pohar!!

Reagovat
smazaný uživatel

S takovou sestavou by bylo překvapení, kdyby nevyhráli.

Reagovat
Slejdy

jn

Reagovat
HOST*CeceFCB

NJN

Reagovat
HOST*arvidao

a da se na to koukat treba nekde na netu, kdyz nemam kabelovku?

Reagovat
HOST*CeceFCB

Ak mas napr. Tvants, SopCast, PPmate alebo nieco ine tak ano!

Reagovat
smazaný uživatel

Nejdřív se podívej na rojadirecta.com, tam je rozpis, kde to budou dávat (půjde to v noci ve 2:50). Potom si z netu normálně stáhni nějakej program jako je např. PPmate, TVU player... já mam Sop Cast a jsem spokojenej, takže doporučuju. A radši to zapni pár minut před zápasem, protože chvíli trvá, než se to nažhaví (samozřejmě záleží, jak máš rychlej net...).

Reagovat
smazaný uživatel

A najjednoduchšie to stiahneš zo stránky www.myp2p.eu , sú tam priamo linky aj z rozpismy zápasov, a nielen futbalových. Inak Tavo, TVU player je čistejší ako SopCast.

Reagovat
smazaný uživatel

Mě popravdě vyhovuje Sop Cast víc než TVU player.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, o nič nejde, ja ich mám pre istotu stiahnuté všetky. Ale MS20 je najlepšie sledovať cez fifa.com. Škoda, že tam nedávajú aj Copu. Inak môj tip je , že to vyhrá Mexiko. A celé.

Reagovat
HOST*

Reagovat
smazaný uživatel

Milito už definitivně.

Reagovat
smazaný uživatel

Roberto Soldado podepsal do 2012. To je první skutečně dobrá zpráva z tohoto týdne.

Reagovat
HOST*madridcan

a dalsia je ta,ze udajne uz mame drentheho

Reagovat
smazaný uživatel

A ešte jedna, že Schuster chce hrať joga bonita a myslí to vraj smrteľne vážne. To som fakt zvedavý, lebo takú hru takto zaryto naposledy presadzoval tuším ešte Santana...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele