Messimu v Madridu tleskali vestoje

07.01.2009, 16:53
Aktuality
Nejzářivější hvězda světového fotbalu Lionel Messi rozjel se svým barcelonským sborem další excelentní koncert. Argentinec před zraky reprezentačního trenéra Diega Armanda Maradony potupil domácí Atlétiko Madrid třemi góly a donutil diváky na stadionu Vicente Calderón k potlesku. Podobně jako Ronaldinho před třemi lety na Santiago Bernabeu.

Barcelona přijela do Madridu sehrát osmifinálové utkání Copa del Rey bez několika opor, přesto musela obrana Atlétika vyhlásit stav nejvyšší pohotovosti, Lionel Messi v sestavě Blaugranas nechyběl. Úkol chytit "blechu" se nedařil domácím fotbalistům od prvních minut. Jak se rodil Messiho hattrick?

11. minuta: Vyhlášená spolupráce Alvés - Messi opět zafungovala. Brazilský křídelní obránce vysunul Messiho krásnou patičkou a brankář Coupet neměl proti jeho zakončení nárok.

57. minuta: Dani Alvés našel přesným centrem nabíhajícího Messiho, kterého ve vyložené šanci fauloval Heintinga. Penalta a červená pro Nizozemce. Sám postižený pokutový kop s přehledem proměnil

79. minuta: Messiho dominanci na hřišti upevnilo úchvatné sólo, během kterého zesměšnil Perníu, Ujfalušiho a Pereu, ale nastřelil jen břevno. Vzápětí si ale počkal na centr Iniesty, vyškolil gólmana Coupeta a chytrou střelou zkompletoval hattrick.

81. minuta: Lionel Messi opouští trávník za vydatného potlesku domácích příznivců a přepouští místo na hřišti Pedritovi.

Do děje utkání promluvil i český obránce Tomáš Ujfaluši, který se dostal na hřiště po vyloučení Heitingy a přesnou hlavičkou zařídil jedinou branku Atlétika v nešťastném utkání. Byla to jeho první trefa v dresu madridského celku, ale moc radosti z ní pochopitelně neměl. "Dělal rozdíl v tomto utkání, teď je nejlepším hráčem na světě," vysekl poklonu barcelonské hvězdě. Také on měl opět co dočinění s Messiho drzými kličkami, během nichž si připadal jako na kolotoči. Nechme mluvit i ostatní a především hvězdu úterního večera:

Trenér Atlétika Madrid Javier Aguirre: "Je to výjimečný hráč ve výborné formě. Nechybí mu sebevědomí a především umí dávat góly. Bezpochyby je to kompletní hráč."

Dani Alvés: "Jsme šťastní, náš výkon byl velmi dobrý. Vedle tak skvělého fotbalisty, jakým Messi je, je hra vždycky jednodušší."

Pep Guardiola si na přehnanou chválu nepotrpí:"Jen jsem mu potřásl rukou, stejně jako každému hráči."

Lionel Messi: "Byl to mimořádný moment, když se mi lidé tleskali ve stoje. Bylo to něco nepopsatelného a krásný zážitek pro každého hráče."

Autor: David Kubáň

Komentáře (371)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele