Messi je nejlépe placeným hráčem MLS

18.10.2023, 20:54
Aktuality
Lionel Messi (© AFP)

Argentinský reprezentant Lionel Messi si na základě kontraktu v Interu Miami vydělá ročně 20,4 milionu dolarů (477 milionů korun). S výjimkou tří dalších klubů je to víc, než týmy MLS vydají na výplatu celé své soupisce. Ve zprávě o tom dnes informovala hráčská asociace MLS.

Šestatřicetiletý Messi má základní plat 12 milionů dolarů a celkovou garantovanou mzdu 20,446.667 dolarů. Tato částka zahrnuje plat, který Messi dostane na základě kontraktu v MLS. Neobsahuje dodatečné dohody s týmem či jeho sponzory ani bonusy za výkony.

Kapitán argentinských mistrů světa podepsal s Miami v červenci smlouvu na dva a půl roku. Média tehdy psala, že bude mít roční příjem 50 až 60 milionů dolarů. Údajně také odmítl nabídku saúdskoarabského Al-Hilalu na 400 milionů dolarů ročně.

V létě Messi pomohl Interu k vítězství v Leagues Cupu, v němž vstřelil v sedmi zápasech 10 gólů. V MLS nastoupil i vinou zdravotních problémů jen do pěti duelů a trefil se jednou.

Druhým nejlépe placeným hráčem soutěže jej Ital Lorenzo Insigne z Toronta s částkou 15,4 milionu dolarů. Třetí Švýcar Xherdan Shaqiri si v Chicagu přijde na 8,153.000 dolarů.

Český záložník Tomáš Ostrák má v St. Louis garantovaný roční plat 801.000 dolarů (téměř 19 milionů korun), reprezentační brankář Tomáš Vaclík v New England 436.944 dolarů (přes 10 milionů korun).

Autor: ČTK

Komentáře (1)

Přidat komentář
rel7

Opravdu má Vaclík roční příjem "jen" +10m? To by snad i v Polsku dostal víc ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele