Messi by mohl po MS ukončit reprezentační kariéru

19.03.2018, 16:44
Aktuality
Lionel Messi naznačil, že po letním světovém šampionátu v Rusku by mohl podruhé a zřejmě definitivně uzavřít svou reprezentační kariéru. Hodně to ale bude záviset na výsledku, který Argentinci na MS uhrají. V rozhovoru mluvil také o tom, co plánuje dělat, až definitivně pověsí kopačky na hřebík.

Třicetiletý Messi bude hrát v Rusku už svém čtvrtém mistrovství. Zatím s týmem postoupil do finále na posledním turnaji před čtyřmi lety v Brazílii, kde ale Argentinci prohráli v prodloužení s Německem. V následujících letech pak Messi s Argentinou dvakrát prohrál finále Copa América proti Chile, přičemž po druhém nezdaru poprvé vyřkl slova o konci v kultovním bílo-modře pruhovaném dresu.

Později si to však po přímluvách celého národa v čele s prezidentem rozmyslel.

"Je pravda, že já a hráči z mojí generace si myslíme, že to bude náš poslední společný velký turnaj," řekl Messi v rozhovoru pro La Cornisa.

"Dostali jsme se do tří finále, ale nevyhráli jsme žádné. Přirozeně, že budoucnost bude záležet i na tom, jak si povedeme tentokrát a na tom, jak se všichni budeme cítit, ale takhle to zkrátka vnímáme," doplnil.

"Už se toho o nás napsalo spoustu a padlo mnoho otázek. Pokud letos v létě nevyhrajeme, tak se zase bude odchod mnoha hráčů řešit," prohlásil Messi.

"Je ale hezké, že spousta lidí nám přeje, abychom na mistrovství světa zažili velký úspěch a abych já sám zvedl nad hlavu trofej," poznamenal útočník Barcelony.

V rozhovoru také mluvil o tom, co plánuje dělat, až fotbalovou kariéru jednoho dne uzavře úplně. Jednoznačnou odpověď ale pětinásobný vítěz Zlatého míče nedal. "Každý mi říká, že konec kariéry bude složitý a já o tom nepochybuji. Bude to složité nemít najednou tu každodenní rutinu tréninku nebo zápasu. Vlastně nevím, co budu po kariéře dělat a ani kde budu žít," prohlásil Messi.

"Určitě byh chtěl dělat všechny ty věci, na které teď nezbývá čas. Ale nevím, jestli to bude v Barceloně, nebo v Rosariu," uvedl. Podle vlastních slov zasévá nejistotu do jeho mysli především současná složitá sociální situace v jeho rodné Argentině.

"Trpím, když to vidím, a je mi moc líto, že Argentina je momentálně v takové situaci, v jaké je. Není to úplně bezpečná země. Krádeže a podobné věci jsou všude na světě. Ale když přemýšlím na tím, že bych se do Rosaria vrátil, abych si užil všechny ty věci, které jsem jako dítě nemohl, tak zároveň přemýšlím i nad tím, aby to nebyla věc, které bych později litoval," řekl Messi.

"Když jsem byl malý, mohl jsem strávit venku na ulici celý den a vůbec nic se nestalo, ale vím, že to už dnes bohužel není možné, posteskl si.

Autor: Jiří Fišara / football-espana.net, dailymail.co.uk

Komentáře (303)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele