Mertens přestoupil z Eindhovenu do Neapole

25.06.2013, 08:56
Aktuality
Nový trenér Neapole Rafael Benítez se může těšit ze zisku první posily, z Eindhovenu přichází křídelník Dries Mertens. Belgický reprezentant stál podle italských médií necelých deset milionů eur, posila podepsala v Neapoli smlouvu na pět let.

"Rafael Benítez mě hodně chtěl, což mi dalo velkou sebedůvěru. Jsem připraven přesvědčit všechny pochybovače, že se prosadím i v Serii A, přestože už nebudu hrát proti nizozemským obranám," sdělil Mertens listu De Telegraaf.

Přestup se rodil poslední týdny, včera večer vše oznámil klubový prezident Aurelio De Laurentiis. "Dries byl poslední dny v Neapoli. Řekl mi, že se do města okamžitě zamiloval. Driesi, vítej," napsal De Laurentiis na Twitter.

Dries Mertens vydržel v Eindhovenu dva roky, při přestupu z Utrechtu stál 8,5 milionu eur, nyní je jeho cena přibližně o milion vyšší. V nizozemské lize letos belgický reprezentant vstřelil šestnáct branek a na sedmnáct jich nahrál.

Autor: Radim Šantrůček / goal.com

Komentáře (426)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele