Matič má namířeno z Benfiky do Chelsea

14.01.2014, 15:48
Aktuality
Chelsea by měla brzy získat výraznou posilu do zálohy, do Londýna má namířeno Nemanja Matič z Benfiky. Ten po víkendové výhře nad Portem prohlásil, že to byl jeho poslední zápas za Benfiku. Podle anglických médií za něj Chelsea zaplatí částku pohybující se kolem pětadvaceti milionů eur.

"Zápas s Portem byl můj poslední za Benfiku. Chci poděkovat všem lidem v klubu a fanouškům, Benfica navždy zůstane v mém srdci," prohlásil po výhře 2:0, která jeho tým posunula do čela portugalské ligy.

"V Benfice působím dva a půl roku, do každého tréninku dávám všechno a teď cítím, že je správný čas odejít. Chci se zlepšovat, chci hrát lepší ligu a chci hrát za Chelsea, klub, který také miluju," doplnil Matič.

Pro srbského záložníka nebude působení na Stamford Bridge ničím novým, pokoušel se tu prosadit už v letech 2009 - 2011, než odešel právě do Benfiky. Tehdy stál přibližně pět milionů eur, nyní bude jeho cena mnohem vyšší.

Matičův kontrakt v Benfice platí do léta 2018 a obsahuje výkupní klauzuli 50 milionů eur. Chelsea podle dostupných zpráv vyjednala poloviční cenu. "Chci poděkovat také prezidentovi Benfiky. Dělal všechno pro to, aby mě udržel, ale já chci odejít. Je pravý čas," doplnil Matič. Podle dosud nepotvrzených zpráv zamíří opačným směrem na hostování Gäel Kakuta.

Autor: Radim Šantrůček / skysports.com

Komentáře (556)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele