Chelsea koupila Matiče z Benfiky nazpět

15.01.2014, 18:55
Aktuality
Chelsea oficiálně dokončila přestup Nemanji Matiče z lisabonské Benficy. Srbský střední záložník, jenž v Chelsea již dříve působil, podepsal ve svém staronovém působišti smlouvu na pět a půl roku. Přestupová částka činí dvacet pět milionů eur, ovšem stále je možné, že k ní přibude i hostování některého z hráčů Chelsea.

Pětadvacetiletý Matič neskrýval při podpisu smlouvy nadšení: "Jsem za tuto příležitost být zpátky v Chelsea velmi šťastný. Cítím se díky tomu skvěle a chci hlavně říct, že ze sebe vydám to nejlepší, abych dělal fanouškům Chelsea radost." Příchod potřebného všestranného záložníka si pochvaluje i manažer londýnského klubu José Mourinho. "Mám z Nemanjova návratu velkou radost. V Portugalsku vyrostl ve velkého hráče, je z něj nyní fantastický univerzální záložník. Jsem si jistý, že se stane vysoce důležitým hráčem týmu a pomůže nám dosáhnout stanovených ambicí."

Srbskému reprezentantovi připadne v Chelsea číslo 21. Ve svém nynějším působišti by ani neměl mít vážnější potíže s aklimatizací, na Stamford Bridge totiž působil již mezi lety 2009 a 2011. Tehdy jej Chelsea po třech startech pustila do Benfiky jako součást transferu obránce Davida Luize. Matić v lisabonském klubu nastupoval o poznání pravidelněji a po solidní sezoně 2011/12 se naplno rozehrál v roce následujícím. Pomohl mu k tomu i odchod Javiho Garcíi do Manchesteru City, Matič nabídnuté šance na pravidelnou základní sestavu využil a hned třikrát získal cenu za nejlepšího hráče měsíce.

Ke svým zodpovědným výkonům navíc Matič dodal i vydařená zakončení, zvláště jeho krásný volej proti Portu při remíze 2:2 obletěl celý svět a skončil druhý v anketě FIFA o nejhezčí gól uplynulého roku 2013. Maximálně vydařený rok Matiče korunovalo další ocenění - byl vyhlášen nejlepším hráčem portugalské ligy za sezonu 2012/13.

Autor: Martin Kantor / chelseafc.com

Komentáře (783)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele