MATERAZZI V LÉTĚ ODMÍTL NABÍDKU AS ŘÍM

03.02.2007, 16:49
Aktuality
Marco Materazzi zažil hodně perné léto. Po korupčním skandálu v Serii A nakonec slavil Scudetto, v Německu se stal mistrem světa a hodně se toho napsalo také o jeho střetu se Zinedinem Zidanem. Navíc se mohl stěhovat z Interu Milán...

"Měl jsem v létě možnost přestoupit do Říma a chtěl jsem tak učinit. Mám dobré vztahy s Franceskem Tottim, Vitem Scalou (osobní trenér) a Brunem Contim (technický ředitel AS). Mohla to být velká příležitost," prozradil stoper Interu Milán.

Materazzi ale nakonec dal přednost možnosti zůstat na San Siru, kde prodloužil smlouvu až do léta 2010. Tou dobou mu bude necelých 37 let. "Moje srdce mi nakonec přikázalo, abych zůstal. Fanoušci Interu mě vždy podporovali a nebylo by slušné odejít," zdůvodnil 33letý obránce své rozhodnutí.

Autor pěti letošních ligových branek svého rozhodnutí jistě nelituje. Nerazzurri zatím suverénně kralují Serii A a mají nakročeno k triumfu v Coppa Italia. V obou případech je jejich hlavním, a pokud jde o pohár také jediným, konkurentem právě AS Řím.

"Podle mého názoru jsme na konečné křižovatce. Jestli vyhrajeme, zajistíme si Scudetto. Oba týmy jsou hodně silné a mohl by to být vynikající zápas," řekl Materazzi před víkendovým utkáním proti AS Řím. To však ještě nevěděl, co se v pátek večer semele v Catanii. Při řádění tamních fanoušků byl zabit jeden z příslušníků policie, dalších sto osob utrpělo zranění a svaz okamžitě rozhodl o přeložení všech soutěžních zápasů.

Marco Materazzi má ale i tak o zábavu postaráno. V létě se hlavním hitem stala jeho slovní přestřelka se Zinedinem Zidanem ve finále mistrovství světa v Německu, která vyústila ve Francouzovu "hlavičku" do hrudi Itala a následné vyloučení. Do stejné situace se 33letý obránce dostal i v neděli, kdy ho v duelu proti Sampdorii poslal na zem stejným způsobem janovský Gennaro Delvecchio.

"Neudělal jsem nic špatného. Pouze jsem bránil svého spoluhráče, stejně jako by to udělala spousta hráčů. Za neděli se nemusím omlouvat, udělal bych to znovu," říká Materazzi o momentu ze sedmé minuty, v níž se vydal na pomoc brankáři Juliu Cesarovi. Delvecchio má ale na celou situaci jiný názor, obránce Interu ho údajně vyprovokoval a následně se až příliš teatrálně poroučel k zemi. Buď jak buď, záložník Sampdorie tak pomohl milánskému klubu k již 14. ligové výhře v řadě, dostal pokutu od klubu a nesmí hrát v nejbližších třech ligových zápasech.

Autor: Tomáš Pavlík / channel4.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Největší hajzl současného fotbalu, hraje zákeřně, filmuje a chybí mu kouska cti

Reagovat
HOST*Heretic

Jojo...takového zmetka je lepší mít na své straně! :)

Reagovat
HOST*ROMANISTA

Presne tak. :0)

Reagovat
HOST*

A taky dává za sezonu na obránce hodně golu.

Reagovat
HOST*Márty

Je to borec...dnešní fotbal je prostě takovej....jeden z nej hlavičkujících obránců na světě...dává důležitý gooly...ve finále MS např....respect Marco

Reagovat
HOST*

Souhlas!!

Reagovat
HOST*Headhunter

Fotballista dobrý ale je to pitomec. Stejně jako např. Totti nebo Rooney. Měli by být vděčni že dostali tu příležitost hrát velký fotbal za velké prachy a nechovat se jako prasata.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele