MARSEILLE V KANADSKÝCH RUKOU

01.03.2007, 21:42
Aktuality
Další evropský klub mění svého vlastníka. Tentokráte se nekupovalo v Anglii, ale ve Francii, novým majitele Olympiku Marseille je ode dneška kanadský podnikatel Jack Kachkar...

"Pan Jack Kachkar se s panem Robertem-Louisem Dreyfusem dohodl na podmínkách prodeje Olympiqueu Marseille. Převod akcií se uskuteční během následujících několika týdnů," oznámil dnes mluvčí kanadského miliardáře.

Marseille bylo na prodej vlastně už od začátku sezóny, kdy většinový majitel Robert Louis-Dreyfus dostal tříletý podmíněný trest za podvody při přestupech hráčů. O Kachkarově zájmu o klub se začalo mluvit na začátku roku 2007. Kanaďan za Olympique nabídl 115 milionů eur a celá dohoda byla hotová prakticky již na začátku tohoto týdne, tou dobou zbývalo doladit poslední detaily.

Dreyfus se vlastníkem Marseille stal před deseti lety, kdy klub koupil za symbolický jeden frank. Olympique je jedním z nejznámějších klubů v zemi, v roce 1993 vyhrál PMEZ a na svém kontě má rovněž osm ligových a deset pohárových prvenství. Od nástupu Dreyfuse však žádný větší úspěch nezaznamenal a nepomohlo k tomu ani 170 milionů eur, které bývalý majitel investoval.

"Začíná nová éra s novými perpektivami," ohlásil Kachkar svůj vstup do klubu. Kanadský podnikatel do klubu hodlá investovat nemalé finanční prostředky na zisk nových posil a rovněž udržení současných hvězd. Na Stade Velodrome tak zřejmě i nadále zůstane největší hvězda týmu Franck Ribery a pravděpodobně také Djibrill Cisse. Tomu sice po sezóně skončí hostování z Liverpoolu, sám už se však nechal slyšet, že by nejraději zůstal i nadále.

Autor: Tomáš Pavlík / eurosport.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
HOST*Heretic

Hlavne udrzet Taiwo,Beye,Nasri,Ribery,Cisse ...nic vic nezadam!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele