Marseille propustila Gattusa, novým trenérem bude Gasset

20.02., 12:46, aktualizováno 20.02., 13:32
Aktuality
Gennaro Gattuso (© AFP)

Olympique Marseille se propadá tabulkou francouzské nejvyšší soutěže a vedení na špatné výsledky zareagovalo propuštěním trenéra. O práci dnes oficiálně přišel někdejší italský záložník Gennaro Gattuso, jehož střídá Jean-Louis Gasset.

Slavný klub přestal střílet branky, tři body nebral už šestkrát za sebou a naposledy neuspěl na půdě Brestu (0:1). Zprávy o chystaném odvolání kouče se začaly objevovat během včerejšího dne, dnes v poledne pak vedení vše potvrdilo oficiální cestou.

"Olympique de Marseille by Gennarovi a jeho týmu rád poděkoval za odvedenou práci a skvělou profesionalitu, kterou projevovali každý den a popřál jim hodně štěstí do budoucnosti," stojí v prohlášení Marseille.

Gattuso se týmu ujal koncem září, kdy nahradil Marcelina a Marseille pod jeho vedením odstartovala kalendářní rok nejhorší sérií od roku 1978. Na pohárové pozice celek z přístavního města ztrácí šest bodů, před měsícem vypadl z Francouzského poháru a osmifinále Evropské ligy odstartoval remízou 2:2 na půdě Šachtaru Doněck.

Média spekulovala o jméně nového trenéra a tím se nakonec Jean-Louis Gasset, který během minulého měsíce skončil u kormidla reprezentace Pobřeží slonoviny. Do funkce byl jmenován několik desítek minut po propuštění Gattusa.

Autor: Tomáš Pavlík / getfootballnewsfrance.com

Komentáře (18)

Přidat komentář
772jozef

to je život

Reagovat
Di Stéfano

Snáď sa Marseille trosku zdvihne , rad by som ich budúci rok videl v LM

Reagovat
Hachim Mastour

Gasseto

Reagovat
PBLead

Zrovna včera jsem si četl článek o novém trenérovi CIV a říkal jsem si, co ten Gasset musel být za nýmanda, když je teď lepší trenér skoro bez zkušeností, který s nimi ten AFCON vyhrál. No a dnes je Gasset v Marseille.

Reagovat
Mönchengladbach

Málem dokázal vyřadit budoucího mistra celého šampionátu, roli hrálo je štěstí/smůla.

Reagovat
Langi

70letý Gasset, který trénoval výhradně provinční kluby a všude vydržel max 2 roky...vždyt to nedává smysl ani jako caretaker do konce sezóny...z ligových koučů jsou volní třeba Genesio, Garcia nebo Montanier...no a ty vezmeš Gasseta...že v Lyonu na podzim skočil Blanc radši ani nezminuju

Reagovat
deadlife

Genesio by tam asi nešel, to by mu fandové Lyonu neodpustili a Blanc ukázal, že on asi nebude expertem na kluby v krizi. Jsem rád, že Lyon toho Gattusa nakonec nevzal, protože by tam dopadl stejně jako v Marseille, možná by šel od válu ještě kapánek dřív.

Reagovat
PP

to je hrůza, jak se dovede klub během roku dokurvit. Dva roky zpět OM pod Tudorem s Alexisem, Guendem a ostatníma velmi zábavná hra. Během roku takový sešup.. Toto je už jen třešnička.

Reagovat
Gedofrey

Reagovat
Kucka

Reagovat
Israha

Gasset ti to jediný vezme na půl roku, protože on už si moc dosrat renomé nemůže, na rozdíl od těch ostatních. Pro Genésia a spol. by takovéhle interim trénování s tím, že po konci sezony odchod a do toho ještě můžou být za debily, že s tak silným kádrem, nic neuhráli, bylo moc velký risk.

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
meno

Prosím Šachtar nebo Marseille Slávince do Evropský ligy

Reagovat
Gedofrey

To bych bral. Ale asi by to byla strašná bída

Reagovat
Seydou Doumbia

Ostuda pro FR fotbal, zase bychom byli pro všechny farmářská liga, radši ne

Reagovat
meno

imho nejlepší, nejlehčí los z hlediska koef

Reagovat
meno

Pro Plzeň Servette/Ludo a pro Spartu, snad postoupí, asi ty debilní Skoty

Reagovat
Mönchengladbach

Pro Plzeň Šturm.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele