Marseille je pro mě tou správnou volbou, nepochybuje Rongier

05.09.2019, 11:56
Aktuality
Olympique Marseille touží po návratu na francouzský trůn a ke splnění přání klubu i fanoušků má přispět Valentin Rongier. Čtyřiadvacetiletý záložník přišel na poslední chvíli z Nantes, s novým chlebodárcem podepsal kontrakt na pět sezon...

Přestupový trh se uzavíral v pondělí o půlnoci a Rongier strávil většinu dne v Marseille, kde čekal na výsledky jednání mezi oběma kluby. Kamenem úrazu se stal podíl Nantes na dalším hráčově přestupu, zatímco jeho prezident Waldemar Kita požadoval padesátiprocentní podíl, Marseille byla ochotna poslat do Nantes "jenom" třicet procent z dalšího fotbalistova prodeje.

Nakonec se klubům povedlo najít společnou řeč a Rongier mohl podepsal smlouvu platnou do června 2024. Olympique zaplatil třináct milionů eur, další dva miliony doplatí díky snadno dosažitelným bonusům.

"Uplynulé dny byly hodně stresující nejenom pro mě, ale i pro všechny okolo. Výsledek je dobrý, to jediné si z nich budu pamatovat. Budu se koncentrovat na svůj jediný cíl - podávat kvalitní výkony na trávníku. Bylo zde velké riziko, že se nakonec vrátím zpět do Nantes, ale je třeba se posunout. Teď si užiji angažmá v Marseille," řekl po podpisu smlouvy.

Rongier se přáním odejít z Nantes netajil už od konce března a dostal hned několik nabídek. Jedna přišla od konkurence, o jeho služby stál i Lyon.

"Olympique Marseille je klubem s největším počtem trofejí ve Francii, a to včetně Ligy mistrů z roku 1993. To už něco znamená. Cítíme vášeň a nadšení, které tomuto městu vládnou a tuhle energii miluji. V létě se na mě vyptávalo několik klubů. Co se týče fotbalu, jsem hodně vášnivý a vím, že OM je pro mě tou správnou volbou," vysvětlil, proč nakonec upřednostnil nabídku z jihu Francie.

Autor: Tomáš Pavlík / om.net

Komentáře (16)

Přidat komentář
Gedofrey

Někdo nějaké reference? Pomůže v té bídné záloze?

Reagovat
El Fáňos

V Nantes hrál celkem dobře, ale je otázka, jestli má na top klub (což OM teda teď není). Jako fanoušek od něj moc nečekám, ale záloha je tak jalová, že asi pomůže...

Reagovat
cetto

No nikdy mi nepřišel jako nějakej top hráč. V Nantes byl takovej lehce nadprůměrnej, očekávání od něj byla podle mě o něco větší, do áčka přecházel jako jeden z největších talentů Nantes aktuální generace. Není to rozhodně špatnej hráč, ale pro klub jako Marseille spíš na lavičku. Hráč typu "nepotěší, nezklame".

Reagovat
smazaný uživatel

Tedy možná tak v PSG a horko těžko v Lyonu, jinak je v lize jeden z nejlepších viz. reakce na Gedofreyho.

Reagovat
smazaný uživatel

Rozhodně. S lehkostí může být nejlepším záložníkem. Je mladý, a přitom už byl kapitán. Co se týče kvalit je jedním z nejlepších záložníku v lize. S lepšími spoluhráči jen vybouchne. Statisticky patří mezi nejlepší záložníky ligy již několik let po sobě. Předminulou sezonu měl jeden z nejvyšších tackles čísel ze všech top lig. měřit se mu mohl tak maximalne gueye a kante. Minulou sezonu podle opty zase po Depayovi a Payetovi vytvořil nejvíce šancí v lize. Je all around. Conceicao ho označil za nového Verattiho a řekl že do 3,4 let bude hrát v top top klubu. V Ranieriho týmu byl tím nejdůležitějším hráčem.

Reagovat
Gedofrey

Super, díky

Reagovat
cetto

Jinak Nantes už přivedli náhradu post za post Blase Slušně využili pádu Guingampu a koupili Coca i Blase, dokupy asi za 9 mega. Chválím Jen je škoda, že se Coco při premiéře na půl roku zranil kvalitní křídlo jim chybí už roky.

Reagovat
Seydou Doumbia

Guingamp v troskách...po sestupu odešel celý tým Coco, Blas, Thuram, Salibur, Ikoko...ti se asi hodně dlouho nevtrátí do L1 (jestli vůbec někdy)

Reagovat
Vincent Vegan

Co říkáte vůbec na nové znaky Nantes a Guingampu? Mně se oba dost líbí. Předchozí logo EAG bylo příšerné. To starší od Nantes se mi zdálo fajn s tím bretaňským motivem, ale nové je pěkně a jednoduché. Celkové teď v posledních letech kluby dost modernizují znaky a snad pokaždé se to povedlo, ať už jde o Socheaux, Toulouce, Caen nebo teď ty dva poslední.

Reagovat
Vincent Vegan

*kluby ve Francii

Reagovat
Seydou Doumbia

EAG, Nantes nebo Toulouse určitě hodně dobré loga. Většinou mi trvá si zvyknout na nové logo, ale u těchto týmu to šlo samo. U EAG i Nantes se mi dost líbili i ty předchozí loga.

Reagovat
Godwinson

Tak já si myslím, že současná Marseille není pro žádného hráče dobrou volbou

Reagovat
.13

Presne toto som chcel napisat

Naviac ta atmosfera mi tam nepride uplne zdrava, ale snad sa dvihnu a takymito prestupmi by sa im to mohlo podarit

Reagovat
Godwinson

Oni můžou vyčistit kádr, najít kvalitního kouče, ale tam to polomafiánský prostředí a celková atmosféra kolem klubu je podle mě tak toxická, že by jim ani to nepomohlo

Reagovat
smazaný uživatel

V rámci možností super přestup. Doufám že se z něj nestane druhej Sanson. (ten doufám, že se ještě zvedne). Má však jinou mentalitu a zkušenosti i vlohy tak to neočekávám. Záloha je momentálně až na Strootmana (kterej hraje tak nějak průměrně), šíleně z formy. Lopez odkdy chodí s reality show hvězdou jakoby hrál totálně mimo a na jistotu a Sanson je kapitola sama rpo sebe. Takže takového hráče bylo potřeba. Ve 433 by byl podle mě výbornej, ale včera Villas Boas říkal že možná po odchodu Gustava přepne na 4231 tak uvidíme.

Reagovat
JackDaniels.

Raz som ho videl v nejakej francuzskej relacii hrat fifu proti majstrovi sveta, vobec nehral zle, inak o nom noc neviem, okrem toho, ze v Nantes si spravil dobre meno a nema zle statistiky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele