Marseille chtěla kvůli přístupu prodat Clausse, West Ham o něj neměl zájem

19.02., 11:45
Aktuality
Jonathan Clauss (© AFP)

Sportovní ředitel Olympique de Marseille Medhi Benatia otevřeně kritizoval obránce Jonathana Clausse za jeho chování, které považuje za nepřijatelné. Tato slova následovala po Claussově nečekaném uvolnění na přestup v posledních hodinách lednového transferového okna.

"Přišel jsem do klubu v listopadu a byl jsem upozorněn na dva nebo tři hráče, jejichž chování bylo někdy trochu hraniční. Jonathan byl jedním z těchto hráčů," prozradil Benatia pro Canal Plus.

S blížícím se koncem přestupního termínu pak Marseille překvapivě nabídla 31letého krajního obránce West Hamu. Tento krok měl být zapříčiněn nespokojeností vedení s Claussovým odstoupením ze zápasu proti Monaku. "Chtěl být střídán. My jsme po něm požadovali, aby kvůli množství absencí dohrál," vysvětlil Benatia.

Zkušený Francouz byl ovšem ve 35. minutě opravdu poslán ze hřiště, protože si stěžoval na zranění. To sportovní ředitel Marseille vyvrátil. "Měl zatnout zuby a hrát dál. Lékaři týmu nám sdělili, že neměl žádné závaznější poranění," řekl.

Clauss měl být přitom několikrát upozorněn, aby svůj přístup zlepšil. "Mysleli jsme, že naše sdělení pochopil, ale bohužel se tak nestalo," uvedl Benatia na adresu hráče, jehož vnímá jako jednoho z vůdců týmu.

Nespokojenost vygradovala až v pokus francouzského reprezentanta prodat. "Pokud za nás nechce hrát, bylo by rozumné umožnit mu odchod," pronesl 36letý funkcionář. O Clausse ovšem nikdo nejevil zájem, a to ani West Ham, jemuž byl pravý bek po domluvě s agentem nabídnut.

Situace se neuklidnila ani po konci přestupového období. Benatia v rozhovoru pro Prime Video Sport ještě vyostřil svou kritiku a poukázal na to, že Claussovy problémy s chováním jsou značně znepokojivé a byly předmětem diskuse také s manažerem Gennarem Gattusem.

Autor: Vladislav Frk / lequipe.fr, getfootballnewsfrance.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Israha

Nevím, možná mu ta nominace do základu repre stoupla do hlavy, těžko říct...faktem je, že Haise v Lens a ani Tudor loni s ním problémy neměli. Jestli to není o tom, že ječící skřítek si s těm hráči nerozumí obecně a není jim schopný nic předat (stačí ho vidět, jak se v pauzách mezi hulákáním tváří zkroušeně a bezradně, to je regulérně druhý Míchel, jen ten musel pracovat s o dvě třídy horšími fotbalisty), a zrovna Clauss to dává víc najevo, než ostatní.

Gattuso ven, to je ta cesta. Není možné si nechávat neschopné trenéry, žijící jen ze jména, co si udělali na hřišti, a vyhánět místo toho kvalitní fotbalisty.

Reagovat
El Fáňos

Přesně a Benatia je u nás proč? Hrál vůbec někdy za om? A trochu jsem zklamán z Papina, protože, zaskočení od doby kdy přišel se moc nezlepšilo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele