Maroko trenéra měnit nebude, Regragui má důvěru

05.02., 20:58
Aktuality
Walid Regragui (© AFP)

Účastníci letošního afrického šampionátu stihli během turnaje provést řadu trenérských změn a na seznam propuštěných kormidelníků nakonec nepřibude Walid Regragui, marocký svaz mu po dnešních jednáních vyslovil důvěru.

Maročané patřili k favoritům celého APN, suverénně prošli základní skupinou a o to větší zklamání přišlo v osmifinále, kdy byla nad jejich síly Jihoafrická republika. Regragui po prohře 0:2 převzal odpovědnost a sám nevylučoval, že se jednalo o jeho poslední utkání na lavičce.

"Říkal jsem, že Maroko musí dojít minimálně do semifinále, jinak skončím, čekají mě tak jednání s prezidentem svazu. Vztahy máme dobré, bude se jednat o přínosný pohovor po všech stránkách. Nebudu se za nic schovávat, za vyřazení přebírám plnou odpovědnost. Nedostali jsme se mezi nejlepší čtyři týmy turnaje, což znamená, že jsme selhali. To neznamená, že jsem špatný trenér, ale pokud budu muset, tak uvolním místo někomu jinému," prohlásil minulý týden.

48letý Regragui vede Maroko od srpna 2022 a po několika měsících s ním dosáhl na historický úspěch, v Kataru se totiž Maročané stali první africkou zemí, která na nějakém mistrovství světa prošla až do semifinále. Jednání mezi trenérem a svazem na sebe nenechala dlouho čekat a výsledkem bude pokračování spolupráce, v platnosti tak zůstává kontrakt platný do léta 2025.

"Marocký svaz má v osobu trenéra nadále důvěru a Walid Regragui povede reprezentaci i do další etapy. Své kvality už ukázal a zaslouží si pokračovat v započaté práci," stojí v prohlášení federace.

Novinky o Africkém poháru národů naleznete také na Livesportu.

Autor: Tomáš Pavlík / sports.yahoo.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele