MARCELO PŘESTOUPIL DO REALU

10.11.2006, 18:51
Aktuality
Real Madrid získal do svých obranných řad mladou posilu. Je jí teprve osmnáctiletý brazilský obránce Marcelo, celým jménem Marcelo Vieira da Silva Junior. Nastupuje na pozici levého obránce a měl by tedy v budoucnu nahradit svého krajana Roberta Carlose, kterému ovšem podle posledních informací bude prodloužena smlouva o další rok, tedy do léta roku 2008.

O mladého reprezentačního obránce hájícího barvy brazilského Fluminense měl zájem i lídr španělské La Ligy – FC Sevilla. Sevilla nabídla stejnou částku jako Real – 7 milionů eur. Marcela to ovšem táhlo na stadion Santiaga Bernabeua. Marcelo podepsal s Realem smlouvu na pět let. Zatím se ještě neví, jestli do Realu přijde už v zimním, nebo až v letním přestupovém období. Důvodem je absence pasu EU, v případě očekávaného příchodu Fernanda Gaga z Bocy Juniors by si tak musel na svou šanci ještě počkat. Nejčastěji zmiňovanou možností je, že bude z Madridu odeslán na hostování do některého z klubů La Ligy.

Marcelo se narodil 12. března 1988 v Rio de Janeiru. V dresu brazilské reprezentace má zatím na kontě jediný start, ale ten si okořenil vstřeleným gólem do sítě Walesu. Jeho přednostmi jsou skvělá podpora útoku, rychlost, technika a také skvělá střela. Jeho nedostatky plynou z jeho dobrých vlastností, někdy je totiž až příliš ofenzivní.

Nemusela by to být ale jediná posila "merengues" v zimním přestupovém období. Skloňují se jména jako Mexes (obránce, AS Řím), Gago (střední záložník, Boca Juniors), Higuaín (ofenzivní záložník, River Plate) či brazilský obránce Alex z PSV Eindhoven.

Autor: Michal Štěrovský

Komentáře (18)

Přidat komentář
HOST*Andy Conceicao

to už je tradice, že Real se pachtí každou zimu po stále nových jménech

každopádně se mi nynější potenciální zimní posily zamlouvají. No zamluvají, určitě jde Real lepší cestou než dřív

Reagovat
smazaný uživatel

To každopádně. Sice jsem Marcela ještě neviděl (jenom na nějakých highlights), takže bych nechtěl soudit, ale špatný obchod to podle mě není. Teď jde jen o to, jakou dostane šanci.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

taky jsem Marcela ještě neviděl, to Real vyřešil dobře. U vás se mi nezamlouvá moc Gio, jako on si odehraje své, ale nikdy mě nenadchl. A Sylvinho není špatný, ale prostě bych si představoval u Barcy vyvážený team. Což ona je, avšak tady vidím slabinu, kterou by mohli soupeři ve finishích využít

Reagovat
RMCF

Nesleduju Barcelonu každej zápas tak nemám takovej přehled, ale líbil by se mě Zambrotta vlevo a vpravo Belletti i když ten ztrácel místo už loni(nevím jestli nebyl náhodou zraněnej) a vytlačoval ho Oleguer.

Reagovat
smazaný uživatel

Ezquerro do San Sebastianu?

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Od Ezquerra jsem čekal víc, a nebo spíš mu to něco víc nebylo umožněno

Reagovat
RMCF

Jen tak mimo téma co říkate na nominaci reprezentace, mě už štve delší dobu že Aragones nepovolává případně nestavý typické krajní záložníky a tím potom trpí hra po křídlech...Teď v nominaci vidím jenom dva hráče kteří se dají nazvat jako krajní záložník Angulo a možná Luis Garcia jinak samý střeďáci, to samý už začínalo na MS když přešel ze 4-4-2 na 4-3-3 ale v útoku nebyl žádnej křídelník a cpalo se to všechno středem.

Reagovat
RMCF

ujeli mě nějaký ty i/y to bude asi tím pivem tak nestaví, samí střeďáci,...

Reagovat
smazaný uživatel

Mě zase štve, že totálně zbořil tým, který měl na MS. Jestli v něčem měli Španělé výhodu, tak to byl hodně mladej a kvalitní kádr, kterej měl dostat další šanci na MS 2010. Teď vlastně začíná znovu a znovu to skončí propadákem.

Reagovat
Shevchenko

jestli budete prohrávat ze Severním Irskem, tak tu reprezentaci raději zrušte

Reagovat
HOST*

Já bych taky řekl ,že Real de konečně tou správnou cestou a využívá napolno svůj potenciál :-)

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo je tím třetím bez pasu? Jsem myslel, že ostatní Brazilci už mají

Reagovat
smazaný uživatel

Přiznávám, že jsem to tam měl, bylo to špatně, ale proč se ozýváš až teď, když je to už docela dlouho opravené?

Reagovat
smazaný uživatel

To se netýká tvého článku, já jsem to četl i někde jinde. Navíc ten problém řeším(e) už od léta, protože se pořád o těch volných místech spekuluje, jako kdyby tam ten třetí mimo EU opravdu byl.

Tak snad už v tom mám konečně jasno

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, já jsem to tu totiž měl taky, než mě upozornil yarda. Měli by jste mít jedno místo volný, Ronaldo s Carlosem mají a Emerson má německý.

Reagovat
smazaný uživatel

A Cicinho italský nebo jak to je...

Reagovat
smazaný uživatel

Další Capellův Cicinho...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tys teda nakonec neumrz?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele