MANCHESTER UNITED PORAZIL VÝBĚR EVROPY

13.03.2007, 23:34
Aktuality
Na Old Trafford si dnes připomněli výročí dvou významných akcí. Manchester United oslavil 50 let od svého prvního startu v pohárově Evropě a podepsání takzvaných Římských smluv, které byly před stejnou dobou později základem vzniku Evropské unie. "Rudí ďáblové" si k této příležitosti pozvali na svůj stadion výběr Evropy...

Vedením výběru Evropy nemohl být nikdo jiný, než kouč úřadujících mistrů světa Marcelo Lippi. Bývalý kouč Juventusu nominoval skvostná jména, řada z nich však odmítla a na trávníku na Old Trafford se tak neproháněli například Ronaldinho, Ronaldo nebo Zinedine Zidane, jemuž se příčila možnost zahrát si v jednom týmu s "provokatérem" Markem Materazzim.

Sir Alex Ferguson postavil do základní sestavy skoro to nejsilnější, co měl k dispozici a úvodní desetiminutovka ze strany jeho týmu spíše než přátelské utkání připomínala soutěžní. Už v deváté minutě svítilo na ukazateli skóre 2:0. V šesté minutě se nejprve po vysunutí od Scholese tváří v tvář Canizaresovi nemýlil Rooney. O tři minuty později se pak v pokutovém území uvolnil Giggs, Canizares na jeho křížnou přihrávku nedosáhl a Brown zakončoval do prázdné brány.

Na dvou rychle inkasovaných brankách se vedle velké nesehranosti možná podepsal také týden starý incident ze stadionu Mestalla, kde se po závěrečném hvizdu zápasu Ligy mistrů mezi Valencií a Interem Milán strhla potyčka. Ve středu obrany týmu Marcella Lippiho se sešli dva v tomto incidentu zainteresovaní hráči - valencijský Roberto Ayala a milánský Marco Materazzi.

Další šance Manchesteru United neproměnili Ryan Giggs (tyč) s Waynem Rooneyem a hosté se vrátili zpět do zápasu, když z 25 metrů napřáhl Malouda a na jeho dělovku byl Kuszczak krátký. Domácí jinak byli po většinu prvního poločasu lepším týmem a před odchodem do kabin vsítili ještě dvě branky. O tu první a celkově třetí se parádním způsobem postaral Cristiano Ronaldo, který vypálil z trestného kopu z nějakých 25 metrů a takřka vymetl všechny pavouky z levé šibenice. Portugalský záložník byl i u dalšího gólového momentu, to v jeho akci pokračoval Park a Rooney již měl snadnou pozici. Na poločasovém stavu pak nic nezměnil ani pokutový kop, jehož exekuce se neúspěšně zhostil Zlatan Ibrahimovič (břevno).

O poločasové přestávce došlo k hromadnému střídání. Marcelo Lippi podle očekávání nenechal kámen a na kameni a do hry poslal i liverpoolské trio Zenden, Carragher, Gerrard. Dva posledně jmenovaní to neměli vůbec jednoduché, mezi Manchesterem United a Liverpoolem panuje velká rivalita a publikum tak každý jejich dotek s míčem ocenilo ohlušujícím pískotem. Střídal i Sir Alex Ferguson, ze hřiště odešli například Cristiano Ronaldo a Wayne Rooney, toho vystřídala a obrovský potlesk si vysloužila hrající legenda United Andy Cole.

Anglický tým po změně stran hodně slevil na tempu a brzy inkasoval. Výběr Evropy rozehrál parádní kombinaci, na jejímž konci přiťukl Ibrahimovič hlavou zcela volnému Dioufovi a ten neměl problém s překonáním střídajícího Heatona. Mladíček v domácí svatyni inkasoval ještě jednou. Pár minut před koncem zahrál Gabriel Heinze v pokutovém území rukou a sudí Merk odpískal druhou penaltu ve prospěch evropské jedenáctky. Míč si tentokráte postavil Diouf a "vršovickým dloubákem" stanovil konečný rezultát. Ve druhé půli měli šance také hostitelé, dvě obrovské neproměnil Dong, při Richardsonově pumelici pomohla Coupetovi tyč.

Přátelský zápas byl zároveň rozlučkou Henrika Larssona. Švédský útočník se po tříměsíčním hostování vrací zpět do Helsingborgu a v dnešním zápase s kapitánskou páskou na ruce vedl tým složený Marcelem Lippim. Při střídání mu ve stoje aplaudoval celý Old Trafford, potlesk pak okamžitě vystřídal pískot, protože Larssona na hřišti nahradil liverpoolský Robbie Fowler.

Manchester United - Výběr Evropy 4:3 (4:1)
Branky: Rooney 2, Brown, Ronaldo - Diouf 2 (1x z penalty), Malouda.
Rozhodčí: Markus Merk (Německo)
Manchester United: Kuszczak, Neville, Brown, Heinze, Richardson, Ronaldo, Scholes, Giggs, Park, Rooney, Smith. Náhradníci: Heaton, Carrick, Dong, O'Shea, Eagles, Andrew Cole.
Výběr Evropy: Canizares, Zambrotta, Ayala, Materazzi, Abidal, Mancini, Pirlo, Gattuso, Malouda, Ibrahimovic, Larsson. Náhradníci: Coupet, Campo, Stefanovic, Christanval, Kallstrom, Gerrard, Fowler, Carragher, Stelios, Diouf, Zenden.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (9)

Přidat komentář
HOST*-Kopy-

Ale nechápu jak mohl hrát Roberto s Materazzim

Reagovat
Slejdy

nápodobně

Reagovat
HOST*

Tak jestli tohle byl výběr Evropy, tak to je hodně k smíchu Nevim co tam vůbec dělal Materazzi, Diouf atd. je to fakt k smíchu

Reagovat
HOST*carew

A Stelios, Christanval, Kallstrom, Fowler, Zenden

Reagovat
HOST*nofan

Já zas nechápu jakej tahle exhibice má smysl. Rozjetý Porsche na svým stadionu, proti nesehranýmu nerozjetýmu Fiatu. Vůbec se nedivim, že to někteří odmítli, a ti ostatní tam snad přišli jen kvůli Lippimu.

Reagovat
HOST*

Tenhle výběr by porazila i Sparta

Reagovat
HOST*Dynamax

ten vyber evropy je fakt k smichu....co tam dela Abidal - nahradnik ve francouzsky repre, Mancini - bez komentare,Ibrahimovic - proc zlatan?? proc ne treba drogba, henry nebo crouch, Campo, Stefanovic - o fotbal se hodne zajimam ale tyhlety nejak neznam, dale Stelios, Diouf, Zenden o tehlech slysim tak po treti za zivot, proc tam nedali lamparda, figa nebo treba rosickyho

Reagovat
HOST*Heretic

Ohledne vyberu Evropy...zakladni 11...ok dokazu ten vyber pochopit. Campo a Diouf maji aspon letos spickovou formu v anglicke lize, ale co tam proboha delaji: Stefanovic, Christanval,Fowler,Stelios,Zenden?...vzdyt to snad nejsou ani hraci zakladu ve svych klubech...at mi nikdo nerika, ze ani v ramci anglicke ligy nenasli niko lepsiho

Reagovat
smazaný uživatel

Technická poznámka: Henrymu by se s natrženým svalem asi blbě hrálo.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele