Manchester City podepsal nový kontrakt s manažerem Pellegrinim

07.08.2015, 12:32
Aktuality
Manchester City neprožil ideální loňskou sezonu a jeho manažer Manuel Pellegrini byl často terčem kritiky. V souvislosti s chilským kormidelníkem se mluvilo i o možném odvolání, obě strany ale nakonec budou pokračovat společně, anglický klub s Pellegrinim dnes prodloužil kontrakt do června 2017...

"Jsem pyšný na to, že mohu vést Manchester City," sdělil spokojený Pellegrini.

Pellegrini s trénováním začínal v jihoamerických klubech a vedl i Universidad de Chile, San Lorenzo a River Plate, od roku 2004 pak působí v Evropě a dobré jméno si udělal ve Villarrealu. Jeden rok strávil i na lavičce Realu Madrid a po angažmá v Málaze předloni přesídlil do Manchesteru City.

V Anglii se Pellegrini uvedl skvěle a ve své první sezoně získal mistrovský titul a Ligový pohár. Loňská sezona už tak úspěšná nebyla, Citizens v ní rychle skončili v obou domácích pohárových soutěžích, znovu neprorazili v Lize mistrů a v Premier League museli dlouho bojovat o druhé místo.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.com

Komentáře (426)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele