Manchester City Anelku nesuspenduje

19.11.2002, 21:56
Aktuality
Klub anglické Premier League Manchester City odmítl žádost francouzské fotbalové federace o suspendování útočníka Nicolase Anelku za to, že se z jiných než zdravotních důvodů odmítl zůčastnit reprezentačního srazu.

Anelka v pondělí odmítl pozvánku do francouzské reprezentace kvůli tomu, že si jej současné vedení národního týmu málo váží a povolalo ho na poslední chvíli a jen jako náhradníka. Šéfové francouzského fotbalu se rozhodli využít pravidel FIFA, podle kterých může být hráč za odmítnutí reprezentační pozvánky potrestán zákazem startu na dva soutěžní zápasy.

Anelkův klub Manchester City dnes ale na své internetové stránce oznámil, že Anelku nesuspenduje a že v utkáních proti Middlesbrough a Boltonu nastoupí. Navíc klub ve zprávě naznačil, že sama francouzská federace porušila jedno z pravidel FIFA, podle kterého musí úmysl povolat fotbalistu působícího v zahraničí oznámit písemně nejméně 15 dnů před začátkem reprezentačního srazu. "Manchester City nebyl do poslední chvíle o ničem informován, Anelka půvdně neměl být ani na tribuně," stojí v prohlášení klubu. Mimo to bude muset jakékoliv disciplinární řízení projít přes anglickou fotbalovou asociaci (FA) a ta se k případu zatím nevyjádřila.

Autor: Petr Starý

Komentáře (2)

Přidat komentář
HOST*Matador

Co je to za pravidlo ze se musi dostavit na zaklade reprezentacni pozvanky.Vzdyt je to pozvanka a ne nejaky prikaz.

Reagovat
PJ

Hmm mozna bejvavalo... Je to tak, kdyz odmitne reprezentaci z jinych nez zdravotnich duvodu (treba protoze se chce soustredit na zapasy v klubu), muze svaz podle pravidel FIFA zadat jeho suspendovani na jeden zapas, podle pravidel frnasouzskyho svazu dokonce na dva. Pak ale nevim jak je to s tema, kteri oznami konec reprezentacni kariery a pak se za cas zase rozhodnou hrat...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele