Man Utd se nachází kousek od první lednové posily, přijde Lindelöf

27.12.2016, 21:33
Aktuality
José Mourinho sice v nedávné době objevil sílu ve stoperské dvojici Marcos Rojo - Phil Jones, přesto ale Manchester United hodlá v lednu jako první posílit právě vzadu. Podle portugalského listu O Jogo už zbývá zahladit pouze detaily ve věci přestupu švédského univerzála Victora Lindelöfa, jehož cenovka se pohybuje kolem 40 milionů eur...

Tandem Rojo-Jones překvapil mnohé, když při absenci zraněného Erica Baillyho podepřel již čtyři ligové výhry v řadě a v ani jednom z osmi zápasů s touto stoperskou dvojicí nemuseli United skousávat porážku.

Taková fazóna ale nemusí trvat věčně a v červené části Manchesteru se proti takové variantě míní okamžitě pojistit i při vynaložení velkých prostředků. Přestupová částka má dle O Jogo odpovídat 40 milionům, k nimž se přidá ještě 5-10 milionů v bonusech.

Victor Lindelöf, který se ke stálicím a oporám sestavy Benfiky řadí nepřetržitě od začátku tohoto kalendářního roku, se před pár hodinami vrátil ze Švédska do Lisabonu, kde má dotáhnout zbývající formality. Jednou z nich má být podpis nového kontraktu s portugalským klubem, jehož součástí by měla být vyšší výkupní klauzule (60 milionů eur) a v důsledku více peněz pro Benfiku.

Dvaadvacetiletý Lindelöf poprvé výrazně zaujal při loňském zlatém tažení švédské jednadvacítky na Euru v ČR, kdy ještě operoval pouze jako pravý bek. Na tomto postu pak odehrál také dva zápasy letošního seniorského mistrovství Evropy, zatímco za Benfiku hrává výhradně na stoperu.

Autor: Tomáš Daníček / ojogo.pt

Komentáře (430)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele