Malý krok pro historika, velký krok pro reprezentanta

08.09.2011, 22:05
Názory a komentáře
Je to pouhých šest měsíců, co jsme naposledy vyhráli. Čtyřgólovým rozdílem jsme někoho porazili akorát před rokem, to taky není žádná hrozivá prodleva. Čistých kont jsme se v nedávné době rovněž mohli nabažit dosyta. Přesto se úterní triumf nad nesourodou Ukrajinou vlastně považuje za milník. Právem?

Můj nedávný komentář po utkání se Skotskem možná vyzněl tak, že umím jen jízlivě kritizovat a nic jiného. Dnes se vás částečně pokusím přesvědčit o opaku. Na naší hře jsem totiž konečně zpozoroval několik konkrétních kladů, které pro vás zřetelně oddělím "od plev", abyste tentokrát takhle celistvého-kritického dojmu nenabyli. Přesto chovám na paměti vlastní filozofii, kterou rád aplikuji i na hru "svého" Arsenalu. A ta zní: najdi negativa i na pozitivech, hledej cestu kam se vyvíjet a prostory, kde je třeba zapracovat. Proto také v tomto úspěchu můžu spatřovat důležitý krok za herní pohodou, a i tak se nehodlám jen nečinně povznášet na obláčku zlepšené nálady. Chci dál upozorňovat na nedostatky (z nichž většina jich je dlouhodobého rázu) a snažit se nabízet východiska z nich. Tak mě kvůli tomu, prosím pěkně, nepranýřujte...

+++ Baroš v sobotu zahodil dvě tutovky. Dohromady jsme vystřelili jedenáctkrát. Góly se rovnaly penaltě a střele žaludkem. V úterý se na branku dohromady zacílilo čtyřikrát, čili se naši fotbalisté mohou pyšnit nevídanou úspěšností. Sice dál šestkrát prostor mezi třemi tyčemi netrefili, ale pořád se pyšnili téměř 50procentní úspěšností. To tu sobotní charakterizovala potupná osmnáctka. To je poměrně zajímavý, a pro mě podstatný ukazatel. Mimo jiné to totiž akcentuje větší pohodu v mužstvu, kterou šlo odečíst i z mnoha pohybů a činů vlastně všech hráčů. Zejména v úvodech obou poločasů se čeští reprezentanti fotbalem konečně zase bavili. Nevěřícím Tomášům předvedli, že jim kombinace není cizí - a to v nespočtu případů, z nichž za všechny uvedu spolupráci Rezka s Kolářem před třetím gólem.

+++ S prvním bodem souvisí i můj druhý pozitivní postřeh. A sice pohyb a celková prezentace Daniela Koláře. Musím říct, že mě celkem překvapila jeho komplexní kritika, obzvlášť tedy kvůli prvnímu poločasu. Ten měl plzeňský záložník určitě slabší, ovšem na druhou stranu...chtěl míč! Několikrát jste ho během zdlouhavé rozehrávky mohli spatřit, jak obě dlaně vytočené k nebesům směřuje k vlastním nohám. A to je od pradávna neklamné znamení toho, že by rád hrál a rád vymýšlel, jak zformované soky zaskočit. To je přitom aktivita, kterou za celý poslední rok pravidelně vyvíjel tak maximálně Rosický. A mně ohromně chyběla. Na alibismus a nechuť plánovat s balonem něco složitého (či ho vůbec dostat) jsem přece upozorňoval už minule. A přestože zároveň delší dobu kroutím hlavou nad přehnanou zbrklostí v rozehrávce, která s Kolářovým představením v žádném případě nevymizela, záložníkův výkon kvituji a žádám pro něj do budoucna více příležitostí.

+++ Před utkáním jsem se řadil k té dlouhé řadě skeptiků vůči Pudilovu dosazení na levý kraj obranné linie. Přesto mi celá tato strana parádním způsobem vypálila rybník. Fotbalista Genku podal stoprocentně svůj nejlepší reprezentační výkon na beku a Pilařova drzost i účinné napadání pak museli imponovat všem, kdo se mnou dřív kritizovali stojatý projev našeho výběru. Jedinou kaňkou na jinak bezchybném fungování této dvojice potom byl závěr klání, kdy Pudil novým ukrajinským tvářím fyzicky vůbec nestačil a většina nebezpečných útoků soupeře se pak táhla právě podél "jeho" postranní čáry. Nicméně před přestávkou Gaiovi nedal pořádně dýchat, za to velká pochvala.

+++ Nelze hodnotit jinak než kladně - výkon Tomáše Hübschmana ostře kontrastoval s tím proti Skotsku. Tehdy byl snad od prvních minut vyždímaný, do rozehrávky se prakticky nezapojoval, střed tužit taky nezvládal. Relativně k ničemu. Zato včera hrál proti "svým" neohroženě, s obrovským přehledem. Obsadil se do role veskrze klidného dispečera a střed záložní řady vypadal hnedka o poznání konsolidovanější.

+/- Rosický s Barošem způsobují svému okolí psychický blok, už jsem na to přišel! Anebo má efekt "nemáme co ztratit" ještě větší sílu, než jsem si kdy dokázal představit. Každopádně Plašil s kapitánskou páskou vyrostl, pokrýval větší prostor hřiště, rozdával odvážnější přihrávky, o padesát procent lépe pracoval pro defenzívu. Hübschman už taky měl svůj znatelný podíl na rozjíždění útoků. Do toho všeho leckdy hyperaktivní Kolář. Kdežto situace při zápase se Skotskem vypadala diametrálně odlišně - Rosický si musel pro balony sbíhat pomalu až mezi stopery, protože ostatní v záloze ho buď skoro neměli, nebo mu ho zrovna nedarovali. A když se míč neprocpal k Rosickému, byla tu jen druhá varianta nákopu na Baroše, který se pořád - přiznejme si to - pohybuje lépe než Pekhart či Lafata. Takže poměrně často utvářel chvilkovou iluzi, jejíž obraz snad vypadal tak, že bude i v příštím století volný a nakopnout na něj balon ani nemůže být špatným východiskem.

Bez tohoto dua tedy existovalo více variant přechodu do útoku, přičemž ty, které obsahovaly i prvky čutané "nazdařbůh", prořídly. Úplně optimistické zjištění to však není. Musí se najít kompromis, protože minimálně Rosický určitě bude hrát pokaždé, když bude k dispozici. Ale to je asi v první řadě otázka hlav konkrétních hráčů. Aneb jak říkával legendární hokejový kouč Ivan Hlinka: "Hlavně se z toho nepo..." (...že vedle mě hraje záložník věhlasného Arsenalu).

--- Pravá strana byla z mého pohledu jedno velké mínus. Pokud se na opačném konci řádilo, neúnavně běhalo a v neposlední řadě i pomáhalo ofenzívě, na pravoboku bylo opět mrtvo. Tentokrát ne jen jeden poločas jako proti Skotsku, ale rovnou oba dva. Jakkoliv jsme se od Bílka dozvěděli, že "Rezek ukázal, jak dokáže být platným hráčem, a že je důrazný a rychlý", já sám jsem se o tom mockrát nepřesvědčil. Gól preciznost sama, pro penaltu si také došel cílevědomě a tentokrát i měl pořádný důvod ke spadnutí. Přesto - všimli jste si ho někde v tom časoprostoru kolem těchto dvou okamžiků? Já ani ne, maximálně když zkazil nahrávku či zběsile naběhl do protihráčů. A to tam byl pořád v mých očích druhým nejlepším účinkujícím - z těch čtyř "praváků", kteří se postupně na ploše předvedli.

Rezka předčil snad jen Gebre Selassie, který těch šancí i z pohledu perspektivy zkrátka musí dostávat víc. Zato Pospěch už je snad nenávratně za zenitem. Nějaký smysl by měl leda v záloze, ale i o tom už pomalu začínám pochybovat. Podpora ofenzívy jako by se z jeho arzenálu vytratila - tím pádem přišel o svou jedinou zbraň. Dozadu to terno nebylo víceméně nikdy a letos to je zatím ještě horší. To, jak ho u postranní čáry v běžeckém souboji zesměšnil Konopljanka, hovořilo za vše. Petržela je potom kapitola sama pro sebe. A z mého pohledu pro něj na mezinárodní úrovni není místo. Technikou ani rychlostí tu už nikoho neudiví, přitom je snad nepřetržitě nervózní. Popravdě mám sto chutí nad ním definitivně zlomit hůl.

--- Bílek se v pozápasovém "rozboru" o chyby v obraně jenom tak otřel. Nezbývá tedy nic jiného než doufat, že alespoň mimo dozor kamer s hráči všechno do detailů probere. V úterý totiž nabídl další variantu stoperské dvojice a vzhledem k tomu, že Pudil nalevo obstál, je třeba ji brát vážně. Nicméně s rukou na srdci si musíme říct, že s Hubníkem i Rajnochem by to asi pořád fungovalo lépe. Kór když máme v záloze i Mazucha se Suchým, není potřeba Kadlece "zabíjet" na stoperu. Bylo znát, že si nevěděl rady, jak se vypořádat s chytrými oblouky za obranu. A že z pozice levého středního obránce v jednu chvíli vyrazil s Gebre Selassiem zdvojit Voronina u pravého rohového praporku, to taky nešlo považovat za zrovna šťastné rozhodnutí. Tím spíš, že pak za něj Děviče musel improvizovaně bránit Pudil - a všichni víme, jak moc (ne)stíhal. I exslávistovi potom koneckonců prospějí volnější, ofenzivnější úlohy.

--- Největší průšvih ale při bránění zase jednou představoval střed pole. U něj už pomalu začínám nabývat dojmu, že se snad kompaktně bránit nikdy nenaučí. Což je dost smutné. Plašil sice vyhrál víc osobních soubojů než za celý dosavadní průběh své kariéry, Kolář ale už na Kirin Cupu naznačil, že je pozičně zcela neschopný, což v tomto případě patrně rozhodlo. Rosický pořád něco odbránit zvládne a teď tam i po něm jednoduše zůstalo jakési nesympatické vakuum. Hned třem šancím (Šinderovu minutí prázdné klece a Jarmolenkovým dvěma pokusům z rohu šestnáctky) předcházely poziční nejasnosti někde uprostřed hrací plochy, kde zkrátka nezely díry, nýbrž rovnou krátery. Trio Plašil-Kolář-Hübschman se většinou nezvládalo doplňovat či zastupovat. Naopak v čem si dobře rozumělo, bylo couvání před rozeběhnutými soupeři. To bych já osobně v těch 80% případů, kdy je to absolutně nevhodné (zejména někde poblíž půlící čáry), trestal profackováním.

--- Takové menší mínus na závěr. Bílkovy staré známé růžové brýle. Ano, po delší době se nám nějaké střetnutí relativně povedlo. Bylo to důležité vítězství. Ale pořád šlo jen o přátelský zápas s očividně rozloženým protivníkem! Budu sázet na to, že se po triumfu v přípravném duelu snad ani nedá usnout na vavřínech. Bílkova slova mě nicméně trochu poděsila. I když, přejme jim to...

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (124)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Má Plašil z Rosického normální komplex? to je možný, ale vedle něho by se měl spíš zdokonalovat

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný počtení

Reagovat
smazaný uživatel

Moc hezký shrnutí toho, co se teď v té naší repre odehrává, fantomasi.

Reagovat
Sosi

Inu, dá se souhlasit

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlec jednoznačně patří na beka.

Akorát asi nesouhlasim u Koláře. Na můj vkus ztrácí moc balónů nepodařenou kličkou do dvou protihráčů. I v Plzni jsem si toho u nej kolikrat vsim. Tohle neni hrac, ktery by mel repre nekam posunout. Do sirsiho kadru ano, ale do zakladu ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak pod tohle bych se klidně podepsal. Jinak doufám, že Pilař bude dostávat víc šancí, byl příjemným oživením levé strany. Jinak Petržela a Rezek ti podle mě nemají co v repre dělat.

Reagovat
smazaný uživatel

polovina věcí pravda a polovina naprostý nesmysly.

Reagovat
smazaný uživatel

co se ti na tom nezda?

Reagovat
PJ

Reagovat
smazaný uživatel

Jsem rád, že to nevidím sám. Gebre by měl v repre dostávat více prostoru. V GL snad není (nebo je jich hodně málo) lepších pravých beků. Má skvělou rozehrávku a přes něj jen tak někdo neprojde. Je to hroznej bojovník a dříč. Nic nevypustí. A fyzickej fond má ohromnej. Je to skutečně budoucnost český obrany. Pospěch je od tý úspěšný éry FCK úplně tragickej.

Reagovat
One-Real

Čech

Gebre - Sivok - ? - Kadlec

Hübschman

? - Rosa - Plašil (vim že Plašil musí trochu víc režírovat, ale nevim kam ho dát aby hrál to co v Bordó)

Baroš + (Necid, Pekhart, Lafata, Rezek, Holenda kdokoliv)

Reagovat
smazaný uživatel

Že to Holenda dopracuje až takhle daleko, to jsem nečekal .

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co, parťák Eto´a :D

Reagovat
smazaný uživatel

No, jestli bude Eto´o sedět kvůli Holendovi, to bude věc .

Reagovat
One-Real

Né tak já ho moc nasledovanýho nemám, ale kluci co sledujou ruskou ligu psali že by ho do repre klidně vzít mohli, že tam hraje dobře (tak měsíc zpátky).

Reagovat
smazaný uživatel

Já ho taky nesleduju. Jen mě to pobavilo, že by Holenda mohl hrát za nároďák. Také jsem slyšel, že v Rusku hraje dobře. Koneckonců i ve Spartě hrál dobře, škoda jen, že má pokřivenej charakter a nevidí si do huby.

Reagovat
smazaný uživatel

Co tam furt cpete toho afrikána.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zřejmě proto, že ho považujeme za dobrého fotbalistu a nemáme s ním ten rasový problém.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
PJ

Protože je to Čech.

Reagovat
domingo

Plasila na RCM idealne, na to se nehraje, tak RM (ne RW) nebo to CM..

Reagovat
Jajinek

Čech - Hubník, Sivok, ???, Kadlec - Hubschman - Plašil, Rosa, Jiráček - Baroš, Necid

Na lavičce Pospěch, Pudil, Morávek, Pilař, Rezek, Kolář, Pekhart

Jen kde kurva sehnat toho stopera??? Jedině, že by vyletěl Mazuch nebo se nějak do toho daleko víc dostal Zápotočný. Jinak fakt nevím kde brát. To je největší slabina.

Reagovat
smazaný uživatel

Rajnoch taky není nějak hrozný stoper, ale spíš než hledání stopera bych hledal pravého beka, alespoň teda jestli se Pospěch nevrátí do formy...

Reagovat
smazaný uživatel

A co dát na stopera toho Hubníka a na místo pravého beka udělat konkurz z trojice Gebre, Rajtoral, Kušnír (teda, pokud se dostane do své bývalé formy, jinak ne), hm? Jo a chybí mi v tvé nominaci Vacek. Ale to bych toho chtěl moc, co ?

Reagovat
smazaný uživatel

u Rajtorala je otázka, jeslti by to stíhal, rychlej je, ale to zápasový vytížení na něm nechává známky...

Reagovat
smazaný uživatel

Já jsem ho tam dal jenom aby Plzeňáci, nebo jiní neměli kecy .

Reagovat
smazaný uživatel

tak kdyby na to měl kondičku, tak bych jeho absenci kritizoval

Reagovat
fantomas

Hubník byl na Kirin Cupu jako stoper bezchybnej. Ale nezatracoval bych ani toho Rajnocha, on fakt hraje převážně skvěle, jen pak jednou dvakrát úplně vypne, zkratuje a pak to takle dopadá no...kdyby se tomu vyhnul, byl by to pro mě stoper číslo dva.

Reagovat
Jajinek

Rajnoch hraje hrozně na klubové úrovni a to ten jeho klub není bůhvíco...už v naší lize byl strašný. On sice dokáže udělat pár dobrejch zákroků, ale skoro neodehraje zápas bez blikance, takovej stoper nemůže být v základu ani za nic!

Reagovat
fantomas

Ten úvod si teda obdivuhodně nadsadil.

Reagovat
Jajinek

nenadsadil...tureckou ligu celkem sleduju (nejdřív kvůli Barymu, pak i kvůli Quaresmovi). Možná jsem neměl štěstí, ale nevidlě jsem ho tam odehrát dobrý zápas (tedy zápas bez kiksu)

Reagovat
fantomas

No šlo mi hlavně o tu českou ligu. Ale ohledně Turecka se ke mně doneslo, že by tam teď mohl dělat kapitána, a to asi neni jen tak. Podle mě to tam s nim nemůže bejt tak strašný...

Reagovat
Jajinek

tak ale nezapomínej, že se jedná o Ankaragucu, který mělo snad po Kasimpase nejhorší obranu v lize a v čele s Rajnochem hořeli často jak Pepo na gril

Reagovat
jv

Jenže to je pak právě o tý úrovni tooho celýho týmu... Když se na ně valil jeden útok za druhým, tak těžko pak sám mohl něco zachránit nemyslíš? (tím ho nechci nějak obhajovat, Ankaragücü jsem viděl snad jednou, když hrál s Gala...)

Reagovat
jv

To určitě ne. Ale koukal jsem se na ten jeho tým a z těch hráčů, co tam zůstali, bych ho volil asi taky...

Reagovat
jv

Vždyť aspoň v český lize patřil vždycky k tomu lepšímu.

Reagovat
Jajinek

no...lepšímu...ale jako jo. Jenže zázrak to rozhodně nebyl a v lize rozhodně nehrál tak, aby to bylo na základ v repre

Reagovat
jv

Tehdy určitě ne, to máš pravdu, ale momentálně nastala trochu jiná situace...

Reagovat
Jajinek

momentálně nastala situace, že je nedostatek stoperů, rozhodně ne, že by se nějak rapidně zlepšil...

Reagovat
fantomas

Podle mě nahoru šel. Když si odmyslim ty občasný blikance, který ho ale provázej napříč celou kariérou, zlepšil se snad ve všech směrech.

Reagovat
Jajinek

jo, jenže dokud neodstraní ty blikance, tak může hrát jak Nesta a bude to jedno.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako Rajnoch nemá v repre co dělat. V jeho věku by měl být stoper, co hraje základ za svou vlast, jistý a prakticky bezchybný, ale to co tam předvádí on je ostuda i v žáčcích. Bílek to asi nevidí nebo já nevím

Reagovat
Jajinek

jj, Vacek určitě...

Hubňa je pro mě pravej bek...už v Sigmě byl vždy lepší tam....

Reagovat
fantomas

Já si Vackem nejsem až tak jistej. Přijde mi - a u tak mladýho hráče si to nedovedu vysvětlit - takovej, jako by se do toho reprezentování musel nutit. Šíleně předržuje balon, to hlavně, dozadu pořádně nemákne...já sem ho do repre vždycky tlačil, ale nebylo to v úterý poprvý, co mě víceméně zklamal.

Reagovat
Jajinek

koukal jsem na jeho přípravu v Chievu a poměrně se chytil. Podle Gazzetty si dokonce vybojoval základ a v té záloze, poměrně slušně poskládané, půjde nahoru. takového hráče nemůžeme ignorovat. Jako zatím to v repre nebylo žádné terno, ale nejsme brazilci, abychom dělali selekci

Reagovat
fantomas

Nemůžeme brát výkony v klubu jako jediný měřítko. Pokud se bude k reprezentování i dál stavět tak, jak se dosud stavěl, přestanu ho v tom výběru chtít.

Reagovat
Jajinek

to samozřejmě...prostě ten potenciál a kvalitu na repre má. Lidsky si o něm, jako Olomoučák, myslím své

Reagovat
smazaný uživatel

Já si o něm jako sparťan myslím přesný opak .

Reagovat
fantomas

Jako že je to super kluk? Podle mě ten nosánek trošku nahoru nosí...

Reagovat
smazaný uživatel

Slušnej, poctivej mladej hráč, co je vděčnej za šanci, kterou ve Spartě dostal (po tom, co si natloukl nos v Německu). Od prvního zápasu dokazoval, že se chce za Spartu bít. Taky se mi líbil herně, skvělá fyzička, pracovitej, dával i nějaké ty góly. Navíc se z něj stal během angažmá opravdový sparťan. No a jako bonus to byl náš nejlepší tiskový mluvčí . Jednou to měl být kapitán Sparty, leč k tomu se už asi nedostane.

Reagovat
fantomas

Tak proč, proboha PROČ, to ještě ani jednou nepředved - ba ani nenaznačil - v repre? Zrovna u něj si to nějakou vyklepaností omluvit nějak nedovedu...

Reagovat
smazaný uživatel

To nevím. Není to Sparta, no .

Reagovat
fantomas

Ale jako je fakt, že sem si za poslední dobu žádnýho sparťana tolik neoblíbil. Snad to teda nejsou známky zpychnutí a bude mu stačit jen dalších pár zápasů na rozkoukání...

Reagovat
smazaný uživatel

U nás taky hrál nějaký ten zápas na pravém beku. Ale já si nemyslím, že je pro ten post ten pravý. Je sice rychlý, ale trvá mu to dýl, než se rozběhne. Na tomto postu bych raději vyděl výbušnějšího a dravějšího hráče.

Reagovat
Jajinek

on sice není dravej, ale má neuvěřitelnej čuch a cit pro to, co s míčem udělat a to pak udělá. Umí odcentrovat a tlačí se do těch správnejch prostorů...plus je na pravého beka samozřejmě dost jistej vzadu. Momentálně pro repre na ten post nejlepší varianta. v budoucnu to může být Gebre, ale zatím tedy ne

Reagovat
smazaný uživatel

Proti tomu Skotsku mě překvapil . Ale chtěl bych vidět zápas, kdy by proti sobě měl nějakého rychlonožku s dobrou kličkou. Pak by se vidělo.

Reagovat
Jajinek

no to by viděl asi každej náš bek...bohužel

Reagovat
smazaný uživatel

Tady právě pročítám, koho napravo a taky mě napadl Kušnír. Před zraněním se mi hodně líbil. A nebo Gebreho, protože Pospěch na to už nemá.

Reagovat
fantomas

Kušnír je šílenec, na repre nemá ani z jedný třetiny.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle aktuální formy ne. Jestli se naváže na své dřívější výkony, tak na reprezentaci určitě má.

Reagovat
fantomas

Jako na základ? To musí bejt jen vtip. Vždyť je na tom beku strašně zmatenej, jančí, fauluje...

Reagovat
smazaný uživatel

V ideální formě má na to porvat se o základní sestavu. Teď určitě ne. Hraje pod svoje možnosti.

Reagovat
smazaný uživatel

SUCHÝ

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Kolář sice občas vymyslí něco pěknýho, ale jindy to totálně zazdí, že nad tím člověk kroutí hlavou, nevím čím to je, ale příjde mi tak trochu laxní a to i v Plzni... jinak u Pospěcha souhlasím, ale podle mě se klidně může zvednout, teď asi nezažívá příliš dobré období, takže se mu moc nedaří. A podle mě na tom výkonu mělo vliv i to, že tým nebyl tolik pod tlakem jako před Skotskem, kdy prohra vlastně znamenala hodně velkou komplikaci, teď když už je dost velká šance na baráž už není tým tolik pod tlakem a to se hned hraje líp, ještě když někteří hráči nejsou moc zkušení. Ona se psychika dost často podceňuje, ale když se nedaří a je velký tlak, tak se to na výkonu musí hodně projevit...

Reagovat
smazaný uživatel

Kolář hraje profesorský fotbal.

Reagovat
smazaný uživatel

Noo uvidíme jaký bude zápas v Litvě, jestli na nás připraví oranici jak je jejich dobrým zvykem bude to těžký zápas. Kdyby se podařil vstřelit gól v prvním poločase určitě by náš výkon ožil, litevci by útočili a my mohli zkoušet protiútoky do otevřený obrany. Vzpomeňme na španěly, byli rádi za výhru.

Jinak Kolář nehraje špatně, ale vyhovuje mu hra Plzně, kdy se výborně doplňuje celá záloha s obranou. Pro mě mají budoucnost hlavně Pilař a Jiráček, pokud bude dál makat Petržela a hlavně nebude posranej tak i on. Kolář kvalitní náhrada na lávku, do kombinace a protiútoku je hratelnej.

V dnešní situaci je baráž maximem, nevím co by se muselo stát abychom postoupili na ME. Hlavní úkol Bílka: zapracovat mladé hráče do A mužstva, postup už je třešnička na dortu.

Reagovat
fantomas

Jak píšu, podle mě je prostě Kolář ten potřebnej impuls. Zas docela jinej typ hráče, kterej v tý záloze krom Rosickýho nemám a přitom bysme ho měli hledat. Borec, kterej se nebojí hrát, se bude hodit minimálně na ty koncovky zápasů, jak píše Roas.

Výraznej handicap pak u Koláře nespatřuju ani tak v tom, že by kazil. Koneckonců kdo z naší zálohy kazí o dost míň? Rosa? Spíš že jak on si ten Rosickýho post přetváří do plzeňskýho podhrotu, hrozně pak Plašilovi s Hybšem ten jeden hráč chybí. Bylo to hrozně znát na tý soudržnosti středu pole, která byla úzkostná.

Reagovat
smazaný uživatel

na závěr si ale myslím, že by byl dobrou variantou (např. lepší než druhý hrot, ke kterému se balony nedostanou)

Reagovat
soukup

rozhodně, Rosický z pozice AM pokryje mnohem víc prostoru a dokáže ho i ovládat, Kolář z AM dokáže taky udělat akci, ale je mnohem zbrklejší, jakmile má u sebe míč, tak jde do narážečky, rychle ho odevzdá a hledá prostor pro zakončení, což v kombinaci s jeho ztrátama znamená, že v obraně je nulový, Rosa tohle všechno taky umí, ale ještě k tomu víc režiséruje.

Reagovat
smazaný uživatel

Čech (Drobný)

Gebre (Rajtoral)-Sivok (Mazuch) Suchý (Hubník)-Kadlec (Čelůstka)

Hübschman (Gecov) Vacek (Jiráček)

Plašil (Dočkal) Rosický (Morávek) Pilař (Pudil)

Baroš (Necid)

jinak super počtení

Reagovat
shitcool

Místo Dočkala Koláře, ale jinak OK

Reagovat
jenage

proc sucheho misto hubnika??? dal bych to presne naopak

Reagovat
smazaný uživatel

jinak těch hráčů,co bych rád viděl v repre je docela hodně: Vaclík, Grygera, Šimůnek, D. Jarolím, Hloušek,... ale Ti buď jsou zranení nebo nehrajou v týmech anebo na ně Bílek sere...

Reagovat
smazaný uživatel

Sestava: Čech- Pospěch,Hubník,Sivok,Kadlec-Plašil,Rosický,Vacek,Pudil-Baroš,Lafata.

Nahrdaníci: Vaclík,Suchý,Zápotočný,Kolář,Dočkal,Pekhart,Kadlec.V..

Reagovat
j_mrazik

Proč je Pudil pořád zvaný do reprezantace?

Reagovat
smazaný uživatel

a proc Baros, ktery se po hristi prochazi a pali sanci za sanci?

Reagovat
j_mrazik

Baroš byl nerozehranej. Já mu pořád ještě věřím. On to v sobě má a pokud bude záloha kreativnější, tak on ty góly bude dávat. Jde jenom o to to zlomit.

Reagovat
smazaný uživatel

Baroš už to láme 5 let, je jedno jestli je rozehranej nebo neb hraje pořád stejně

Reagovat
smazaný uživatel

hrál dobře. Rozhodně mnohem líp než Pekhart s Lafatou. Kteří se nedostali vůbec do hry.

Reagovat
j_mrazik

Pekhart dřel, ale já bych chtěl, aby repre hrála po zemi. Jakmile je vepředu věž, tak budou mít všichni tendenci to na něj nakopávat.

Reagovat
soukup

to bohužel děláme i když je tam Baroš

Reagovat
soukup

to bohužel děláme i když je tam Baroš

Reagovat
j_mrazik

A on se s tímhle údělem pere nad moje očekávání, i když k tomu nemá fyzický předpoklady. Spoustu toho udržel. Že je druhá vlna 30m za ním, není jeho vina.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Čech

Gebre Selassie Sivok Hubník Kadlec

Hübschman

Pilař Rosický Plašil Jiráček

Baroš

na lávku: Mazuch, Pekhart, Kolář, Petržela´a aľespoň na chvíli zkusit Horvátha (zasloužil by si pozvánku)

Reagovat
smazaný uživatel

Petrželu a Baroše už tam ani necpi.

Reagovat
smazaný uživatel

Čech

Čelůstka-Sivok-Hubník-Kadlec

Hübschman

Morávek-Rosický-Plašil

Baroš-Necid

Reagovat
smazaný uživatel

Morávek nemlže hrát pravý křídlo lojzo.

Reagovat
smazaný uživatel

ja bych dal na stopera Tomáše Kalase,vybornej vyskok a nejrychlejsi hrac v cesku :)

Reagovat
smazaný uživatel

jeho čas přijde.... momentálně nemá absolutně žádný zkušenosti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Čech

Pospěch-Hubník-Kalas-Kadlec

Hubschman

Plašil-Rosický-Pilař

Baroš-Necid

Reagovat
smazaný uživatel

---------------------------Čech---------------------------

Čelůstka--------Hubník-------Sivok------------Kadlec

----------------Plašil----------------Jiráček--------------

---------------------------Vacek--------------------------

-------Rosický---------------------------------Pilař------

----------------------------Necid--------------------------

Reagovat
hrundy

---------------------------Čech---------------------------

Hubník--------Suchý-------Sivok------------Kadlec

----------Hubschman----------------Jiráček--------------

---------------------------Kolář-----------------------------

-------Plašil---------------------------------Pilař----------

----------------------------Necid--------------------------

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
hrundy

proč? tak lepší jak cpát do základu vacka a čelůstku

Reagovat
smazaný uživatel

jo aha ale že ty tam máš Suchýho Kolář jestě de , ale že tam nemáš Rosu

Reagovat
smazaný uživatel

a navíc budou Čelda s Vácou do budoucna tahouni a prostě se tam musí pomalu zapracovat ať nedopadnou jako jiní (ale samozřejmě to závisí i na jejich klubech)

Reagovat
hrundy

tak hubník hrál na pravo dobře a pro mě nejlepší náhrada za něj na střed je suchej, rozhodně ne rajnoch... a rosa, občas dá dobrou nahrávku a druhá půle se skotskem nebyla špatná, ale jeho chůze při hře mě vytáčí dva roky sem ho neviděl při fotbale běžet, podle mě v repre už nemá co dělat (budu rád když mě vyvede z omylu, pže vim, že stejně hrát bude pořád...) a nedat do sestavy Hubschmana je spíš už výsměch...

Reagovat
Cipinho

Čech - Rajtoral, Hubník, Sivok, Kadlec - Plašil, Hubschmann, Jiráček - Rosický, Necid, Pilař

jinak dobrý článek

Reagovat
smazaný uživatel

Necida přecenuješ.

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej clanek.

Cech - Hubnik, Sivok, Kadlec, Pudil - Hubschmann, Jiracek - Plasil, Rosicky, Pilar - Necid (Pekhart).

Nebo treba..

Cech - Gebre Selassie, Hubnik, Sivok, Kadlec - Jiracek - Rezek (ono moc variant napravo neni), Rosicky, Plasil, Pilar - Necid (Pekhart).

Reagovat
fantomas

Jako variantu na pravej kraj zálohy bych fakt zkusil buď Pospěcha, nebo i Plašila. Rezek jako backup. Jarda se ve středu s Rosou stejně trápí, tak by mu to mohlo prospět, a těch alternativ za něj do středu máme kopu.

Reagovat
smazaný uživatel

Plasila bych tam taky rad videl no, viz ta prvni sestava, co jsem napsal. Chtel bych videt, jak by se s Hubnikem treba na pravym kraji obrany doplnovali

Reagovat
fantomas

Já spíš...Čech - Gebre, Hubník, Sivok, Kadlec - Hybš/Jiráček (zvládl by tuhle roli?) - Plašil, Rosický, Pilař - Necid/Baroš

Reagovat
smazaný uživatel

Tak v sestavě o deseti mužích nastupovat klidně můžem, ale podle mého je to ale zbytečný luxus...

Reagovat
fantomas

Tak v tom případě to Jiráček zvládne vedle Hybše.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, ta sestava se mi líbí. Mohlo by to fungovat (ono i ta sestava, co napsal Heinz je skoro stejná) - Rosa si snad nebude překážet s Plášou, Jiráček přidá do zálohy důraz a pracovitost, Hybš to pojistí dozadu a Pilař jako technickej rychlík...na papíře do vypadá ideálně. Ještě kdyby si sedl Pláša s Gebrem, tak je to paráda(a nevidím důvod proč by ne, spíš se mi zdá, že se k sobě perfektně hodí). Takhle ta sestava vypadá fakt dobře.

Reagovat
fantomas

Reagovat
fantomas

100. pro Gebreho v základu.

Reagovat
smazaný uživatel

a když né on tak Čelda, protože ten Pospěch

Reagovat
smazaný uživatel

s Čelůstkou souhlasím, ale bude třeba počkat, jak bude hrát v Turecku, na ME-U21 hrál dobře

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně jak bude hrát v LM

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Na espaňu

---------------------------Čech---------------------------

Gebre--------Hubník-------Sivok------------Kadlec

----------Hubschman----------------Plašil--------------

---------------------------Rosa----------------------------

----------- Rezek---------------------------Pilař----------

----------------------------Pekhart--------------------------

Problém bych viděl na pravém kraji jak obrany, tak zálohy, Rezek je momentálně ve "formě", jinak by se mi tam líbil rajtoral, zkusil bych ho, a u tý obrany možná čelůstka, nikdo jinej kromě něj a gebreho mě nenapadá, možná i ten hubník, pokub by dal mazucha(suchýho) na stopera

Reagovat
smazaný uživatel

Pekhart určitě ne. Proti ukrajině neviditelnej.... Baroš bude mnohem nebezpečnější.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

no ono je to zbláta do louže , už aby byl zpét ten necid, sice to není žádná hitparáda, ale lepšího hrota bohužel nemáme

Reagovat
smazaný uživatel

Necid je pomalej a prohrává všechny souboje. nic neustoojí pořád padá prohrává hlavičky. kazí přihrávky.

Reagovat
fantomas

Jj, vlastně hráč na úrovni krajskýho přeboru, vid?

Reagovat
smazaný uživatel

není protože se umí ve vápně otočit a vystřelit.

Reagovat
smazaný uživatel

Čech(Drobný) - Gebre, Hubník, Sivok, Kadlec - Jiráček, Hubschman - Plašil, Rosický, Pilař(Morávek) - (Necid, Pekhart, Baroš)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele