Majitel Šachtaru varoval hráče, kteří se nevrátili na Ukrajinu

21.07.2014, 10:57
Aktuality

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (171)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak Charkov je na ukrajinské poměry celkem blízko od Doněcka, otázka je jestli tam 100% zajistí bezpečnost, válečný konflikt by tam však neměl přijít, takže pro jejich fans celkem OK.

Reagovat
smazaný uživatel

FIFA, popřípadě UEFA, by to měla mít ošetřený, ne? Sice chápu, že má fotbalista kontrakt s klubem a nějakou výkupní klauzuli, ale zase ho nemůžou nutit hrát v zemi, kde se válčí . .

Reagovat
smazaný uživatel

Máš pravdu, ale co mají říkat v Izraeli.

Reagovat
smazaný uživatel

Holt se zase pár neprofesionálně se chovajícím Jihoameričanům zastesklo po domově a udělali si dovču. Nic nového, je to tak každoročně a každoročně jsou ty důvody jiné.

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna tohle je oprávněný důvod.

Reagovat
smazaný uživatel

Hm, slušnej trolling. Na to ti skočí spousta lidí.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle smrdí pořádným průserem. Už jsme byli svědky, čeho jsou tam schopní - sestřelili letadlo, zapálili stadion Dombassu Doněck ...

Vůbec se těm hráčům nedivím. Sám bych na Ukrajinu a zvlášť do té zóny Dombassu vůbec necestoval. Natož abych se tam nějak moc zdržoval.

Z pohledu vlastníka klubu by se Achmetov měl na celou situaci podívat zodpovědně, a povolit těm hráčům delší volno až do doby, než se situace neuklidní. Vyhrožovat sankcema dokáže v tuhle chvíli jen necitlivý člověk.

Mimochodem - souboj Doněcku a Kyjeva ... Nemohlo by se to stát nějakou další rozbuškou svárů? Neměl by se ten mač zrušit? Tam to bezpečnostně určitě nebude stoprocentní, ani kdyby se to mělo hrát náhodou bez diváků.

Reagovat
Thundeus

Odstoupili mu velké opory a Šachtar je bez nich nekoncentrovaný, tak nečekej, že jim dá dovolenou, když potřebují vyhrávat.

Reagovat
smazaný uživatel

rozhodně souhlas, zápas Kyjeva s Doněckem zavání jenom dalším průserem..

Ligu by měli úplně regulérně odložit, tohle není sranda.

Reagovat
smazaný uživatel

Fanoušci Doněcku bojují s armádou proti separatistům jako většina ultras na Ukrajině a myslím že separatisty ted fotbal asi moc netáhne.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevidím do toho, ale kdo teda jsou ti separatisté, když ne obyvatelé Donbassu? Právě Ultras jsem měl za ty, kteří by mohli inklinovat k takovéhle revoltě proti centru. Jestli to tak není, tak před něma smekám klobouk. Je vidět, že zachovat si zdravý rozum, není tak těžké.

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

taky si myslím, že fotbal teď nikoho z nich netáhne, ale pro separatisty supercíl takovej fotbalovej stadión plnej lidí planou tam vášně, emoce.. stačí málo

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně ale těžko se dostanou ke stadionu v Charkově a dál na zápas.

Reagovat
smazaný uživatel

západ*

Reagovat
smazaný uživatel

i tak mi to přijde moc nebezpečný.. kouká z toho mnohem víc průser než zápas o Superpohár, jestli mě chápeš

Reagovat
smazaný uživatel

Nikdo po nich nechce, aby se vrátili do Donbassu. Uvažuje se o azylu v Charkově, kde se neválčí a zápasy evropských pohárů se budou hrát v Kyjevu, Lvovu nebo v Bukurešti (je možná i jiná zahraniční varianta). Oni prostě budou přebývat jinde, všechny kluby z východní části země, kde se válčí, budou hrát své zápasy na západě. Navíc Achmetov je proukrajinský a vystpuje proti Putinovi a jeho bojovníkům na východě země, takže si nemyslím, že by v případě zápasu Šachťaru v Kyjevu hrozilo nějaké nebezpečí, Ukrajinci teď mají dost starostí s Ruskem na to, aby ještě bojovali mezi sebou. I když si myslím, že Šachťar v Kyjevu hrát moc chtít nebude, to je jako kdyby Barcelona měla hrát domácí zápasy na Santiago Bernabéu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád je to země, kde zuří občanská válka. A pořád je to souboj mezi baštou Ukrajinské vlády (Kyjevem) a baštou vzbouřenecké centrály (Doněck). Ikdyby se to hrálo v Berlíně, tak já bych z toho zápasu měl velký obavy.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, ale do Doněcku násilím přijely jednotky z Ruska, drtivá většina fanoušků Šachťaru a vůbec klubů z východu země bojuje proti separatistům Putina, takže by do Kyjeva určitě nejeli s tím, že ho rozbijou. I když bezpečnostní opatření by se přijmout musela, to je jasné.

Reagovat
*CZE*

To se mi snad zdá to je asi jako ta reportáž ČT, ze na stadionu Sachtaru jsou tisíce lidí na podporu Majdanistu..přitom tam byla sotva stovka..

Reagovat
smazaný uživatel

Jasně.

Reagovat
smazaný uživatel

Putinovi separatisté, počuj ty nerobíš redaktora idnesu či noviniek?

Reagovat
smazaný uživatel

Běž někam, rusofile.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale prd Rusofil, nefandím ani Rusom ani Ukrajincom ani separatistom.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to potom těžko můžeš zpochybňovat, že separatisté jsou finančně, materiálově i lidským potenciálem podporváni z nejvyšších pater Ruska. Jejich rozhovory po sestřelení civilního letadla to jenom potvrdily.

Reagovat
smazaný uživatel

No takto, všetko sú to zatial len dohady, neviem o tom, že by nejaká podpora zo stran Ruska bola oficiálne dokázaná. Je fajn, že o tom naše média špekulujú, ale to je také jediné čo robia (plus vieme, ako jednostranne sú naše médiá ladené). Ja nehovorím, že sa tam nenachádzajú Rusi, sociálne média ukázali, že tam bojujú rôzni ruskí dobrovolníci, či sa cez hranice pašovali rôzne accesories v podobe nepriestrielných viest, nočných videní či jedla a podobne. To však boli akcie jednotlivcov, prípadne nejakých skupín, nie však oficiálna pomoc Ruska.

O tom aké má Putin úmysly môžeme diskutovať do aleluja, no to vie zrejme iba on sám, čo plánuje s Ukrajinou.

O spomenutom civilnom lietadle sú zatial len dohady, podľa všetkého za to môže separatisti (to málo dôkazov čo je ukazuje, že to pôjde na vrub im) no hádzať to na Putina, ako to robili naše médiá je smiešne.

Počkajme si na oficiálne vyšetrovanie a potom robme závery.

Ja sa rád nechám opraviť či poučiť, opakujem že nefandím nikomu, no je zbytočné to hádzať na niekoho len preto, že ho nemám rád a pod.

Reagovat
smazaný uživatel

Žádní dobrovolníci, je to akce organizovaná z nejvyšších pater ruské politické scény. Jasně, že oficiálně se to skoro nedá potvrdit, protože Putin se k tomu nikdy nepřizná, ale důkazy hovoří jasně.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sem s tými dôkazmi. Máš priestor.

Reagovat
*CZE*

Psali to na idnes a řekl to Obama tak je to pravda!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ty jejich náhravky jsou na netu volně přístupné.

Reagovat
smazaný uživatel

Navíc ti separatisti nemají vybavení na to, aby sestřelili letadlo v 10 kilometrech a vzhledem k tomu, že ho sestřelili raketou, kterou běžně používá ruská armáda, tak se to dá celkem předpokládat. Je tam celá řad dalších indícií a z těch jejich výpovědí je patrné, že jsou fixovaní na ruské špičky. Plus už na Krymu byly tanky a auta, která se používají v ruské armádě, ti vojáci používali ruské výrazy, které nejsou typické pro mluvu Ukrajinců atd. Těch náhod je zkrátka nějak moc.

Reagovat
smazaný uživatel

Tie Buky (ktorým bolo údajne zostrelené to malajské lietadlo) ukradli separatisti zo základne PVO v Donecku, čiže žiadne zásoby z Ruska, ale pekne klasická krádež.

Reagovat
smazaný uživatel

Krym bol niečo iné, Rusi tam majú svoju základňu, čiže prítomnosť ruských vojsk a ich techniky sa dala očakávať.

Navyše sa pozri na výzbroj UKarmy, všetko ruské výrobky od tankov, lietadiel či už aj áut. Plus sami Ukrajinci v Kyjeve sa priznali, ešte než vojna začala eskalovať, že na Východe sa vzdávajú ich jednotky v kasárniach, ktoré následle separatisti vyrabovali.

Reagovat
smazaný uživatel

Krym je území nezávislého suverénního státu Ukrajina a Rusové tam bez jakéhokoliv oprávnění vtrhli, zmanipulovali veřejné mínění a násilím toto území přidružili k Rusku. Škoda, že Ukrajina není členem NATO, to by se ta situace vyřešila daleko razantněji, takhle se s tím Ukrajinci musí popasovat sami a na to nemají.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nehovorím, že nemáš pravdu, ale úprimne, som rád že to takto dopadlo.

Určite by som nechcel ísť do svetovej vojny kvôli nejakému Krymu. Hovorí sa sice, že na Rusov sa musí ísť tvrdo a nekompromisne, no riskovať svetovú vojnu, neviem či by chceli aj naši spojenci z NATO.

Reagovat
smazaný uživatel

Světová válka by určitě nevznikla, tohle je lokální konflikt, který začíná na východní Ukrajině a skončit může maximálně na území Ukrajiny jako celku. NATO nic riskovat nebude, protože Ukrajine není jeho členem, o to tady běží. Základním principem NATO je, že útok na jednoho člena NATO rovná se útok na všechny a obran aby se řešila vojensky a daleko razantněji. Proto si Rusové nedovolí třeba na Pobaltí, protože Estonsko, Lotyšsko a Litva jsou členové NATO, narozdíl od Ukrajiny, která je teď odsouzená k tomu, aby si pomohla sama, což proti Rusku nemá šanci zvládnout.

Reagovat
smazaný uživatel

šak v pohode, na toto ti zase nemám čo odpísať, len som chcel vyjadriť myšlienku, že keby Ukrajina bola členom NATO, povedzme, že by si Rusko ten Krym pripojilo aj tak, mohlo by to mať neblahé následky pre zvyšok sveta. Tak nejako začala aj 1. svetová vojna, zavraždili Ferdinanda a začalo to všetko padať ako domino.

Reagovat
smazaný uživatel

prej světovou vojnu není debil a nenapadne člena NATO

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkný, umírněný názor. Podobně se na to dívám i já.

Akorát já teda se musím přiznat, že věřím na 100 %, že tam jsou Rusové a že tam jsou z nějakýho důvodu. Těch vodítek, že tam fakt jsou, už je tolik, že je to nezpochybnitelné.

A jen dodám, že si myslím, že jestli tam plnili nějaký úkol, tak mám za to, že se to povedlo líp, než bylo plánováno. A jak je známo - s jídlem roste chuť. A tito bojovníci se dle mě vymkli kontrole. Putin mi nepřipadá jako někdo, kdo má opratě pevně v rukou. Podle mě vypustil z lahve džina, který mu přerostl přes hlavu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja jsem nikdy proti rusum nic nemel. Naopak jsem je bral jako sprateleny k ukrajincum narod. Jenze po tom vsem co ted na Ukrajine provedli a co jeste bohuzel provedou nemuzu o nich ani slyset. Me staci si zapnout obcas jejich tv . Uz ta jejich hnusna propaganda je druhem valky. Rikat, ze moje rodne mesto Lvov je centralou nejakych fasistu? Co to je? Muj pradeda bojoval od prvniho do posledniho dne ve 2.svetovy valce v rudy armade a spousty dalsich s nim od nas. To my sme fasisti jen proto, ze mame radi svoji zem?svoje tradice?utocime na nekoho? Putin jen nechce, aby se Ukrajina zlepsovala, protoze to by pak lidem v Rusku doslo, ze ten jeho rezim neni v poradku a ze je cas se posunout dal

Reagovat
smazaný uživatel

"Počkajme si na oficiálne vyšetrovanie a potom robme závery." to tak bude věrohodný pravda bude stejně trochu jinde, než budou ofiko závěry. zkus napsat nějaký důvody proč si o imperialistovi (a to nepíšu jako jeho zaslepenej odpůrce, což nejsem) putinovi myslet, že v tom neni namočenej. nalhávat si, že on nic, on muzikant, je nehorázná naivita.

k těm ruskem zbraním v rukou separatistů, to je všechno černej trh založenej na korupci důstojníků ruský armády, kterej si myslim, že má putin pod palcem (jakože, když se mu to hodí, tak to nevidí, když se mu to nehodí, tak se to nestane), ne jak to bylo v 90.

argument nebyla to oficiální pomoc Ruska je naprosto k smíchu, to snad nemyslíš vážně

Reagovat
noustres

Oficiální vyšetřování? Ty věříš této verzi? Třeba tato tisková konference http://www.youtube.com/watch?v=MxOD3H2cYXM kde Pan (zlý) Putin vysvětluje podrobně postoje vůči ukrajině se mi jeví jako "naprosto" korektní. (i přesto, že na konferenci mají přístup pouze akreditovaní novináři-což taky smrdí) Otázkou kterou je třeba si položit je to, že tento záznam je i v archivu čt24 a světe div se, pasáže a překlady u čt jsou vystřižené nebo záměrně nepřeložené odlišně než na youtube. Kladu si otázku proč? Dle mého jsme všichni skrze tv kanály dezinformováni a záměrně jsme vedeni myslet si úplně něco jiného, aby se skryl pravý důvod tohoto konfliktu. Onen důvod vyjde najevo řekněme za 15 let?

Reagovat
smazaný uživatel

Putin "vysvetluje" Vzdyt je to jeden z nejvetsich lharu co kdy svet videl. On okupoval Krym a do posledni chvile tvrdil, ze to neni jeho armada

Reagovat
noustres

takže všichni další jsou svatouškové Krym vždy patřil Rusku v místním referendu obyvatelé chtěli spadat pod Rusko. To, že místní obyvatelé chcou patřit pod Rusko je špatné jo?

Reagovat
smazaný uživatel

Několik týdnů před tím než Rusové vtrhli na Krym, chtělo podle průzkumů připojení k Rusku od 30 do 40 procent obyvatel. To referendum bylo totálně zmanipulované, většina Ukrajinců a tamních Tatarů, kteří by prakticky jistě hlasovali proti připojení k Rusku ani nemohla hlasovat nebo ze strachu hlasování bojkotovala a bylo předem nalajnované, jak to celé dopadne. Nehledě na to, že někteří novináři to zkoušeli a pokud jsi chtěl hlasovat pro připojení Krymu k Rusku, mohl jsi hlasovat klidně i 2x nebo 3x a prakticky to nikdo nekontroloval nebo to přehlíželi. Jestli tohle pokládáš za nějaké demokratické referendum nebo nějaký legitimně vyjádřený názor, dobře, já ne.

Reagovat
noustres

Průzkumů? Ty věříš tomu že to referendum proběhlo v naprosté korektnosti? Na Ukrajině se odehrává ten samý scénář jako v Iráku, Kosovu atd. Jde o to rozdělit stát na kousky a pak ho jednoduše použít skrze přírodní zdroje a zplundrovat ho. Osobně se domnívám, že Ukrajina se rozpadne na dvě části přibližně v oblasti Dněpru. V západní části bude vytěženo uhlí a břidlicový plyn, nehledě na to že jsou tam významné rozlehlé obilnice a tam si tipuju se nahrne Monsanto, které už v maďarsku hnali holema. Nechci se hádat, ale je to dle mého o prachách, těžení nerostů přerozdělování majetku na západ s cílem rozšířit vliv dolaru, který sám putin nechce podpořit, on chce založit rubl na zlatu a hmotných rezervách, oproti tomu dolar je založen na nesplatitelném dluhu.

Reagovat
smazaný uživatel

Mi ten scénář s rozdělení taky připadá dost reálný. Uvidíme, každopádně hlavním viníkem konfliktu a původcem rozpoutání bojů, je v mých očích Putin.

Reagovat
noustres

Já ti tvůj názor neberu dle mého jde o prachy, Federální rezervní systém je opět v okamžiku kdy musí natisknout další peníze, aby to utáhl, mimochodem každým natisknutým dolarem se hodnota této měny ještě více snižuje. Když jsem byl malý, vždy jsem se domníval, že na světě je určitý obnos peněz a ten se točí mezi lidmi, jenže je to lež. Dřív taky naše bankovky byly kryté zlatem, jestli si to pamatuješ. Dnes jsou veškeré peníze kryté dluhopisy (nesplatitelnými) což už v jádru je dle mého shnilé.

Reagovat
smazaný uživatel

Tvrdim, ze ostatni jsou svatouskove? Mluvim o Putinovi, ktery zachazi do extremu. Je to pro me vrah a lhar. Krym vzdy patril Rusku? K tomu se ani nema cenu vyjadrovat... Pred jejich tzv. referendem na krymu vyply vsechny ukr tv programy a cpali do lidi propagandu jak banderovci je jdou zabijet a ze se vlady ujali fasisti. Mistni puvodni obyvatele Krymu - tatari s anexi jejich zeme nesouhlasili

Reagovat
noustres

Putin, ale vojsko na Krym poslal a nikdy se tím netajil, vše probíhalo v rámci mezinárodních dohod, které byly schválené.

Reagovat
smazaný uživatel

Nezlob se, ale pises totalni nesmysly. Ja vim akorat, ze on porusil vsechny mezinarodni dohody

Reagovat
noustres

jen mě tak napadlo kolik toho porušila slavná amerika. ?

Reagovat
smazaný uživatel

Ja ale ameriku nehajim, naopak v hodne cem s ni nesouhlasim. Myslel jsem, ze se bavime o Rusku a Ukrajine

Reagovat
noustres

v poho však nikdo v tomto ohledu není čistý, amerika v tom má taky prsty. Jak už jsem se vyjádřil výše, dle mého se to točí okolo petrodolaru a snaze udržet ho jako hlavní měnu.

Reagovat
smazaný uživatel

já o voze ty o koze

Reagovat
smazaný uživatel

Pracuješ s domnienkami, ktoré vydávaš za fakty len preto, že si o tom presvedčený.

Reagovat
noustres

Nejde o domněnky pro mne je klíčovým bodem to, co tento konflikt odstartovalo.

Reagovat
smazaný uživatel

moment, ja som nereagoval na teba človeče ale na extraprase

Reagovat
noustres

pardon

Reagovat
smazaný uživatel

jedinou doměnku vydanou za fakt, co jsem napsal, je ten černej trh se zbraněma. zbytek jsou doměnky, nebo kritika toho, jaký píšeš nesmysly.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ma presvedč o tom, že máš pravdu a ja píšem nezmysly, že Rusko oficiálne podporuje separatistov.

Reagovat
smazaný uživatel

ty jsi fakt marný

Reagovat
noustres

A napadlo tě vůbec, že to co se pouští v tv je pravdivé? Nechápu jak můžeš věřit tomu, že ty nahrávky jsou skutečné. Když jde o info jak bylo třeba letadlo sestřelené, všude všichni ví jak bylo sestřelené a kým ale záznamy třeba ze satelitů nikdo do tv nepustí. Je to informační fraška a komedie.

Reagovat
smazaný uživatel

Ok, tak můžeš věřit Rusům, já ti to neberu, klidně si je obhajuj.

Reagovat
noustres

Netvrdím, že jim věřím, osobně TV neposlouchám, jen chci nějakým způsobem ukázat, že né vše co je v tv je pravda. Já nevěřím TV. proto si myslím, že je poněkud zaslepující ukazovat na jasného viníka a přitom slepě věřit všemu co mi tv předloží. Je třeba si uvědomit, že je to skrytá vyšší hra o moc, přírodní zdroje a obě strany konfliktu jsou uměle vytvořeny kvůli jistému cíli.

Reagovat
smazaný uživatel

To je jasné, že ne úplně všechno je pravda. Jsem ale naprosto přesvědčený, že hlavním spouštěcím mechanismem tohoto konfliktu je Putin.

Reagovat
noustres

na základě čeho? Smím-li to vědět?

Reagovat
smazaný uživatel

na základe tých dôkazov, o ktoré som ho požiadal aby mi zavrel hubu a ktoré on nedodal

Spomenul iba nejak bližšie nešpecifikované nahrávky dostupné na internete.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože začátek byl takový, že Ukrajina měla podepsat přístupovou dohodu s EU, na poslední chvíli si Putin sjednal schůzku s Janukovyčem, začal ho vydírat ohledně surovin atd. a Janukovyč začal couvat. To naštvalo lidi, kteří už se pomalu naivně viděli v Evropě, vyšli do ulic a Putin převedl tento konflikt z úrovně přístupu Ukrajiny k EU na úroveň národnostní. A naprosto vědomě a cíleně proti sobě začal štvát Rusy a Ukrajince žijící v Rusku. Pak poslal tanky na Krym, zmanipuloval veřejné mínění, jak jsem ti vysvětlil v reakci výše a o totéž se pokouší na východě Ukrajiny, jenomže teď zjistil, že si ukrojil přiliš velké sousto, neví, co s tím má dělat a snaží se od toho dávat ruce pryč a vyzývat k nějakému "klidu". Přitom kdyby to ten idiot sám nerozpoutal, nemusí nic uklidňovat. Další střípek do mozaiky bylo sestřelení civilního letadla jim podporvanými separatisty. Teďka v Kremlu vládne trochu panika a nikdo vlastně neví, jak se k tomu postavit.

Reagovat
noustres

Co k tomu dodat, dle tebe za vše může Putin. Podle mého je to nesmysl. Přístupová smlouva k EU je vlastně přerozdělení majetku pod tento Evropský diktát, kdy obyvatelstvo na Ukrajině bude uvrženo do dluhu EU. Celá EU se jednoho dne rozpadne pod tíhou obrovských dluhů. 5ecko Portugalsko španělsko jsou začátkem. Ukrajina díky svému přistoupení pomůže tento bankrot oddálit. Je to jakýsi záchranný plán na dolar, ale věř že ta dolarová krize přijde a nejni to daleko.

Reagovat
smazaný uživatel

Vidíš v tom zbytečně moc konspirací. Jenom bych se opakoval...

Reagovat
noustres

v poho, zkus se někdy mrknout jak MMF funguje a jak ten kolotoč funguje, kam jdou hlavní příjmy které vytvážíme "my" lidé? Nechci nikomu tlačit svůj názor, jen ukazuji svůj úhel pohledu a dívám se kam směřuje tok peněz.

Reagovat
smazaný uživatel

Těmto národům se ani fandit nedá... mentalita totožná, akorát my (Západní Evropa) musíme stát na jedné straně konfliktu... nechat je vybít je nejednodušší varianta, jenže to by jsme pak neměli páku na Rusy co ? Zdůrazňuji, nestojím ani na jedné straně konfliktu a nikdy stát nebudu, oba národy jsou stejně barbarský !

Reagovat
smazaný uživatel

prej - my(zapadni evropa)

Reagovat
smazaný uživatel

Ta zapadni evropa te ma za stejnyho barbara. Staci zajet do Nemecka a uslyset, co si mysli o cesku

Reagovat
smazaný uživatel

Já sám jsem Němec, barbare... rozhodně lepší Češi než ti na východě, to říkám já

Reagovat
smazaný uživatel

Jasne, nemec s reckym nickem a ceskym pravopisem co fandi anglickemu a italskemu klubu... to myslim ze mluvi za vse...

Reagovat
smazaný uživatel

Na tom je něco špatně ? Narodil jsem se tady, takže musím umět i česky ne ? Nick mám podle zakladatele perské říše, proč ? Protože mě tahle oblast z historického hlediska zajímá... a to že fandím AC a MU je z hlediska osobních sympatií (dostali mě v dětství jejich největší generace, teď už je to asi v hajzlu), v Německu se dá akorát přát Hertě, ale ta je na dlouhá léta v zadnici... co vymyslíš teď by mě zajímalo, smát se umíš, ale to je asi všechno

Reagovat
smazaný uživatel

Tlemim se jen tomu, ze ty sam nevis kam patris.

Pokud jses takovy Nemec, tak nemeckych fotbalovych portalu je tam rozhodne vice nezli ceskych, jestli chapes kam tim mirim...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tim se to vysvetluje. nemci jsou experti urazet cizi narody. Rikal jsem si, ze takovy blbecek namyslenej nebude cistokrevny slovan

Reagovat
smazaný uživatel

ALe kdeže, ultras Dynama a Šachtaru momentálne zakopali vojnovú sekeru: (odkazy sice tak 2 - 3 mesiace staršie, ale nemyslím si, že sa tam situácia zmenila).

http://www.ultras-tifo.net/photo-news/2568-ultras-unite1852014.html

http://www.ultras-tifo.net/photo-news/2556-dynamo-kyiv-shakhtar-15052014.html

http://www.ultras-tifo.net/photo-news/2435-dynamo-kiev-shaktar-16042014.html

Reagovat
smazaný uživatel

Zadna obcanska valka neni. Je to sprosty utok ruska na Ukrajinu. Diky nechutne propagande donutily cast obyvatelstva verit v banderovce a dalsi demony, kterym uz dnes muze verit jen hlupak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jsou povstalci podporováni z Ruska, ale tak jako tak - jsou to pořád jen ukrajinští povstalci. Čili tam bojují Ukrajinci proti Ukrajincům. A to je občanská válka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Pipo123

Neverím že tam bojujú ukrajinci proti ukrajincom, to že sú tam bývali vojaci Specnazu niečo dokazuje, neverím že by tam išli bez nejakého príkazu Putina. Navyše x krát bolo dokázané že rozprávali po rusky a majú profesionálny výcvik. Ale treba sa tomu usmiať a hotovo, to isté čo robí Putin robilo a robí v Syrii USA a iné krajiny, tiež tam posielajú profesionálov bez označenia.

Reagovat
Talker

Půlka východní ukrajiny mluví rusky, takže zrovna tenhle argument je mimo. To je jako kdyby se vzbouřili Vlámové v Belgii, natočilo se, že mluví holandsky a ty bys to označil za nizozemskou agresi.

Jinak taky si myslím, že za tím alespon částečně stojí Rusko (výzbroj), ale pochybuju, že by tam měli přímo vojáky. To by se prostě provalilo - nejen spekulace, ale jasná fakta. Někdo by to posrat musel.

Reagovat
noustres

srandovní je že ty uniformy si pořídíš kdekoli, v celé rusi i ukrajině je plno starých ruských uniforem.

Reagovat
smazaný uživatel

Rusa od ukrajince poznas podle prizvuku a specifickych frazi. Je spousta videi, kde vojaci mluvi "ruskou" rustinou To ze to vse ridi rusky obcane, uz je taky davno dokazano. Treba nejaky Strelkov-obcan Ruska, trvale zije v Moskve. Dale spousta cecencu, kteri se chlubi na kamery jak prijeli rozsirovat rusky svet

Reagovat
*CZE*

Reagovat
smazaný uživatel

Ty "ukrajince" co se nechali naverbovat ruskymy teroristy se ani za ukrajince nepovazuji a bojuji za pripojeni casti Ukrajiny k Rusku. Vetsinou se jedna o kriminalniky a lidi, co v zivote sami nic nedokazali a najednou z nich delaji ministry a generaly a jeste buh vi co. Pro me to rozhodne obcanska valka neni, protoze kdo chce pripojit Ukrajinu k Rusku neni ukrajinec

Reagovat
smazaný uživatel

Ukrajinci v řadách separatistů jsou patrně jen pěšáci. Velení, specialisté... jsou s největší pravděpodobností Rusové.

Reagovat
Talker

Velká část východních ukrajinců se považuje za Rusy, respektive Sověty. Včetně starších generálů, admirálů a podobných. Někteří Ukrajinští generálové neumí ani ukrajinsky (vím to z vlastní zkušenosti).

Reagovat
smazaný uživatel

Však Achmetov je podporovatel Putina ne ? I na ČT jednou někdo říkal že se s ním i schází.

Reagovat
smazaný uživatel

Není, alespoň ještě nedávno stál jasně na straně ukrajinské vlády proti Putinovi. Ale u něj je to spíš o tom, že má máslo na hlavě a tlačil na ukrajinskou vládu, že ji bude podporovat, když mu odpustí některé jeho průšvihy.

Reagovat
smazaný uživatel

Prípadne si chráni svoje záujmy a majetok. Pamätám si, jak sa hovorilo, že ak sa Donbas pripojí k Rusku podobne jak Krym, kludne sa môže stať, že ukrajinských podnikateľov nahradia tí ruskí, čiže by ostrúhal aj Achmetov.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, to máš pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

Ono je to ale víceméně jedno, koho podporuje Achmetov. Prostě ten mač může:

a) vyvolat zbytečný vášně mezi už tak rozvášněným obyvatelstvem těch regionů.

b) být možností pro někoho, aby udělal něco opravdu blbýho.

Reagovat
smazaný uživatel

jestli je to tak, jak píšeš, tak pro ty brazilce. ono by mě to u nich vůbec nepřekvapilo. je spousta lidí, který maj obavy v situacích, kdy to prostě není na místě a na tyhle to sedí. na druhou stranu jestli to není tak, jak píšeš, tak by mě zase nepřekvapil ten přístup od ukrajinců (achmetova), ti se s tim moc neserou a navíc je fakt potřebuje. zas ale není debil a nebude příliš riskovat, že mu někdo sejme zboží za desítky, stovky mega

každopádně kdo o tom ví hovno (zřejmě drtivá většina tady), tak by asi měl držet hubu a nedělat závěry, ne že se podívá na novu, vidí občanskou válku na ukrajině a hned dělá jako že ví první poslední. v kolumbii letos slaví občanská válka 50. výročí, hrajou se tam normálně zápasy a všecko běží a většině z vás je to u prdele, protože to není 24/7 v televizi a na novinkách (což fildo samozřejmě píšu obecně, ne na tebe)

Reagovat
smazaný uživatel

tak estli v Kolumbii už je 50. výročí občanské války, tak už naní jsou docela zvyklí a fotbal u ní zvládnou to s UK není moc srovnatelný podle mě.

Ale souhlas s děláním závěrů podle novy a českého tisku, ovšem tohle je diskuzní fórum k vyjádření názoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Odkud jsi vzal, že Achmetov je proukrajinský. Vždyt jeho peníze dosadily na prezidentské křeslo bývalého prezidenta ( a ten byl Rus) a sám je v té jejich oligarchické straně, ve které je většina rusů. Navíc je to zmetek, který nejspíš spáchal atentát na bývalého majetila Šachťaru, který mu klub nechtěl prodat. A to, že tedka jakoby otočil a podporuje ukrajinské zájmy je jen díky tomu, aby na Ukrajině si mohl uchovat jeho obchodní zájmy a nemusel jít pryč do Ruska, kde by musel začít podnikat odznova.

Reagovat
smazaný uživatel

jeho spojování s tím atentátem na Akhata Bragina na stadióně je už jak americkejch gangsteskejch filmů..

Reagovat
smazaný uživatel

Ne woe, clovek jakym je Rinat se necha odhalit ne?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

smysluplny argument

Reagovat
smazaný uživatel

On dost často otáčí, jak se mu to zrovna hodí. Jak jsem psal výše, dost tlačil na ukrajinskou vládu, že ji bude podporovat, kdy mu odpustí některé průšvihy z minulosti. Tuším, že měl i zabavený nějaký majetek nebo něco a to po nich chtěl výměnou za podporu, ale to ber s rezervou.

Reagovat
smazaný uživatel

S poslední větou naprostý souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

Donbassu*

Reagovat
smazaný uživatel

Dombass je nejak odnoz dumbasse?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dombass

Reagovat
smazaný uživatel

se jim vůbec nedivim,bych se taky do toho bordelu taky nevracel

Reagovat
ACSeRw!n

naprosto v poradku. Dokud se nestopne liga, tak musi hrat. Byli hodne naivni jestli si mysleli ze jim to projde.. Jsou proste majetkem klubu valka nevalka.. Navic maji hrat na zapade.

Reagovat
noustres

Jsou majetkem klubu mám pocit, že když se rozhoduješ žít nebo nežít tak tohle fakt nehraje roli. Ať mi dají třeba 20 pokut, pro mě je důležité žít a mít vlastní rodinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ať se oligarcha víc snaží, aby se situace uklidnila. Nějakým jeho ujišťováním, že budou v bezpečí, bych fakt nevěřil.

Reagovat
smazaný uživatel

mají podepsanou smlouvu musí se podle ní chovat o tom žádná

Reagovat
smazaný uživatel

aha, takže až budeš dělat opraváře plynovodů a firma Tě pošle na východ Ukrajiny, protože tam jeden praskl, tak hned pojedeš a nepoklepeš si na čelo, ukážeš šéfovi fakáče a na prdel připneš výpoveď...aha...blbé kecy o něčem, co si nedokážu představit. osobně dělám jako nákupčí, ale jet nyní na jednání kamkoliv do Doněcku, tak své solidně placené místo opustím a půjdu dělat do lesa nebo zedníka

Reagovat
smazaný uživatel

Ale oni nemaj jet někam do Doněcku.

Reagovat
smazaný uživatel

hm...a Charkov je úplná oáza klidu. je to tak blízko asi jako ten párkilometrový vzdušný rozdíl, kde byl a nebyl uzavřen letový prostor. osobně bych se vysral na celý fotbal i na potenciální zaměstnání

Reagovat
smazaný uživatel

to ale mají možnost udělat

Reagovat
smazaný uživatel

tak nechápu o čem tady diskutujeme

Reagovat
smazaný uživatel

o tom že se někomu nelíbí že za to budou následky podle smlouvy. Udělat to mohou, ale budou za to sankcionováni.

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle už tady jeden zkoušel ...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Sandstorm

Vždyť má Kelso pravdu.

Reagovat
smazaný uživatel

kde přesně? Ano tady v tomto státě spousta idiotů považuje smlouvu za cár papíru, jestli myslíš tohle.

Reagovat
smazaný uživatel

Mezi fanousky na Ukrajine bych problem nevidel. Naopak vsechno co se ted deje lidi na Ukrajine spojilo. Ve Lvove i Kyjeve bude to mit Sachtar bez zadnych preblemu. Samozrejme od proruskych teroristu nebezpeci hrozi. Ale to musi vyhodnotit bezpecnostni slozky, zda mohou zajistit bezpeci na stadionu

Reagovat
*CZE*

Já už chci konečně vidět všechny ty důkazy co usvedcuji ze všeho zlého Rusko, furt o nich mluví, ale furt nikde nic. Už mě ta propaganda jak ruská i západní pěkně sere. A nejlepší je pak typek jako Filda.95 co tu někomu nadává do rusofila, když on je jasnej rusofob

Reagovat
valloire

Rusácí byli,jsou a budou hovada. Doporučuju oprášit historii. Pak tě tohle nepřekvapí.

Reagovat
*CZE*

Když oprasim historii tak uvidím, ze hovada byli úplně všude ne jenom Rusové.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Putin: Žádný vojáky na Krymu nemáme a ta částka nesouhlasí.

Reagovat
Sandstorm

rusofilové vs. rusofobové. To mě vždycky zaručeně pobaví.

Reagovat
smazaný uživatel

3 lidi si z tebe dělají srandu a jeden s tebou krajně nesouhlasí. Hmm, povedlo se ti to.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
REPLIKATOR

Všichni zase typický jihoamerický zlatokopové

Reagovat
smazaný uživatel

Nic proti, ale rozhodne nechodi nikdo z J.Ameriky hrat na Ukrajinu jen kvuli tomu, ze snil hrat za Sachtar od detstvi

Reagovat
Sandstorm

To sice jo, ale to už se dneska takhle nedá brát s tím snem od dětství. A hlavně Šachtar ty hráče nepřeplácel a dával jim srovnatelné platy se západem...

Reagovat
smazaný uživatel

Mam pocit, ze treba takovy Fernandinho ted bere v Man C o hodne min nez tomu bylo v Sachtaru. Jinak Sachtar je samozrejme pro brazilce zajimavou destinaci. Hlavne jako zacatek kariery v Evrope

Reagovat
Sandstorm

To mi přijde hodně divný, že v klubu jako City by bral o hodně méně, než v Šachtaru. Tomu se mi nechce moc věřit...Tak to město je celkem blízko u moře, bylo to velmi vyspělé město, super stadion a zázemí, nejbohatší a nejrozvinutější část Ukrajiny...liga sice žádná topka, ale na to ukázat se v Evropě ideální a život tam byl rozhodně na velký úrovni.

Reagovat
smazaný uživatel

Ja nechapu jednu vec. Jak muze ruska televize vysilat neco, kde tvrdi jak ruska armada brani ruske obyvatele na Ukrajine, protoze ukrajinsky fasisti ( ) se na ne riti z vychodu na zapad jako v nejaky kovbojce .

V nasi firme bylo, pred par lety, nekolik engeneeru na stazi z Peterburgu, no a jeden z nich prave na f-booku psal jak se hrdy na svuj narod, ktery vlitnul do Krymu branit svuj lid pred neonacistickymi barbary ze Zapadni Ukrajiny.

a nejvtipnejsi je to, ze pry pouzivaji upravene fotky z bojist, kde se bojovalo pred lety .

Zkusim to nekde dohledat a poslu odkaz (je to uz dyl co jsem se nad tim poskleboval)

Reagovat
smazaný uživatel

Bohuzel spousta lidi v Rusku tomu veri. Nikdy jsem se nesetkal, ze by kvuli jazyku nebo narodnosti vznikaly nejake problemy (samozrejme blbci se najdou obcas vsude, ale globalni problem to rozhodne neni) jsou to vymysly politiku a ted i rus tv, ktera samozrejme pracuje pro rusky rezim

Reagovat
smazaný uživatel

bez těch hráčů bude šachtar průměrný ukrainský klub

Reagovat
REPLIKATOR

Ovšem pokud ještě bude ukrajinský...

Reagovat
smazaný uživatel

Snad ne. Doněck patří Rusům..

Reagovat
Sandstorm

Ne, Doněck je na Ukrajině.

Reagovat
smazaný uživatel

To Krym taky..

Reagovat
Sandstorm

No u Krymu už to není tak jednoznačné. Tam to nárokování Rusů chápu...

Reagovat
smazaný uživatel

jsem zvedavy jak budes chapat to, ze se za cca 20let tady Vietnamci budou narokovat zapadni cechy pro sebe , protoze jich je tam vetsina :) (just joke :) )

Reagovat
Sandstorm

A vietnamcům dříve patřili západní Čechy? Doplň si dějepis, než začneš vydávat nesmyslná přirovnání (not joke)

Reagovat
smazaný uživatel

tak potom si môže nárokovať Krym

-tatári

-turci

-rusi

-janovčania

-gréci

Reagovat
smazaný uživatel

za ty jsi Nguyen?

Reagovat
smazaný uživatel

Zemepis ti moc nejde co?

Reagovat
smazaný uživatel

Ani ne, Dentinho, Ismaily či Facunda či Fred rozhodně nejsou nějaký opory..

Reagovat
Sandstorm

Fred docela jo a hlavně Douglas a Teixeira jsou celkem klíčoví hráči...

Reagovat
Sandstorm

Hráčům se nedivím, ale na druhou stranu Achmetov má taky trochu pravdu. V Doněcku by nehráli, Doněcku by se ani nepřiblížili. Bydleli by a hráli by v Charkově, kde se neválčí. Prostě byli by zcela mimo válečnou zónu. Ovšem nikdo neví, kdy a zda-li se to nerozšíří do celé Ukrajiny. Ono hrát s pocitem nejistoty a strachem z bezpečí nebude žádný med. Takže chápu, že by nejradši odešli a Achmetov jako správný oligarcha jim to samozřejmě nedovolí.

Reagovat
noustres

Nedovolí........ To je tak vše co může. Když řeknou, že končí tak končí a on s tím nic neudělá. Taky bych měl strach sednout do letadla a pohybovat se v ukrajinském letovém prostoru. Pokud mají možnost se svobodně rozhodnout jak bude jejich život dál pokračovat pak je to to nejlepší co momentálně mohou udělat.

Reagovat
Sandstorm

Řeknou, že končí tak končí? Samozřejmě, že on s tím něco udělá. Když budou chtít rozvázat smlouvu, tak on na to nepřistoupí. Když odmítnou nastupovat a trénovat, dostanou tučnou pokutu, dost možná přijdou i o plat. A u UEFY si to oligarcha obhájí, jejikož porušili svoje smluvně daný podmínky. Ti hráči s tím opravdu moc neudělají, jak si naivně myslíš. A ta liga normálně pokračuje, hraje se v bezpečných zónách schválených UEFOU, takže vymlouvat se na to, že my nebudeme hrát, protože na východě se bojuje, na to jim nikdo nepřistoupí. Dříve nebo později se tam ti hráči budou muset vrátit, pokud za ně Šachtar nedostane odpovídající nabídku na přestup.

Reagovat
noustres

Dobrá tedy, prostě ze své strany budou nakloněni k rozvázání smlouvy, otázka je jak velký postih je čeká? Platy už nedostanou, naopak hrozí peněžní pokuty za porušení dohodnutého kontraktu. Navíc si oligarcha bude nárokovat ušlý zisk z ceny hráče, tedy pokud je budou nuceni prodat do jiného klubu. (nebojím se, že by je nějaký klub ze západu nechtěl odkoupit, samozřejmě za výhodnější sumu, s tím že zbytek doplatí oni hráči?)

Reagovat
Sandstorm

To nevím, jak velký postih. A plat zatím dostávat budou. Nemůžou jim zase jen tak přestat platit. To až pokud by se situace nezměnila a opravdu by začali definitivně "stávkovat", tak by jim mohli sebrat plat z důvodu porušení smlouvy. Ovšem to by pak byla na místě otázka, proč je nepropustí? Porušuješ smlouvu, neplníš svoje povinnosti, normálního zaměstnance by propustili. Tady to bude fungovat jinak, protože zadarmo je nebude klub chtít ztratit. Takže pokud se opravdu nevrátí, tak bude Šachtar asi nucen naslouchat všem nabídkám a nebo je poslat na hostování třeba do Brazílie, než se uklidní situace. Bude to zajímavý...

Reagovat
noustres

Šachtar ale ví že jsou celkem cenný a bude si je chtít všema pákama udržet. Být jima pár bych jich prodal a zkusil v tomhle okně ještě něco vytěžit z prodeje dokud to jde. Jenže oligarcha ví, že jejich ztrátou může přijít o znatelné zisky. Zase jsme tedy u peněz

Reagovat
Sandstorm

Prodat je může, ale jen velmi těžko získá stejně kvalitní hráče. Nedokážu si představit, že by teď někdo podepisoval smlouvu v Šachtaru. Tam teď těžko naláká elitní hráče. To určitě ví a proto je nebude chtít ztratit za žádnou cenu, kromě výkupky, protože ví, že momentálně nezíská odpovídající náhrady.

Reagovat
Talker

No nevím, podle mého nebude FIFA zrovna nějak nakloněná těm klubům - přece jen tam zuří občanská válka a nemůžeš ty hráče nutit, aby ti jezdili na Ukrajinu, kde to riziko je. Zvlášť po sestřelení toho letadla, což pocitu bezpečí moc nepřidá. V době, kdy tam přestupovali byla situace jiná a podle mě by měli šanci u soudu uspět - minimálně s tím, že po dobu konfliktu nebudou na Ukrajině a budou trenovat/hostovat jinde.

Reagovat
Sandstorm

Bojuje se ale jenom na východě země a to ještě ne ve všech částech toho východu. Kdyby ta situace byla opravdu tak nebezpečná i v jiných lokalitách, jako Kyjev a Charkov například, tak by tam liga vůbec nezačala. UEFA souhlasí s tím, že se bude hrát v klidných západních částech. Nevím tedy, proč do toho měla FIFA zakročovat a proč by zrovna k určité skupince hráčů měla být shovívavá. To by si pak mohl vzpomenout každý, že tam nebude hrát.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele