Maicon potvrdil své přání přestoupit do Realu

03.06.2010, 13:17
Aktuality
Budoucnost Brazilce Maicona je každoročně předmětem mnoha spekulací, nyní se však k odchodu z Interu vyjádřil sám obránce. Člen brazilského reprezentačního výběru by chtěl následovat Josého Mourinha a přestoupit do Realu Madrid.

28letý bek byl s madridským klubem spojován již v minulosti a tyto hlasy zesílily po uvedení Mourinha od funkce hlavního trenéra Bílého baletu. Zájem o ofenzivně laděného obránce měl také Manchester City.

"To, co chci, je hrát za Real Madrid. Byla by to pro mě čest. Už dříve jsem řekl, že by to pro vývoj mé kariéry byla obrovská příležitost. Mohu vás ujistit, že s Manchesterem City k žádné dohodě nedošlo," řekl Maicon v rozhovoru pro španělský deník AS.

Na doplňující dotaz, který z těchto dvou velkoklubů by preferoval, nehledal Maicon dlouho odpověď. "Řeknu to velice jasně, aby nedošlo k žádnému nedorozumění. Chci hrát v Madridu, nechci jít do Manchesteru City," zdůraznil.

Reprezentační obránce Brazílie potvrdil, že v jeho rozhodování přispěl také fakt, že na trenérskou lavičku Královského klubu usedl José Mourinho. "Mourinho je vynikající trenér, neznám nikoho, kdo by to zpochybňoval. Mám s ním výborný vztah a bylo by krásné pod ním zase hrát. Zvítězili jsme spolu v mnoha soutěžích a doufám, že se to ještě bude opakovat. Je to jeden z nejlepších trenérů, které jsem ve svém životě potkal," dodal.

Maicon však nezapomněl podotknout, že v současné době se soustředí hlavně na reprezentaci a blížící se mistrovství světa. "Doufám, že to pro nás bude úspěšný turnaj a skončíme v něm jako šampióni. Brazilská reprezentace je nyní moje priorita," uzavřel.

Autor: Pavel Mašlaň / football365.com

Komentáře (332)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele