Maguire o setrvání v Manchesteru United: Fotbal si užívám. Baví mě hrát za tento klub

14.11.2023, 12:23
Aktuality
Harry Maguire (© AFP)

V Anglii asi nenajdete hráče, na nějž by se valila v posledních letech větší kritika. Harry Maguire (30) si prošel po přestupu do Manchesteru United těžkými časy. Ani posměšky od vlastních fanoušků ale reprezentanta Albionu nepoložily a po období, během nějž byl blízko odchodu z Old Trafford, si pobyt na trávníku v dresu Rudých ďáblů zase užívá. "Baví mě hrát za tento klub," netají obránce nadšení z herní vytíženosti.

Maguire v určité fázi minulé sezony vypadl ze sestavy United, protože ve středu obrany dostali přednost Raphaël Varane, Lisandro Martínez a Victor Lindelöf. V následujícím přestupovém období byl tak logicky spojován s odchodem, nejvíce se o něj zajímal West Ham.

Anglický reprezentant se však rozhodl zůstat, což se při zranění spoluhráčů ukázalo jako správné. Maguire se totiž znovu prosadil do prvního týmu, když nastoupil v posledních osmi zápasech napříč všemi soutěžemi. Na otázku, zda je pro něj setrvání na Old Trafford zadostiučiněním, odpověděl novinářům: "Samozřejmě. Rapha a Licha hráli výborně a pomohli udržet spoustu čistých kont. Musel jsem si počkat a být trpělivý."

Po sobotní výhře Rudých ďáblů nad Lutonem dodal: "V minulé sezoně jsem měl dvě nebo tři příležitosti se ukázat, ale dvakrát mě zastavila nemoc, dvakrát zranění, takže jsem neměl rytmus ani takovou sérii zápasů, abych se mohl manažerovi ukázat. Teď se mi to podařilo, fotbal si opravdu užívám a baví mě hrát za tento klub."

Další utkání bude moct Maguire pod vedením Erika ten Haga odehrát až po reprezentační přestávce (26. listopadu), kdy United zavítají na půdu Evertonu.

Autor: Livesport.cz / Reuters

Komentáře (239)

Přidat komentář
Busby babes

Carlo Ancelotti: “The mistake that new generation coaches make is that they give too much information about the game with the ball to the players.

This takes away creativity. It is one thing to tell the player the positioning without the ball, there you have to give a lot of information because without the ball it is concentration, sacrifice, and collective play.

With the ball, it depends on the creativity of the player. If Vinícius or Rodrygo feel more comfortable opening up a little more when the team has the ball, I'm not going to tell them to stay inside; because it is an individual interpretation of the game.

I don't go there, because I don't want to take away everyone's creativity."

To je ale bridil, zadne nacvicene automatismy...amater.

Reagovat
vilp

Však to je viditelný v každým zápase, že ten dinosaur sází akorát na individuální kvalitu hráčů.

Reagovat
r.mrazik

ale tahle to dela i Pepek ne? takove to,bud na sve pozici a moje prace,aby dostal mic do utocne "tretiny" hriste...zbytek je pak individualnich schopnostech hracu

Reagovat
Busby babes

tohle Pep kdysi rikal no, ze jeho prace je dostat je k vapnu a dal uz je to na hracich

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
SunFells

Jednou to říkal, ale nemyslel to úplně vážně. Navíc i Pep se postupem času měnil, hlavně v Anglii.

Reagovat
r.mrazik

tak on to rikal tehdy i Henry,kdyz mluvil o tom,jak to bylo v barcelone

Reagovat
SunFells

Což je ještě o mnoho dřív, věřím že v Barceloně to tolik neřešil, možná ani v Německu. Ale over/underlapy, rotace a přečíslování zón jsou trénované věci.

Reagovat
r.mrazik

To samozřejmě ano. Ale obejít hráče, dobře přihrat, vystřelit...to Pepek už netrénuje

Reagovat
Raffaello

Automatizace je to, co zabilo klasické desítky. Pro tyhle kreativní hráče najednou nezbývá místo, protože se akce snaží jet podle daného mustru.

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
r.mrazik

myslis? bych rekl,ze zrovna v dnesni dobe jsou desitky dost chtene...nebo hraci,kteri jsou mezi liniemi...i s ohledem na to,ze se pressuje az u golmana a na hristi je extremne dost mista diky tomu...

jasne,nektere tymy pouzivaji vice krajni hrace, ale si to vem...Kevin, Bruno, Ode, Palmer, Mount...vlastne skoro vsechny tymy takoveho hrace maji

Reagovat
Grahf

on myslel post klasického playmakera, ktorý väčšinou chodil krokom a rozdával prihrávky. Celkovo zmizli nebehaví hráči (kvôli globálnemu presadeniu sa presingu). Podobne zmizli hračičky ako Ronaldinho, ktorí prakticky nemali žiadne taktické pokyny, dnes sa všetko ide podľa mustru a vyzerá to strojovo. Naopak miesto kreativity sa vsádza na atletičnosť, preto je v top futbale stále viac černochov, ktorí majú na to predispozície.

Reagovat
Raffaello

přesně tak

Reagovat
r.mrazik

takovy Salah toho moc nenabrani, Rash u nas taky moc ne...Foden, Grealish,Saka...takovi hraci jsou porad

samozrejme totalni volnost uz neni,ale porad ten tym hraje na tyhle utocne a kreativni hrace

Reagovat
Grahf

no ja hovorím práve o volnosti, dnes sa musia aj títo hráči vracať a zapájať do defenzivy, presovať..., neexistuje, že "niekto to odmaká za teba".

Reagovat
r.mrazik

Když někdo dá 30 gólů za sezónu, tak nemusí makat směrem dozadu jak ostatní

Reagovat
Grahf

no, musí, ak sa nevoláš mbappe , ktorý si kupil nevracanie sa

Reagovat
r.mrazik

Ale prdlacku

Po takových hracích chceš pak max aby se dostali před míč a stinovali. Nehledě na to že musí pressovat.

Na bránění u vlastní brány jsou tam jiní a ne hráč, co dá 30 gólů za sezónu

Reagovat
Ranoth

"takovy Salah toho moc nenabrani"

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Raffaello

Jak reaguje Grahf. Zmizel klasický playmaker. Takový ten volný hráč, co si dělá co chce. Tebou jmenovaní hráči nejsou desítky, to jsou hráči typově blíž k osmičce, jsou víc jako Lampard než jako Ronaldinho/Baggio. Ale to je dané tím, jak se změnily nároky na hráče a systém celkově. Více atletičnosti a důraz na kontrolu a výstavbu hry směrem dopředu klasickou desítku odbourali. V podstatě hraješ mnohdy se dvěma šestkami nebo dvěma osmičkami. Vlastně bych za takového posledního mohykána označil asi Messiho.

Reagovat
r.mrazik

viz vyse

samozrejme ulohy se trochu meni, ale tihle hraci jsou tu porad,kteri maji pak volnost v utocne "tretine" hriste

prijde mi to "zelenejsi trava za nasich mladych let"

Reagovat
Raffaello

Nevím no. Osobně vnímám obrovský rozdíl mezi Ronaldinhem, Tottim, Baggiem a Brunem, Kevinem nebo Odem. Ty tři legendy nikdy nebyli svázaní taktikou. A když už byli, tak nebyli vidět, nebylo jim to vlastní ztráceli se v systému, Baggio by v dnešní době hrát nemohl, zabilo by ho to. A troufnu si tvrdit, že i Tottiho. Kevin je za mě třeba komplexnější hráč, než byli oni. Ale nemá na to být tou klasickou desítkou, ta jeho komplexnost ho svazuje. Messi do dnešního pojetí taky nepasuje, což bylo vidět v Paříži vůči tomu, co hrál a hraje v reprezentaci. Dřív byli desítky umělci, skuteční artisté, dneska jsou to víc pracanti a komplexnější hráči. Účel světí prostředky, na úkor krásy. Ale je to o vnímání fotbalu. Desítky minulosti vnímám jinak, proto jsou ty tebou nazývané dnešní desítky z mého pohledu blíže k osmičkám. Kreativita tu je, ale už má určité okovy systému, to dřív neexistovalo.

Reagovat
Grahf

ono celkovo hráči nemajú volnosť, ako kedysi, v minulosti sa nebránilo tak natesno, futbal bol pomalší, menej takticky zviazaný, viac hurá štýl, čo bolo imho lepšie pre divákov. Dnes každý zahusťuje stred poľa, už prakticky nemáš brúsičov lajny, najprv zmizli ostré krídla a prišli inside forwards, čiže krajní hráči, ktorá chodia do stredu na strelu. No posledný výkrik je, že krajní beci sa menia na inverted a pri výstavbe sa presúvajú do zálohy.

Reagovat
Salfovic

Problém je v tom, že dřív byla 10 takovej ten zataženější tvůrce hry, typově Pirlo nebo Horváth.

Dnešní 10 je většinou vnímána jako AM.

Reagovat
Raffaello

Pirlo hrál desítku v Brescii a Interu, poté se stáhl na šestku, hrál registu, spojoval zálohu s obranou, hrál to z hloubky. Klasickou desítkou byli Baggio nebo Totti. Desítka obvykle hrála pod second strikera, staženého útočníka. Baggio s Tottim jsou absolutní prototypy desítky. Nikdy nehráli zataženější pozici tvůrce hry.

Reagovat
Grahf

z tých starších ma napadá Kaká, alebo Riquelme a potom z tých posledných Ozil, alebo Mata.

Reagovat
Muffi

Horvath hraval jeste ve Sparte vys, zatahl se az v Plzni.

Reagovat
vilp

Desítky jsou pořád, jen už nemají volnou roli v tom, že by na ně hrál celý tým. Musí toho dělat mnohem víc. Ale podobně se za poslední roky změnilo vícero postů.

Reagovat
Raffaello

V tom případě už to nejsou desítky ale osmičky. Jak říkáš, změnilo se víc postů s ohledem na změnu stylu. Je to určitý vývoj, který je svým způsobem přirozený při hledání toho, jak překonávat soupeře.

Reagovat
vilp

Právě za osmičky bych ty hráče jako KdB nebo Odegaard taky neoznačil. Když brání, tak spíš presinkem, pořád mají docela volnou ruku v tom prostoru mezi liniema, kde se pohybují, pořád můžou posílat finálky a centry tak, jak to cítí. Když takový hráč hraje křídlo, tak pro mě taky není křídlo. Je to taková kombinace dvou tří postů, ale pořád nejblíž k desítce, i když každý případ je trochu jiný.

Reagovat
Raffaello

Souhlas, že je to v té komplexnosti, která tu typologii minulosti pohřbila. Pozice se změnily a musíme ne vnímat jinak. Celkově hra křídel, které třeba jmenoval nahoře mrazik - Salah, Saka, Foden - hru posunula jinam. Je to křídlo? Je to desítka? Je to osmička? Univerzálnost hráčů je díky komplexnosti jinde. Jen tu už není hráč Jakl byl Totti nebo jako je Messi. Takový typ už trenéři nehledají, chtějí tu komplexnost a variabilitu.

Reagovat
vilp

Tak Messi je komplexní až moc a zamlada byl dost dravý a běhavý, ten by si svoje místo našel vždy a pokud ne, tak je trenér idiot. Spíš takoví ti pomalí celoživotní chodci jako Riquelme jsou v hajzlu. A asi i Zidane by mě v dnešním fotbale zajímal, ale podle mě by taky neměl problém se přizpůsobit, musel by víc makat.

Reagovat
Talker

Tohle je hodně omezený pohled. Role/pozice se neustále transformují, zodpovědnosti se přesouvají v průběhu času.

Stejně tak zmizelo čistokrevné DM ve stylu Makeleleho. Věž ve stylu Kollera na hrotu. Brejkový útočník ve stylu Inzaghiho. Křídla, které jen pilujou lajnu a centrují. Stopeři, kteří tam jsou především jako věže v obraně.

Jak se fotbal posouvá, tak ty role jsou komplexnější a jednotlivé zodpovědnosti se přelínají z pozice na pozici podle toho, jak je to potřeba a jak se to zrovna hodí.

Třeba u krajního obránce - dříve to byli pomalu stopeři (a často tam i stopeři hráli 20 let zpátky, viz u nás Gallas, Ferreira byl prakticky taky čistokrevný obránce).

Pak se jim přidalo na zodpovědnosti i dopředu a měl jsi najednou krajního obránce, který převzal kromě své defenzivní práce i overlap křídla a rozšiřování hřiště a centry.

V tu chvíli krajní záložníci, kteří pilovali lajnu najednou museli změnit herní styl a z křídel se stali inverted wingeři. A zároveň stopeři se roztáhli více do šířky a museli být pohyblivější.

A ve chvíli, když jsi měl 2 agresivní krajní beky, tak jsi potřeboval 3. záložníka, který si splní i defenzivní zodpovědnost a změnilo se rozestavení na 4-3-3.

To se následně counterovalo 4-2-3-1, kdy jsi měl doublepivot a obsadil jsi ty dvě osmičky pivotem a toho defenzivního záložníka svým AM.

A následně se zjistilo, že místo toho, abys měl vepředu krajního obránce, tak ho můžeš zasunout do středu hřiště jako dalšího záložníka a použít jednoho záložníka jako "čistokrevného" ofenzivního hráče.

V tuhle chvíli už reálně nemáš rozestavení, které by byly napříč celým zápasem. Ty role těch hráčů se prolínají, kdy na míči hraješ 3-2-2-3, v presingu 3-3-4 a v hlubokém bloku 4-4-2 například.

Ti hráči jsou stále tady, jen hrají v jiných rolích a jejich pozice se rozšířila o další zodpovědnosti - jak defenzivní, tak kreativní z hloubky hřiště. Máš kreativní hráče na DM. Máš je na křídlech. Někdy to je hrot, který si nabíhá kam se mu zachce a hledá si prostor a jeho roli přebírá zase nějaký křídelník.

Je to hodně zjednodušené, samozřejmě, ale říct "desítky zmizely kvůli mustru" je za mě píčovina. Je to prostě dáno vývojem fotbalu za posledních 20 let - nejen automatismů, ale i komplexnosti hráčů, systémů, formací, prolínání rolí a i fyzičky.

Reagovat
SunFells

Ten druhý odstavec je šílený

Reagovat
Talker

Obsahem, stylisticky, strukturou...?

Nějak jsem to tam vyblil a odcentroval, aby to nebyl blok textu, no.

Reagovat
SunFells

Obsahem. Ty DM pořád jsou, "čistokrevné" je jen mýtus a omezenější na hru bez míče je dneska třeba Palhinha než byl Makelele. Target mani existují, poacheři vynikající v útočných přechodech existují a takových stoperských řízků jsou plné lowblocky.

Reagovat
Talker

Záleží, jak se na to díváš - ano, stále tu máš "fringe" hráče, kteří mají ty přednosti, každopádně jich je méně a nahrazují je komplexnější hráči, zvlášť v TOP klubech, kde třeba ti targetmani, řízci a čistokrevné DM mizí.

Reagovat
Busby babes

proste ma jinou filosofii toho, jak k fotbalu pristupuje, ne?

Reagovat
Raffaello

Díval jsem se ti dlouho na starou, nebo co? Jen jsem poukázal na to, že hráči jako Ronaldinho, Baggio, Totti, Messi už nejsou a v nejbližší době nebudou. Jsou to klasické desítky, které jsou díky aktuálnímu vývoji nepoužitelní a systém by je zabil. Tím pádem klasické desítky minulosti už nejsou, ten systémový mustr je zabil. Klidně tomu říkej transformoval, to už je jen o podání, rétorice. That’s all.

Reagovat
Talker

Spíš jsem to chtěl trošku vyjasnit

Z mého pohledu desítka vymřela kvůli změně systému a celkové evoluci fotbalu. Navíc mi přijde, že dáváš divné příklady.

Ronaldinho a Messi za mě byli spíš křídelníci (s tím, že Messi následně jakýsi volný hrot). Totti za mě spíš 2nd striker - respektive se do něj transformoval v pozdější fázi kariéry spíš než 10.

Reálně za mě zmizela čistá desítky už podle mého někdy na přelomu tisíciletí (někde dříve, někde později), kdy se začalo přecházet z 3-5-2 na 4-4-2/4-3-3. S tím, že někteří hráči si udrželi svojí pozici déle, jen se změnila

Reagovat
vilp

Messi po třicítce je čistá 10. Navíc s tou typickou vlastností, že bez balonu akorát tak chodí.

Reagovat
SunFells

Neymar taky

Reagovat
vilp

Neymar není tak líný, dozadu se mu nechce, ale presovat vždy uměl, z té trojky v PSG byl bez míče nejběhavější. Ale jinak se taky přetransformoval na 10, o tom žádná.

Reagovat
J0EL

Super popisane

Doplnil by som este zmenu u brankarov. Dnes v top timoch uz proste nemozes mat v brane "Cecha", ale potrebujes casto na tej pozicii prakticky dalsieho hraca schopneho rozohrat a zakladat utoky.

Je super vidiet ako sa to posuva

Reagovat
Talker

Reagovat
icefish

Krásná analýza, souhlas a dekuju! Rad čtu dlouhé smysluplné příspěvky k věci jsem ještě generace, co rada čte

Reagovat
Thab

Reagovat
Cobra

Reagovat
TopinB

Tady někdo prokrastinoval v práci

Reagovat
SunFells

Všechny týmy nehrají stejně a kreativních borců je furt plno. Jen nemají takovou pohodu jako dřív.

Reagovat
Al Capone

Ma naprostou pravdu a presne tohle zabiji fotbal. Spousta atletickych hracu kteri jedou nahoru a dolu, ale fotbalovost kolikrat zadna. I kdyz se takovi jako Neymar, Vinicius, Mbappe kolikrat chovaji jak kokoti, tak aspon jsou to fotbalusti a ne atleti.

Reagovat
SunFells

Všichni tři profitujícího ze svého výjimečného atletismu.

Reagovat
monkej

Neymar a sčasti aj Vini profitujú hlavne zo svojho výnimočnému futbalovému talentu. Mbappe suhlasím.

Reagovat
SunFells

Všichni tři profitují z obojího. Kdyby jen v jednom nevynikali, tak zde nejsou zmínění, top techniků bez stejně top fyzických atributů a naopak je spousta.

Reagovat
Bakary3

Já nesouhlasím - nemusíš přeci zabijet jejich kreativitu, což ale neznamená, že nepřijde zápas, kdy se má ukázat přidaná hodnota trenéra, když přirozená kreativita hráčů nestačí a přijde na řadu něco, co se dá nacvičit v tréninku.

Tohle je jako tvrdit, že stačí posbírat nejkreativnějsi hráče, který naučíš, co dělat bez míče a máš vyhráno.

A že "vymírají klasický 10" je vlastně jen jejich chyba bych řekl přísně, protože se vlastně nedokážou přizpůsobit aktuálním nárokům a tu fyzickou náročnost nesnesou nebo nechtějí, protože už není prostor pro to, abys měl linyho hrotaka a línou 10.

Možná by těch 10 bylo víc, kdyby nebyla vyžadována tak velká fyzická připravenost, kdyby se třeba nehrálo 60 zápasu za rok...

Ale co říká Ancelotti mi přijde hodně jednoduchý... Ale proč ne, když trénuje jen top týmy a jeho standard je pomalu záloha Pirlo, Gattuso, Seedorf, kaká

Reagovat
Talker

Tak oni se přizpůsobují. Jen jsou mnohem komplexnější a mají velký přínos do defenzivy/presingu nebo se posouvají do jiné role (křídlo, CM, hrot).

Reagovat
Bakary3

taky pravda, i křídlo často.

Ale chápu, že pro takový hráče, často fyzicky subtilnější, je to o dost náročnější.

Jak jsem psal, ty současný fyzicky požadavky jsou dost smrtící... Ale to je na jinou debatu..

Reagovat
Svatej

Hele já ti nevim, že by zrovna ofenzíva Realu poslední roky nějakým způsobem ukazovala, že to dělá správně ... Většinu zápasů jim udělá genialita jednotlivce a často to sotva stačí, herně většině týmů nestíhají. Pep jede podobnou filozofii, ale dává všem konkrétněí instrukce jak se dostat do poslední třetiny a rozdíl mezi těma dvěma je brutální

Reagovat
Busby babes

loni: nejvic golu v lize, predloni: nejvic golu v lize... jako jo, asi to tam delaj dost blbe

Reagovat
ACSeRw!n

velka pravda od Carla spousta hracu ma iq tykve a tohle je akorat zatezuje

Reagovat
LFC182

taky si užívám, že se ho ještě nezbavili

Reagovat
Unai

Reagovat
eder

Správně Harry, drž se! Působení tvé maličkosti zrovna tak jako páně ETH baví nás všechny! Jen tak dál

Reagovat
Busby babes

tohle uz je fakt dost na silu? videls vubec nejakej maguiruv zapas za posledni rok? protoze uz rok a pul minimalne hraje dobre.

Reagovat
iamek

Takový ten typ zoufalych komentářů jako, když MU vyhraje a pak čteš: Aspoň tam ETH vydrží dele

Reagovat
Busby babes

presne, jako bych mel brecet, ze nejkvalitnejsi dostupnej manager u nas bude trenovat dal...

Reagovat
Vopi11

Já mám pro EtH velikou slabost, ale nejkvalitnější dostupnej?

Reagovat
Busby babes

kdybychom ho ted vyrazili, kdo je dostupnej a je lepsi?

Reagovat
kbtk23

Zidane....

Reagovat
Busby babes

ten neni dostupnej. Nema zajem o PL, neumi jazyk a podle vseho ceka na narodak.

Reagovat
bbbauch

Jestli uz se naucil anglicky, tak mozna. Ne nej a jeho dalsi angazma jsem fakt zvedavej, precejenom prace v tehdejsim Realu a v momentalnich United je neskutecnej skok kvalitou materialu smerem dolu.

Reagovat
Salfovic

Já jsem doufal, že půjde do Juve, kterej je taky v solidních sračkách, aby se chlapec ukázal. Ten hattrick mu sice nikdo nesebere, ale nelze nevidět, že byl tehdy Real nejsilnějším týmem.

Reagovat
bbbauch

Taky jsem chtel, at tam jde. Na narodak ma casu dost a Francie ma porad dobry mlady hrace, tak by se ani nemusel bat, ze ta generace odroste.

Ja mu nijak zasluhy snizovat za hattrick taky nechci, ale ze bych mu nejak veril, ze by mel United dostat ze sracek, to vubec. Na druhou stranu by mel u hracu asi nejvetsi respekt ze vsech dostupnejch variant.

Reagovat
mistr129

Flick?

Reagovat
Busby babes

jo, to by asi slo. dobrej tip

Reagovat
Salfovic

Velká neznámá. Trenér, kterému se extrémně vydařila jedna sezona, jinak nic. To by byl velký risk.

Reagovat
Vopi11

I když je to z části subjektivní, tak proč ne

Reagovat
Busby babes

jinak jsem fakt myslel, ze dela obri chybu, ze zustava a v tuhle chvili ma jen Lindelof vic minut nez on, ze stoperu. vsadil na sebe a dobre udelal.

Reagovat
O.Giroud

tak mozno by nejaky stoper prisiel ci?

Reagovat
Busby babes

kdyby Harry odesel, tak by musel prijit stoper. Psal jsem to z pohledu Maguire, ze nakonec mu to vyslo/zatim vychazi a hraje dost, daleko vic nez bych si pred sezonou myslel.

Reagovat
O.Giroud

tak to jo

Reagovat
kilobyte

Ten má doma woodoo panenky celé naší obrany.

Reagovat
Front hell

Na varaneho nepotřebuje

Reagovat
iamek

A to Linde hrál na krajích obrany. Možná by toho Harry měl nejvíc

Reagovat
Busby babes

asi i bez toho bude mit tesne vic Lindelof. co vidim na TM, tak ma na LB odehrano cca 230 minut

Reagovat
Freedo

Nebylo to tak, že by klidně do WHU šel, ale kluby se nedohodly na přestupu? Každopádně je při té marodce dobře, že zůstal. Neřekl bych, že hraje dobře už rok a půl v kuse, ale teď na podzim je kvalitní. Ten mediální hon na něj mi každopádně vždy přišel nechutnej.

Reagovat
Wazza228

Myslím, že se nedohodl s WHU na platu.

Reagovat
Front hell

Ale zase né tak zoufalý jako:boj s větrnými mlýny nebo proč se ty zápasy vůbec hrajou když je jasné jak to dopadne

Reagovat
Busby babes

tak uz od druheho kola vime, ze logu vyhraje city. proc to vubec dal sledujem?

Reagovat
Front hell

Protože nás to baví.

Reagovat
eder

Ale vždyť jsem jej právě svým komentářem plně podporuji!

Reagovat
Hlahart

ugh

Reagovat
r.mrazik

*prumerne

Reagovat
Busby babes

dobre. 6 az 7/10 vetsinu zapasu. Mel asi jeden nebo dva, kde zahral blbe.

Reagovat
r.mrazik

3/5...prumerne

Reagovat
Front hell

Reagovat
Neutron

mna vyslovene nasral v tom zapase so Sevillou, ale musim uznat, ze take fuckupy ako maval predtym obmedzil a svoje si odohra...

Reagovat
Pigeon

Dovolím si nesouhlasit. Pozičně je na tom Harry velmi bídně a spoustu akcí pokračuje právě díky tomu, že nepokrývá v dané situaci adekvátně ani prostor, ani hráče. Rovněž je na něm vidět, že rozehrávka je prakticky nulová a dokáže akorát rozehrávat situace dozadu či do strany obrany, díky čemuž se dostáváme pod další tlak a nepomůžeme si v ničem. Neříkám, že nejsou vidět záblesky, ale skutečně zůstává jen u nich. Je vidět, že riskovat hrát nechce a díky tomu se dostáváme do zbytečného pressu, protože přechod mezi linie prostě nezvládá.

Reagovat
r.mrazik

mne se libilo,kdyz hral naposledy s varanem a on mu porad ukazoval,aby sel vic dopredu,kdyz jsme meli mic...

ten typek tam nechava mezery jak Macocha

Reagovat
Busby babes

nulova rozehravka a proto ho ETH stavi radsi ne Varane, ja ti uplne nevim. z hracu, co mame k dispozici je na tom mozna nejlip v tomhle ohledu. a dokud se neuzdravi Licha nebo Shaw, tak to tak bude.

A ano, Harry je limitovanej, nema takovou techniku a nemuzeme s nim v sestave hrat stejnej fotbal jako s Martinezem, napriklad. je to proste jinej typ hrace.

https://fbref.com/en/players/d8931174/Harry-Maguire#all_stats_passing_types

ale jinak kdyz kouknu na cisla, tak v progressive passes je v 69 percentilu a v progressive carries v 82... to neni zas tak spatny hele.

Reagovat
Busby babes

a koukam, ze Varane je na tom prakticky stejne, 71 percentil a 79...

Reagovat
norton

Otazka ale potom je, ci takyto typ hraca je dostacujuci pre tim, ktory chce hrat o titul/top 4 v dnesnom futbale.

Reagovat
Hlahart

Tak ten tým s tím hráčem evidentně podle léta nepočítal do základní sestavy, kdyby se mu nezranilo 6 obránců najednou...

Reagovat
norton

To je pravda, na druhu stranu mi prijde, ze to je typ hraca, ktory musi hrat pravidelne, aby haral dobre. Z toho mi vyplyva ze v United nema taky hrac co robit.

Reagovat
Unai

Reagovat
iamek

Neskutečně se zvedl poslední zápasy

Reagovat
Sandstorm

Tak určitě. Celý tým se zvedá.

Reagovat
r.mrazik

myslis Onanu ze jo? protoze co driv pustil,tak ted chytl...viz treba Luton

Reagovat
iamek

Ten taky

Reagovat
Unai

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Jandak

to jsme radi, ze jsi rad Harry

Reagovat
Sandstorm

Některé fanoušky MU ale nebaví se na tebe dívat.

Reagovat
Hachim Mastour

Harry Maguire je taký Andrej Danko futbalu

Reagovat
Unai

Reagovat
John Obi Mikel
Reagovat
Busby babes

tohle bych chtel videt ve fotbale pisknout. ta diskuze by byla legendarni.

Reagovat
M0rb1D4S

Tak červená z toho tehdy myslím nebyla, ale Fernandes proti Aston Ville za něco podobného měl penaltu

Reagovat
Front hell

Bruno udělal zidanovku, šlápl na hráče,spadl v neskutečných bolestech a byla penalta. A zkus hádat kdo tu penaltu obhajoval. Za zlatého bludišťaka

Reagovat
PP

to bylo něco no.. Tento okamžik se mi zhnusil docela.

Reagovat
xjert02

Reagovat
Svatej

ten moment pamatuju do dneška, to bylo snad nejšílenější co jsem kdy viděl

Reagovat
Cobra

Reagovat
icka

Reagovat
Salfovic

To bude určitě nějaký chyták.

Reagovat
dantetomas

ten nejchytrejsi

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
J0EL

klasik

Reagovat
Jordi Alba

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
Gunner14

Reagovat
Nizzie

Reagovat
Cobra

Reagovat
Golasso

Reagovat
Nikikrew

Reagovat
icemike

Reagovat
TopinB

Reagovat
masina_LFC

Reagovat
kilobyte

Jasný faul. Kdyby s tou nohou neucukl, tak se od ní mohl krásně odrazit.

Reagovat
Mass

Reagovat
TheTopFootbaler

Je to šílený, fakt jsem si byl jistej, že je s ním hotovo. Teď jsem za něj samozřejmě rád, ale bylo by třeba fajn, kdybych se někdy dožil vítězství o víc než gól

Reagovat
Neutron

treba zacat skromne, najprv byt rad a dozit sa nejakeho vitazstva, potom pridat nadstavbu...

Reagovat
TheTopFootbaler

No to jsme si teď proti Lutonu právě odbyli konečně

Reagovat
Neutron

No, do konca roka nas caka este Chelsea, Liverpool, Newcastle a to nevravim, ze Villa je aktualne na koni

Reagovat
TheTopFootbaler

Jojo nebudeme mít ani bod z těchhle čtyř, já jsem na to ready

Reagovat
Salfovic

Kapitán, lídr, legenda

Reagovat
Unai

Reagovat
Man__United

Přijde mě že jeho hra je lepší s Onanou v bráně než s DDG, už když pár zápasů hrál přednHendersonem to bylo lepší, v reprezentaci taky s Pickfordem funguje dobře

Reagovat
Busby babes

zaclo se objevovat nove jmeno na DOF, Dougie Freedman z CP... tak uvidime, co na tom bude pravdy. atim spis bulvar, Daily Star nebo MEN. udajne by pak prisel on i Mitchell a nejak si rozdelili role.

Reagovat
VersaceChain

wow, 6 let DOF Crystal Palace, ten nas fakt vytrhne...

Reagovat
Busby babes

asi to neni nejvetsi jmeno no. ale zas vysledky taky nema uplne blby z pohledu tech hracu, co pod nim do klubu prisli . Eze, Guehi, Gallagher na hostovacku, Olise, Anderson, Doucoure... v dobe kdy na tom nebyli financne dobre. nejake vysledky za sebou taky ma

Reagovat
Herbmeister

Jestli budou dva, tak to zase bude kočkopes, jak typické

Reagovat
iamek

Reagovat
vodka

toho si pamatuju, jak jako hráč zachraňoval Leedsu prdel na hostování v League One

Reagovat
VersaceChain

Synonymum neuspechu United a vseho co je s klubem spatne

Reagovat
ratusek

Reagovat
Sandstorm

Reagovat
Unai

Reagovat
king23

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Reagovat
LeonardoUžoa

Luton nám tam mohl nechat Doughtyho. Už mě nebaví ti dva čuráci Reguillon a Dalot. Mugwire ujde, ale stejně dostane čočku jak něco zjebe.

Reagovat
Busby babes

Dalot musi po sezone jit. nema na to. Reguillona poslat zpatky uz v lednu, pokud budou dlasi LB zdravi

Reagovat
LeonardoUžoa

Dalot je Mourinhova pomsta. Jak Erik docházel, měl prostě masírovat Mazraouiho aby podepsal zadax v MU, pak řešit ostatní své koníky z Eredivisie. Věřím, že by to s AWB byl fakt konečně pořádnej boj o post. Na levo je Shawberto, to je spolehlivý hráč, když se vemou v potaz ty roky temna, jen prostě jednou za čas chytí vleklý zranění a je z toho díra jako prase. Ten holandaň, teď mi ani jméno nenaskočí jak je zbytečnej, díky bohu (pardon, vím že je zraněn) taky není na očích, pro mě Dalot vol. 2. Ten je špatný i jako náhradník. V létě to chce zase milion hráčů... RB, LB, křídla, CB a DM dle vývinů situací Varanů a Casemirů. Konečně se zbavit Martiala, Donnyho a dvou výše zmíněných, nově teda Sancha a taky dořešit Greenwooda, ať se ta kapitola uzavře. A přijde mi strašně v Topu Gyokeres, toho bych taky bral, takové přání . Ať si Rasmus užije konkurenci a zároveň ať máme dva útočníky.

Reagovat
Neutron

tolko zmien snad nemozes ani cakat

Reagovat
LeonardoUžoa

budu rád, když už neuvidím Dalota a Martiala a začne se hrát trochu líbivý fotbal.

Reagovat
Neutron

Tak Martial tuto sezonu odohral uplne minimum Dalot je priemer a to mal minulu sezonu aj svetle chvilky. Keby bol iba ako back-up tak mi asi tolko nevadi.

Reagovat
TheTopFootbaler

Je to tak, podle mě jsme tam kde třeba Arsenal tak tři čtyři roky zpátky... a pokud vyhodíme Ten Haga teď, tak se z toho narozdíl od Gunners nedostanem

Reagovat
Mastný Chobot

spomínam si, ako si mi odpovedal, keď som sa rečnícky pýtal, čo by robil v Reale

Reagovat
J0EL

Reagovat
Busby babes

Reagovat
Swarley

To rikam celou dobu, mame dva neuplne prave beky... Dalot jednu dobu hral paradne, ale to nic nemeni na tom, ze to je cisty prumer...

AWB se jevi lip, minimalne smerem dozadu je super a navíc ted směrem dopredu hraje slusne...

Dalot pryc a koupit idealne nekoho do zakladu s tim, ze AWB by mel ted startovat a treba si o to misto jednicky rekne..

Reagovat
Neutron

AWB sa pomerne zdvihol, jednu dobu bol totiz tiez hrozny...

Reagovat
Swarley

Jj, na to bych nezapominal... Ted bude mit sanci dost, ale RB do zakladu muze uplne s klidem prijit...

Reagovat
vodka

mi to vyhazovani na zaklade spatne formy 3 mesicu, kde je v hajzlu cely tym vicemene prijde vtipne. jako jo, Dalot cestuje v sestave zprava doleva a zpatky, ted je z formy a dela kiksy. ale jako backup/obcasny zaklad je uplne v pohode.

Pro kontrast je vtipne, jak se polovinu minule sezony furt prodaval AWB, ze na to nema, nehodi se do fotbalu ETH a nakonec se uplne v pohode prizpusobil a ted je proste objektivne lepsi varianta.

Reagovat
Busby babes

je u nas 5 let, odehral pres 100 zapasu... to neni na zaklade spatne formy. za tech 5 let vypadal loni na konci sezony, ze se chyti a to asi 3 mesice... jinak nic. podle me je na case si priznat, ze na to nikdy mit nebude a púrivezt nekoho jineho. AWB je jako nejakej backup lepsi.

Reagovat
vodka

no, konec sezony mu podle me prave uz moc nevysel, spis ten zacatek hral slusne. letos taky mel zacatek slusny a kiksuje ted ten mesic a pul. statisticky je porad lepsi, nez treba Walker, TAA, srovnatelny s Whitem...

Reagovat
Busby babes

tak u White si nikdo moc nerekne, ze je to super hrac pro utok, ne? jako je fajn, ale to je tak vsechno?

TAA taky je vyrazne horsi nez byl driv, ne? navic teda vidim, ze treba vytvorene sance je TAA nekde jinde nez Dalot.

smerem dopredu chces spis nekoho, kdo bude mit produktivitu jako Trippier nebo prave TAA (kupodivu ma 2,5 xgA)

Reagovat
Ragnar Lothbrok

United už jsou tak zoufalý, že Maguire už ani nevyčnívá a není takový meme. Takže jak říká, může si teď fotbal užívat víc v klidu.

Reagovat
Unai

Reagovat
jenage

Reagovat
andkoo

ja uz len cakam, ci sa dozijem konecne kvalitnej obrany...nechat Martineza a vsetkych ostatnych vyhodit, ako to spravil Pepek v city

Reagovat
iamek

Reagovat
El Cid z City

Jenomže Martineze si přivedl ETH.

Reagovat
bbbauch

Taky by si ho nechal

Reagovat
Neutron

Preco by vyhadzoval Martineza?

Reagovat
bbbauch

Jako napsal to debilne, ale pose Martineze nechat, ostatni vyhodit

Reagovat
Neutron

Aha, jasne uz viem ako to myslel blbo som to precital.

Reagovat
Salfovic

Vždyť to napsal normálně.

Reagovat
Neutron

Tak v slovencine sa to da chapat aj tak, ze by chcel nechat Martineza a vsetkych ostatnych vyhodit, ale hej blbo som to precital.

Reagovat
bbbauch

Ono kdyz to jenom rychle prectes, tak to k tomu svadi

Reagovat
Neutron

Reagovat
Swarley

*opakovane a to i vcetne golmanu

Reagovat
andkoo

spravne

Reagovat
iamek

BILLIONAIRE Leon Cooperman has taken a stake in #mufc. [@DeItaone]

Zajímavé

Reagovat
Man__United

Bruno Fernandes and Garnacho are the only outfield players to not get an injury this season. #MUFC

To je hodně smutné

Reagovat
Mastný Chobot

že sa Bruno nezranil?

Reagovat
Unai

Reagovat
Front hell

Reagovat
Svatej

Reagovat
bbbauch

To ne, nahodou od ty doby co je kapitan mi prijde vic v klidu.

Reagovat
Salfovic

Zajímavé, že to uklidnění jeho výkonům moc nepřidalo.

Reagovat
J0EL

ale zato sa tak aspon tvari po kazdom zakroku

Reagovat
Gunner14

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
VTID94
Reagovat
J0EL

Berem

Reagovat
VTID94

Reagovat
Jordi Alba

Co se v Gironce naučíš..

Reagovat
VTID94

Reagovat
ACSeRw!n

budoucnost MU na tehle jistotach je potreba stavet

Reagovat
Salfovic

Chudák de Gea si bude muset koupit vlastní klub, aby měl kde chytat

Reagovat
r.mrazik

https://x.com/tenhagball_/status/1724524083868504556?s=46

Zvukový záznam offsidu Velké hlavy...krásná hra. Čím víc lidí u videa, tím více Adidas.

Akorát škoda, že pak pouští góly City a ruce Slepic.

Reagovat
J0EL

Takto to ale presne ma fungovat nie? Teda neviem ci to myslis ironicky. Ale spravne sa zhodli vo VARe a nasledne spravne ukazali hlavnemu preco si myslia, ze to ma byt ofsajd.

A to Busbyho, ze rozhodnutia su subjektivne - tak ano, ale presne takto sa tie subjektivne rozhodnutia maju riesit a dochadza ku konsenzu viacerych a teda koniec koncov k vacsej "objektivite".

Reagovat
r.mrazik

Ale jo. Může být.

Si vždy vzpomenu na tu ruku v zápase se slepicema a co tam teda dělali, když jich tam sedí tolik.

Nebo ten offside City a další věci.

Reagovat
Jardin

Me teda dost prekvapilo jak urcuji, kdy kopl do mice. Frame 1, frame 2…to jedou tak v 15fps, ne? Ten rozdil mezi framy je obrovsky, na to, ze se hadame kvuli par cm.

Reagovat
J0EL

Tak aspon to je pre vsetkych rovnake no

Reagovat
Jardin

Reagovat
r.mrazik

Jo. Tohle je sranda. Ale beru to, že to je prostě technické omezení a nějak se to nastavit musí.

Reagovat
Jardin

Je někde nějaká technická specifikace těch kamer? Možná někdo schopnější dokáže říct, ale čekal bych, že ty kamery nějakých 60/120 FPS dokáží zobrazit a pak by VAR měl mít k dispozici přesnější záběr. Ale jak píše J0EL nahoře, aspoň mají všichni stejné podmínky.

Reagovat
Mastný Chobot

https://twitter.com/LGAmbrose/status/1724519753773953075

To je naozaj neskutočná nekompetentnosť

Reagovat
J0EL

po novom sa to vola "subjektivita" v rozhodovani

Reagovat
bbbauch

Wow

Reagovat
norton

Reagovat
kaaspis

Pokud tomu dobře chápu, tak tenhle screenshot je ze začátku toho zveřejněného videa. Později to řeší už správně - teda jestli je Gordon před balonem v momentu kdy se k němu odráží. A na tom se shodnou, že neexistuje prokazatelný záběr a tím pádem nechávají původní rozhodnutí hlavního. Jen dodám že za mě to offside spíše byl, ale chápu že bez důkazu to VAR nemůže otočit.

Reagovat
SunFells

Jemu jde o to, že Madley měl během toho videa brainfart a neuvědomil si jaké je ofsajdové pravidlo.

Reagovat
Mastný Chobot

Áno, ja súhlasím, tiež by som ofsajd asi nepískal, ale už len to, že ten rozhodca pri tomto zábere rieši postavenie Gabriela, to je nonsens od plateného profesionála

Reagovat
SunFells

u toho faulu taky byli parádní. Jakože dost rozumím, že je lepší rozhodčím nedávat svobodu spočítat si 2 a 2 u ofsajdu

Reagovat
VTID94

The Guardian:

Former Chelsea owner Roman Abramovich used offshore vehicles to fund tens of millions in football-related expenses that ought to have been paid for by the club, leaked files suggest.

Experts say Chelsea could face points deduction.

Reagovat
Grahf

zobrať všetky tituly za jeho bašovania a preradiť do konferencie. A to isté so city.

Reagovat
TopinB

Ideální načasování, když začínáme hrát dobře

Reagovat
forrest

Bylo by hezký, kdyby Maguire rozhodl nějakej velkej turnaj... Příští rok EURO, finále Anglie - Francie... 106. minuta, z brankové čáry odráží jistý gól Mbappého a následně si ve 119. minutě nabíhá na roh a rozhoduje nechytatelnou hlavičkou finále...

Reagovat
Busby babes

Tak zacinaj drby, ze dneska oznamime ze Arnold na konci roku konci anejvetsi kandidat na nahradu je Jean-Claude Blanc, coz by imho byla super volba. Zkuseny manager, co v Juve resil podobny problemy, co resime ted my - kadr co potrebuje prebudovat, rekonstrukce/stavba noveho stadionu... a casove by to sedelo s tim pripadnym vstupem INEOSu.

Reagovat
Busby babes

https://twitter.com/sistoney67/status/1724736772330946577

respektive drby, uz to pise i Simon Stone z BBC.

Reagovat
bbbauch
Reagovat
Busby babes

vsadil na spatneho kone no, podporval nabidku Kataru.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele