LYON TÉMĚŘ VE ČTVRTFINÁLE

24.02.2005, 02:08
Aktuality
Zápas Brém s Lyonem sliboval konfrontaci mistra Německa s mistrem Francie. Werder dokázal postoupit z druhého místa ve skupině za Interem Milán, trochu překvapivě na úkor španělské Valencie, Lyon při své cestě do osmifinále dokázal vyhrát skupinu před anglickým Manchesterem United...

Již při rozcvičce se zranil domácí Klasnič, a tak byl na poslední chvíli na hrotu nahrazen Miroslavem Klosem, který ještě donedávna marodil s chřipkou.

-    :

První šanci zápasu měl domácí Jensen, ale hlavičkoval pouze vedle lyonské branky. Zanedlouho se po vyvedené kombinaci dostal k míči brémský Micoud, ale svou střelu namířil přesně do brankáře Coupeta. A tak se potvrdilo pravidlo nedáš, dostaneš. Po rychlé akci se k míči dostal Wiltord a oslavil tak svůj 67. start v Lize Mistrů gólem.

Do poločasu mohli domácí srovnat skóre, jenže Borowski hlavičkoval vedle a Klose svou hlavičku namířil do gólmana. Za stavu 0:1 se šlo šaten po prvním poločase. Do druhého dějství opět vstoupili lépe domácí, ale se z gólového úspěchu neradovali ani poté, co Klose ve velké šanci namířil svou střelu do Gregoryho Coupeta, který stále držel čisté konto.

Hra se potom uklidnila a do šancí se dostali hráči Lyonu. Po několika neúspěšných centrech, kdy míč létal sem a tam přes celou šířku hřiště, se nekompromisně opřel do míče Diarra a na jeho parádní bombu byl domácí brankář krátký. O pár chvil později se k přímému kopu postavil Juninho a z více než 30 metrů nádhernou střelou zvýšil už na 3:0 pro Lyon.

Domácí se v posledních minutách tlačili k bráně hostů, ale jak se ukázalo, šlo jen o marné dobývaní nedobytné pevnosti.

Lyon prohrál na střely 8:27, ale přesto si z Brém odváží luxusní třígólový náskok, což je velice dobré východisko do odvetného zápasu a Werderu nezbývá nic jiného, než na stadionu Gerland vše vsadit na ofenzivu...

Autor: Aleš Ratzka

Komentáře (7)

Přidat komentář
Mr.Jindros

Lyon je skvělý, jestli vypadnem s Realem, budu fandit jemu.

Reagovat
smazaný uživatel

Vyzera to dost jednoznacne pre Lyon.No este to nieje rozhodnute

Reagovat
smazaný uživatel

No já bych řekl, že je.

Reagovat
HOST*mari

je to jasné a doufám, že Lyon půjde i dál než jen do čtvrtfinále, protože na to má

Reagovat
Kily

3:0 je už velkej náskok a i když Brémy hrajou venku docela slušně, tak tohle prostě nesmažou. Docela čekám, že v odvetě budou šetřit největší opory, a to oba týmy. Lyonu to velkej problém činit nebude, všichni moc dobře víme, jak to dopadlo, kolik převážně od hráčů z lavičky dostala Sparta.

Reagovat
smazaný uživatel

No, podle mého sodu si Německý mistr tak lechce čtvrtfinále vzít nenechá. Brémy mají velmi solidní tým na to aby předvedli něco podobného ve Francii jako Lyon v Brémách. Sice je 3:0 náskok veliký, ale ve fotbale se stane cokoliv.

A tom to je, ne?

Reagovat
HOST*

řek bych že LYON to může aj vyhrát

OLYMPIQUE LYONNAIS

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele