Lyon potvrdil spekulace a ukončil spolupráci s trenérem Blancem

11.09.2023, 16:43
Aktuality
Laurent Blanc (© twitter.com)

Laurent Blanc po necelém roce končí jako trenér Olympique Lyon. Bývalému obránci, jehož dočasně zastoupí asistent a bývalý ředitel akademie Jean-François Vulliez spolu s trenérem dorosteneckého týmu Jérémiem Bréchetem, se stal osudným nevydařený začátek sezony...

Lyon před reprezentační přestávkou prohrál 1:4 s Paris Saint-Germain a po úvodních čtyřech kolech stále čeká na výhru, co je však horší, že s jedním bodem okupuje dno Ligue 1.

Blanc, jenž na začátku října loňského roku nahradil Petera Bosze, vedl Lyon do 37 soutěžních zápasů s bilancí 1,65 bodu na utkání. Olympique pod jeho vedením zakončili minulou sezonu na sedmé příčce a podruhé za sebou chybí v evropských pohárech.

Francouzský klub nyní bude hledat nástupce, podle médií jsou kandidáty Oliver Glasner, Graham Potter, Julen Lopetegui nebo Paulo Fonseca (LOSC Lille), favoritem však má být Gennaro Gattuso.

Dokud nedojde ke jmenování nového stálého kouče, uvolněné místo zaujme dosavadní asistent a bývalý ředitel akademie Jean-François Vulliez, jemuž bude pomáhat trenér dorosteneckého týmu a bývalý obránce Jérémie Bréchet. Zmíněné dvojici je k dispozici také Sonny Anderson, momentálně poradce OL Groupe.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, ol.fr

Komentáře (35)

Přidat komentář
fabec1222

Toho asi Němci k repre nevezmou, co?

Reagovat
esmuellert

Ne, stejně jako Zidana.

Reagovat
Mönchengladbach

Nebo Straku.

Reagovat
Godwinson

Snad ho to neodradi a zkusi to jeste nekde, kde neni takovy bordel. At vime, jestli je opravdu za zenitem nebo mel jen smulu na klub.

Kazdopadne ty nahrady jsou dobra prdel.

Reagovat
Kucka

Souhlas, být trenérem, teď se do toho bordelu určitě nehrnu.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak pořád ty náhrady jsou daleko lepší než trenéři Angers, Brestu a podobných hoven, upřímně jsem čekal nástupce na úrovní Fourniera ale trenér není ten hlavní problém že

Reagovat
Langi

Tak Textor se pry nechal slyset, ze francouzske trenery nechce …coz je dost magorarna, protoze to prostredi je tam stale dost specificke a budget a tymove ambice na to, prilakat ackoveho zahranicniho trenera maji tak 3 tymy a ani jeden neni Lyon

Reagovat
Seydou Doumbia

Řekl pán doktor Textor proč nechce domácí trenéry? Kurvili by mu jeho cizinenckou legii? Podle rozhodnutí v létě asi ani nechce žádné hráče z dommácí akademii v kádru.

Reagovat
ACSMan

Mohl by zkusit Bayern

Reagovat
Seydou Doumbia

Přílíš velký klub pro někoho, kdo 7 let netrénoval a pak ho vyhodili z Lyonu, spíš tým úrovně Neverkusenu/Lipska (klidně v jiné lize)

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
fenixLFC

takze si aulas povedal ze mu stoji za to ho radsej vyplatit nez s nim spadnut? no to mu trvalo

Reagovat
gocii

aulas už tam není ne? :D

Reagovat
fenixLFC

jojo, teraz niekedy bol odideny

Reagovat
Seydou Doumbia

Olas po 30 letech poslal klub k vodě a nově tam je od nové sezony Amík Textor, který vlastní dalších několik týmu

Reagovat
CHONG

Gattuso

Reagovat
772jozef

Vo fmku je to s lyonom tak ľahké joj ,traged

Reagovat
Rudnevs

Lyon má asi najzaujímavejšiu klubovú históriu. Celý čas bez titulu, potom sedem titulov za sebou v 00s a potom znovu nič. Človek sa až pýta, čo sa stalo za tých sedem rokov.

Reagovat
Fenix

Jednou se tam sešla parta kolem Juninha a už se nenavázalo. Škoda no.

Reagovat
772jozef

Mali skrátka dobre vedenie , tipujem že z tej doby uz v lyone nepracuje nikto ani kuchárka

Reagovat
fenixLFC

co som tak pochopil zo suhrnu tak prisiel novy majitel ktory ich dostal z druhej ligy a zacali vo velkom inovovat ako treningove metody, prestupy, zacali este viac vyuzivat akademiu a inovovat aj tu. obecne by to malo vychadzat z organizacie samotnej a nie jedneho trenera, ved tych sedem titulov vyhrali s piatimi ci siestimi roznymi trenermi

Reagovat
Langi

Prisel v naprosto nevhodnou dobu a dostal k dispozici nejhorsi tym za posledni dekadu…zaroven toho ale sam taky moc nepozvedl k lepsimu…je trochu s podivem, jak dobre jmeno mezi trenery realne porad ma diky tomu, ze s Bordeaux udelal pred 15 lety titul…

Jinak Gattuso je podle me masochista, jestli po Valencii vezme tohle…taky je potreba rict, ze ta Valencie by pod nim dost mozna spadla. Je teprv zacatek, ale tahle sezona bude pro Lyon zcela existencni…nemeli by zapominat, ze z L2 se nahoru neleze uplne lehko a Aulas uz neni…

Pohled je to nehezky, ale ten upadek prichazi a, dost mozna, se Lyon na TOP pricky uz nevrati…Aulas to jel pres 3 dekady na sebe a jak se ukazalo, nemel absolutne plan, co bude po nem…jako manazer, na konci, zcela selhal

Reagovat
Eichel

Tak ja ho mám napríklad zafixovaného ako výborného trénera práve z PSG. Ten futbal pod ním mal hlavu a pätu a mne osobne v tej dobe prišlo PSG docela sympatické a atraktívne mužstvo.

Reagovat
Langi

neříkám, že neměl výsledky, ale už v té době měl za sebou relativně neúspěšné angažmá u repre a ligu by s PSG vyhrál i ligový trenér...v Bordeaux vyhecoval průměrný tým k titulu a pak i čtvrtfinále LM, kde je haluzem vyřadil Lyon...a tohle už prostě v žádném dalším angažmá nezopakoval, načež se uklidil do arábie...proto mě překvapuje, že by ho někdo posílal pomalu do Bayernu

Reagovat
Dirtyfoxx420

Gattuso

Z blata do srac*k

Reagovat
Csaplárova past

To jde rychle. 1 bod ze 4 zápasů důvod k vyhazovu? Zrovna u Lyonu, který není ani v TOP 5 ...

Reagovat
Dirtyfoxx420

Vedeni asi tlaci na vysledky, ale s tymem, kde momentalne snese poradny meritko jen Laca a Caqueret je to nadlidsky ukol.

Komlet vedeni by chtelo vygumovat a nabrat novy lidi, protoze ty rozhodnuti ktere delaji jsou pro me celkem nepochopitelne a nevim kam tim chteji smerovat.

Nicmene s odvolanim Blanca jsem v pohode a uz nejakou dobu smireny, neprinesl nic noveho nez Bozs, jen to tahnul dal a zadnej posun nebyl, tak doufam ze neprijde nesympatickej dement Gattuso a udelaj aspon spravne rozhodnuti u trenerskeho postu a tohle vemeno si odpusti. To by byl dalsi hrebicek do rakve.

Reagovat
Ingimir

"nesympatickej dement Gattuso"

Reagovat
Langi

Blanca přivedlo staré vedení v naprosto nevhodné době...nejhorší tým za posledních 10, kompletně v rozkladu, otevřená jednání o změně vlastníka, navíc pochybuju, že třeba v létě mohl alespoň částečně mluvit do přestupů...zároveň loňskou sezónu prostě měl a skončil 7...los té letošní už byl jenom polibek smrti, že udělá max 1 bod bylo docela jasné, akorát jsem čekal, že spíš doma s Montpellierem, než v Nice.

Reagovat
Langi

Zpětně je prostě ohromná škoda, že nepřišel v roce 2019, kdy se o něm spekulovalo taky a nakonec Juninho prosadil svého kamaráda Sylvinha, který s nejlepším týmem dekády vyhrál všehovšudy 4 zápasy a na lavičce vypadal jako naprostý komik...celkově si ten tým kolem Depaye a Aouara zasloužil i kvalitního trenéra a ne to, co tam bylo...mohlo to celý ted vypadat uplně jinak.

Reagovat
Kucka

Přesně

Reagovat
Kluivert9

Klasika, prodáme co má ruce a nohy a pak se strašně divíme, že hra je tragédie a nejsou výsledky

Reagovat
Langi

Jinak Gattuso, Lampard a nejaky nemec…same perly…pritom se staci podivat kolem a volny je treba Stephan

Reagovat
Langi

Tak nakonec prý Fabio Grosso...bývalý hráč a borec, který loni vytáhl Frosinone do Serie A...taková zkušenost se mu i v Lyonu může hodit

Reagovat
deadlife

Jedinou výhodou je to, že je to bývalý Lyoňák jinak nevím. Fanoušci ho asi ze začátku právě kvůli tomu podrží, ale nevím, zda bych to viděl na nějaký progres. Strašně bych mu přál, kdyby se to konečně chytlo. Hlavně kvůli Lyonu samotnému. Už by to chtělo dostat se z nejhoršího.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele