Grosso se po čtrnácti letech vrací do Lyonu, byl jmenován novým trenérem

16.09.2023, 12:46
Aktuality

Fabio Grosso bude po čtrnácti letech znovu pracovat pro Lyon. Někdejší italský obránce za francouzský klub v minulosti dva roky hrával (2007 - 2009), dnes pak byl oficiálně jmenován novým trenérem.

Lyon hodlal bojovat o pozice zaručující Ligu mistrů a plány se mu začaly bortit hned v prvních zápasech. Sedminásobný šampion ještě nevyhrál, ze čtyřech kol vytěžil pouze jeden bod a v tabulce je na posledním místě, kvůli výsledkům a předváděné hře tak hodně rychle ztratil důvěru Laurent Blanc.

Grosso během aktivní kariéry oblékal dresy Palerma, Lyonu, Interu Milán nebo Juventusu a ve své sbírce má i titul mistra světa z roku 2006, ve finálovém souboji s Francií tehdy proměnil poslední penaltu. Na trenérskou dráhu se vydal před deseti lety a začínal u mládeže Juventusu, další kroky směřovaly do Bari, Hellasu Verona, Brescie, Sionu a naposledy Frosinone.

Posledně jmenovaný celek Grosso loni dovedl do italské Serie A a po minulé sezoně následně neprodloužil smlouvu. "Napsal mi, že zde zažil skvělé období, ale necítí se na další pokračování. Neuvedl žádný konkrétní důvod," řekl ke Grossově odchodu prezident Frosinone Maurizio Stirpe.

Autor: Tomáš Pavlík / olweb.fr

Komentáře (11)

Přidat komentář
Godwinson

Jako je mi ho lito, vzit takovej job. Na druhou stranu by mohl byt tim pravym, kdo dovede Lyon do L2.

Reagovat
Rothbard

Lyon patří do první ligy

Reagovat
PtákOhnívák

Asi nejlepší obalovačka co jsem kdy viděl...

Reagovat
Kucka

Obalovačka na zadní?

Reagovat
Langi

Tak z tech jmen, o kterych se mluvilo, asi nakonec nejlepsi moznost…s druhou ligou ma taktez zkusenosti, coz se muze hodit.

No a Blanc se beztak ted upichne nekde v Arabii.

Reagovat
John Obi Mikel

Co na to Seydou? Asi lepší volba než také skloňovaný Lampard, ne?

Reagovat
Seydou Doumbia

Rozhodně lepší týpek, který má pár sezon v druhé italské než přehypovaný Lampard nebo Gatusso, kteří ani nevím jak se dostali hned tak vysoko v trénování. Ale nic víc jak klidný střed tabulky s tímhle týmem už letos nečekám a i to by byl letos úspěch.

Reagovat
Slavia10

Vždyť Gatusso odváděl všude dost solidní práci

Reagovat
Langi

Gattuso by mel v Lyonu podobne prostredi jako ve Valencii se kterou by dost mozna spadl, kdyby v unoru neskoncil

Reagovat
Slavia10

Gattuso zatím ve své kariéře: AC Milán - rozhodně úspěch, spousta fanoušků AC si přála, aby pokračovat jako trenér, v AC byl rozhodně nad očekávání.

Neapol - velmi slušné angažmá, ne úspěch ani tragédie, dost slušný prostě.

A pak ta Valencia no, kterou nechápu proč bral, ale rozhodně Gattuso má zatím mnohem lepší trenérskou kariéru jak Grosso. Valencia opravdu ani náhodou není chyba Gattusa.

Reagovat
Ingimir

"Na trenérskou dráhu se vydal před deseti lety"

ako človek ktorý si pamätá časy ked ešte len začal reprezentovať Taliansko beriem toto velmi osobne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele