LYON OPĚT VE VELKÉM STYLU

09.03.2005, 00:59
Aktuality
Suverénním postupem do čtvrtfinále opět ukázal Olympique Lyon svým konkurentům, že i letos Francouzi míří v Lize mistrů hodně vysoko. K dnešním málokdy vídaným devíti brankám přispěl oboustranně otevřený a ofenzivní fotbal, který nejlépe sedl Silvainu Wiltordovi, autorovi hattricku.

Oproti minulému střetnutí nahradil domácí lodivod Paul Le Guen pravého obránce Fraua Berthodem. Jeho protějšek Thomad Schaaf sáhl ke dvěma změnám. Po trestu se vrátil Baumann a uzdravil se Klasnič. Proto nezbylo místo v sestavě na Jensena a Borowskiho.

-    :

V šesté minutě zastavil Wiltorda v úniku ofsajd, ale o dvě minuty později po pasu od Maloudy už měl cestu volnou a přes Reinkeho velkou snahu zavěsil. Lyon stále kontroloval hru, přesto Brémy dvakrát vystřelili na Coupeta. Naštěstí pro něj byly pokusy Kloseho a Valdeze příliš slabé. V 17. minutě odvedl u postranní čáry výbornou práci kapitán Govou, míč předal Essienovi, který vystřelil levačkou a úplně zmrazil Reinkeho. Essienova nenápadná střela šla přesně k tyči, Reinke po ní ani nestihl skočit.

Naděje na dobrý výsledek pro hosty se začala rozplývat v končící půlhodině. Ismael trefil hlavou po rohu pouze břevno, naopak o dvě minuty později se míč nešťastně odrazil od obránců Werderu k číhajícímu Essienovi, který záhy pádil sám proti Reikemu a chladnokrevně si ho vychutnal. Za další dvě minuty hosté alespoň snížili. Cris odvrátil centr od lajny jen k volnému Micoudovi, který trefil růžek brány. Ve stejné minutě také rozhodčí Ivanov poprvé tahal z kapsy žlutou kartu. Byla určena pro Berthoda a Klasniče. Do konce první půle se hra rozkouskovala vinou mnoha faulů, ze standardních situací nic nevytěžil ani jeden z týmů.

O přestávce nahradil Kloseho Borowski, ale ani on na hřišti nebyl příliš vidět. To domácí s chutí pokračovali v ofenzivních manévrech. Deset minut po přestávce vybídl Govou ke skórování Wiltorda, který Reinkeho v poslední chvíli přehodil. Opět uběhly dvě minuty a Brémy snížily. Diatta fauloval v pokutovém území Ernsta a Ivanov nařídil penaltu. Francouz v německých službách Ismael ji umístil bezpečně k pravé tyči. Nejpohlednější část zápasu obsáhla devět minut, v nichž padly čtyři góly. Na gól Ismaela totiž domácí odpověděli velmi rychle, a hned dvakrát.

V 60. minutě dostal prostor Malouda, udělal kličku a bleskově vystřelil po zemi přesně k tyči. A za další čtyři minuty dokončil Wiltord hattrick. Govou utekl podél postranní čáry a předložil svému spoluhráči ideální přihrávku. V následujících minutách oba trenéři využili všechny zbylé možnosti střídání a hra, hlavně Lyonu, tím trochu utrpěla. Až v 80. minutě zastavil Fahrenhorst ve vápně hodně okatě Nilmara a i domácí dostali možnost pokutového kopu. Za Lyon se k ní postavil odchovanec Berthod a také se trefil k pravé tyči.

Zaplněný Gerland mohl pořádně zatleskat svým miláčkům, protože dnes do čeho kopli, to skončilo za Reinkeho zády. Na sedm branek totiž stačilo Lyonu pouhých deset střel na bránu. Jestliže loni z francouzské ligy překvapilo Monako, letos má největší šanci prorazit Lyon. Ale víc prozradí zas až čtvrtfinále.

Autor: Radim Šantrůček

Komentáře (7)

Přidat komentář
HOST*

Bravo Lyone.Ale sem zvedav co predvedete proti treba AC Milan, nebo Chelsea...

Reagovat
HOST*fucker

myslim,ze bremy se daji srovnat s evrop.spickou ,takze proti ac nebo realu bude hrat lyon stejne.maji dobrou sestavu a mohou jen a jen prekvapit celou evropu.

Reagovat
HOST*fucker

myslim,ze bremy se daji srovnat s evrop.spickou ,takze proti ac nebo realu bude hrat lyon stejne.maji dobrou sestavu a mohou jen a jen prekvapit celou evropu.

Reagovat
HOST*

Droit au but!

Reagovat
HOST*Don Psycho

Přimo na bránu

Reagovat
HOST*

ja to myslel tak, ze je to ve znaku Olympique Marseille...

Reagovat
HOST*

a znamená to přímo na bránu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele