Lvíčata v Hradci těžila ze zlepšené ofenzivy, přátelák proti Slovensku rozhodl špion Kabongo

20.11.2023, 20:32
Komentáře a souhrny

Čeští reprezentanti do 21 let vyhráli v přátelském utkání nad svými slovenskými vrstevníky 2:1. Duel hraný v Hradci Králové začala lépe Lvíčata, která poslala do vedení hlavička důrazného Denise Alijagiće. Pro útočníka brněnské Zbrojovky se navíc jednalo o první gól v této věkové kategorii. Sokoli však brzy nato vyrovnali zásluhou výstavní rány Artura Gajdoše ze střední vzdálenosti. Rozhodnutí tak přišlo až po hodině hry, kdy po samostatném úniku udeřil Christophe Kabongo, jenž na klubové úrovni hájí barvy slovenského týmu Podbrezová.

Kvalifikační boje v podání Lvíčat neprobíhaly i kvůli chabé ofenzivě vůbec dobře, a tak kouč Jan Suchopárek sáhl i pro přípravný duel po silné nominaci s jediným nováčkem. Zdravotní trable však nakonec trenéra donutily povolat i Matěje Šína či Adama Kronuse, který se dokonce hned prosadil při pátečním souboji s Hradcem Králové hraném za zavřenými dveřmi. Výkony Slováků měly v přípravě na domácí Euro vzestupnou tendenci, když například před několika dny i se záložníkem ostravského Baníku Tomášem Rigem v sestavě remizovali s Chorvatskem.

V poměrně zaplněné Malšovické Areně v Hradci Králové začali čeští mladíci aktivně a hned v úvodu si vypracoval dvě velké příležitosti Alijagič, oba své pokusy ovšem namířil nad slovenskou bránu. Litovat toho ale příliš nemusel, protože ve 13. minutě přece jen poslal domácí do vedení. Hráč Zbrojovky Brno si při rohovém kopu počkal na zadní tyči, odkud hlavičkou překonal bezmocného Ľubomíra Belka. Radost Lvíčat příliš dlouho nevydržela, o chvíli později totiž impozantní střelou ze střední vzdálenosti srovnal Gajdoš. Postupem času se hra více vyrovnala a další trefy se diváci v první půli nedočkali.

I po změně stran se hra přelévala z jedné strany na druhou, přičemž gólmani obou reprezentací nebyli moc často v permanenci. To se změnilo v 60. minutě. Patrik Vydra našel fantastickým lobem za obranou úplně volného Kabonga, jenž se tváří v tvář brankáři nemýlil a poslal Čechy do vedení.

Jen o pět minut později mohl zvýšit Václav Sejk, jeho pokus ale mířil těsně vedle levé tyče. Slováci si na závěr utkání vytvořili kvalitní tlak, který vyústil v obrovskou šanci Adama Gaži, tomu ovšem po střele od zadní tyče chyběli ke gólu milimetry. V nastaveném čase pak ještě předvedl bravurní zákrok Matyáš Vágner.

Také druhé vzájemné přátelské utkání v rozmezí necelých tří měsíců tedy ovládlo Česko. Jeho program v rámci evropské kvalifikace pokračuje v březnu, kdy přivítá Island. Příprava Slováků zatím nemá jasně daný plán.

Přípravné utkání hráčů do 21 let v Hradci Králové:

Česko - Slovensko 2:1 (1:1)

Branky: 13. Alijagić, 60. Kabongo - 22. Gajdoš.

Sestava Česka: Vágner - Koželuh, Endl (64. Kadlec), Prebsl, Suchomel - Icha (64. Křišťan), Vydra - Černák (46. Kabongo), Sejk, Višinský (77. Tkáč) - Alijagić (64. Vecheta). Trenér: Suchopárek.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele