LUQUE CHCE ODEJÍT Z NEWCASTLU

16.11.2006, 17:10
Aktuality
Španělský reprezentant Albert Luque se v Newcastlu neprosazuje tak, jak by si představoval, a je prý připraven z klubu brzy odejít. Rád by se vrátil do Španělska, odkud v roce 2005 odešel.

Newcastle United jej kupoval jako velkou posilu, Deportivu La Coruňa za něj vyplatil 9,5 miliónu liber. Luque však měl od začátku problémy se v Anglii uchytit, ve své první sezóně více střídal, než hrál od začátku a vstřelil jediný gól. Letos je na tom ještě hůře, v lize se objevil jen třikrát jako náhradník, šanci v základní sestavě dostal jen dvakrát v Poháru UEFA a dal jednu branku, v Palermu.

Se svou situací není spokojen, jak se nechal slyšet ve španělském Radiu Marca: "Pokud to tak půjde dál, budu chtít odejít. Nehraji tak často, jak bych chtěl, z toho důvodu nevylučuji návrat do Španělska."

Jedna z možností se ve Španělsku přímo nabízí. FC Barcelona, kde Luque začínal, ale v 19 letech byl jako neperspektivní propuštěn. Nyní se katalánský velkoklub trápí se zraněními, mimo hru má hned tři útočníky. A jméno Albert Luque se také často objevuje ve spekulacích o možné zimní posile.

"Barcelona je velký tým a mě by návrat do Španělska těšil. Jsem z Barcelony, jsem Katalánec a mám Barcu moc rád," vyznal se Luque. "Má priorita je vrátit se do Španělska. Měl jsem nabídky z Řecka nebo Francie, ale pokud opustím Anglii, půjdu do Španělska," dodal.

Autor: Petr Starý

Komentáře (63)

Přidat komentář
smazaný uživatel

"Jsem z Barcelony, jsem Katalánec a mám Barcu moc rád."

To je sice hezký, ale v současnosti je pro nás stejně perspektivní jako v devatenácti. Jasně říkam ne. Jeho nechci. Jeho eventuální příchod vidím stejně jako Ezquerrovo. Tohle by nedopadlo dobře. To radši Larssonovo comeback, Trezeguetovo či Tevézovo hostování nebo koupě Palacia. Ale Luqueho rozhodně ne!

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

proč?

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

mně to přijde jako dobrá alternativa: Luque(kdykoli se může zapojot do hry), Palacio(náhrada Eto'a), Eto'o(sniper), Messi(budoucí nej hráč světa), Ronaldinho(zanedlouho ikona), Giuly(brzo skončí)- tenhle útok mi přijde geniální, Guddyho samozřejmě nepočítám, jelikož ten na Barcu prostě nemá, už jsem myslím vyjmenoval všechny...

Reagovat
smazaný uživatel

No tak tohle bych vcelku podepsal. Jen bych ještě dodal jedno jméno a tím je Christiano Ronaldo, což by byla posila pro Barcu nejvhodnější

Reagovat
HOST*cracker

Souhlasím Cristiano je moje velké přání, vidět ho v Barce by byla paráda.

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Cristiánův styl hry je asi opravdu ideální pro Barcu, ten se prostě pro ni narodil... hraní si se soupeřem jako kočka s myší, někdy sice bez efektu=Barca

Reagovat
HOST*Tavo

Estas loco! Cristino Ronaldo je ohromnej hráč, ale kam bys ho asi chtěl narvat a navíc kolik bysme museli zaplatit. Neber si to osobně, ale tohle je fakt výtvor z říše snů.

Reagovat
smazaný uživatel

No tak dražší než 20 mil by nebyl a věř tomu, že by se vyplatil. Kam bych ho nacpal? Střídal by se z Leem, kterej je věčně zraněnej nebo se ze zraněnění sbírá ...

Jeho hra je pro Barcu jak stvořená, má nekonečný sebevědomí, takže se vůbec nebojí jít jeden na jednoho (dva, tři ... ), nebojí se vystřelit, má fantastický pasy a centry. A jeho obrovskou výhodou je, že v ManU se v zápase mění a hraje zleva i zprava, takže přesně to, co hraje Barca, kde se to taky několikrát v zápase prohodí. Ještě nikdy sem se k tomu nepřiznal, ale je to pro mě hráč pro Barcu Nr. one

Reagovat
smazaný uživatel

Kde si prisiel nato, ze by viac ako 20 nestal ? Man.Utd. sa momentalne dari, je ich asi najlepsi hrac, akonahle by bola moznost ho ziskat, tak sa objavi dalsich "10" zaujemcov.

20 je podla mna utopia.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě se cena C. Ronalda pohybuje v rozmezí 25 až 30 mio eur. I když je to dost, tak se musím přiznat, že bych ho v Barce bral. Jeho hra je pro nás jako stvořená, nepostrádá efektnost, v poslední době i efektivnost. V této sezoně je Ronaldo skvělý i co se týká hry dozadu, to překvapilo i mě jako jeho velkého fanouška. Lionel je sice skvělý, ale mít za sebou v devatenácti letech dvě docela těžké zranění, to mi nepřijde normální. Ronaldova hra je pro Španělsko jako stvořená, navíc by nám mohl pomoct v tom smyslu, že je mnohem přímočařejší než například Ronaldinho i Messi. Takováto je moje představa pro příští sezonu:

Messi (C. Ronaldo) – Eto´o (jeden z dvojice Klose-Treze) – Ronaldinho (Dos Santos, popř. by mohl ještě Giuly, který by samozřejmě hrával napravo).

Podle mého názoru by jak Messimu, tak i Ronaldinhovi malé ubrání času na hřišti rozhodně neuškodilo, ba naopak. Toť můj názor.

Reagovat
smazaný uživatel

Aj 25-30 je podla mna dost nerealnych a tazko realizovatelnych.

Taktiez pri veku Ronaldinha, Messiho a C.Ronalda by to moc optimisticky s Dos Santosom nevyzeralo.

S ostatnym suhlasim. Skor som rozmyslal na Quaresmom, ktory je vraj "len" za 7 mega libier. V jeho pripade ma vsak napada mnohe "proti".

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

Quaresma je můj docela hodně oblíbený hráč, v Barce jste ho ale dost zasrali a teď ho chcete zase? Si blbý? Pro vás má hodně záporů!!! Takže ani na něho nepomýšlej, ty hříšná duše

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

co je???

Reagovat
smazaný uživatel

Quaresma je jednou a půl nohou v Atléticu, jestli tě to uklidní, Baudelaire,...

Reagovat
PJ

30 mega možná, ale v librách...

Reagovat
smazaný uživatel

V klídku PJi, v létě jste brečeli, ať toho simulanta z*urvenýho prodá, že se na něj nedá dívat a teď po nás budete chtít 30 mio liber? Dáme vám 25, přibalíme Guddyho (kterého jste v létě chtěli) a pošleme letadlem do Manchesteru, ok?

Reagovat
smazaný uživatel

Pětadvacet v eurech.

Reagovat
PJ

No já sem určitě nebrečel

Reagovat
smazaný uživatel

Já netvrdím, že zrovna, ale dost podstatná část vašich fanoušků už ho v týmu nechtěla mít, nebo snad ne?

Reagovat
PJ

Tak to nevim, jak velká část fanoušků ho nechtěla, to spíš celá Anglie ho nechtěla v Anglii.

Reagovat
PJ

Tak na to zapomeň, kámo

Reagovat
smazaný uživatel

Tak teda nedáte?

Reagovat
PJ

No kdyby to bylo na mě tak určitě ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Drží mě nad vodou, že na tobě to teda fakt není

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Tak mě by taky jako posila nenadchl, ale jeho vztah ke klubu a ke katalánsku vůbec je důležitý. Jeho výkony by mohly v "rodném" prostředí růst. Já bych na něj nebyl až tak přísný

Reagovat
HOST*Andy Conceicao

trezeguet ani omylem, stejný kopáč jako Guddy... Larsson? Nevím, něco mi říká, že už ne. A Tevéz? To je hráč, který musí hrát prim, jinak je poloviční a co bude až se uzdraví Messi, to by dělalo bordel...

Reagovat
smazaný uživatel

Nejen momentální situace.

útok: Ronaldinho - Eto'o - Messi, náhr. Palacio, Maxi, Giuly

v bodech

- koupit Rodriga Palacia

- po sezóně se (bohužel se nedá nic dělat) rozloučit se Saviolou

- po sezóně se rozloučit s Ezquerrem, který na to nemá

- po sezóně PRODAT GUDJOHNSENA, který na to nemá. V jeho případě chci položit lidem, kteří věří v to, že se zlepší otázku: Vážně si myslíte, že osmadvacetiletý hráč, který není zvyklý na náš styl hry se může zlepšit?!

Nevím, jestli máte stejný názor, ale podle mě je tohle to nejideálnější řešení našeho útoku.

Reagovat
Messiáš

Dost všech tady tech zasranyých "talentů" z argentinské nebo brazilské ligy.Vždyt to není nikdo utočník, ale samej hráč , kterej chce balón.Potřebujeme hrota.Ato jsou podle mne nejidealnější:Luque,Larsson,Trezegeut...

Jinak souhlasím s peodejem Ezquerra.

Gudjohnesen se ještě rozehraje...

Reagovat
HOST*sterda

Luque na hrot? Tak to je pěknej nesmysl, využitelný by byl možná tak na křídle, na hrotu těžko.

Reagovat
smazaný uživatel

Na Mallorce hrál i hrot...

Reagovat
HOST*sterda

To už je ale pěkných pár roků, v Newcastlu to moc nehrál a když už hrál, tak to za nic nestálo.

Reagovat
HOST*sterda

A navíc to nechce hrát ani on sám, takže ho máme koupit a říct mu, že bude hrát post, který mu moc nesvědčí?

Reagovat
smazaný uživatel

Ano

Reagovat
smazaný uživatel

Njn, "madridské" myšlení se v tobě nezapře.

Reagovat
Messiáš

Snad mi nechceš tvrdit, že Palacio je víc hrot než Luque... A navíc já jsem asi více pro Larssona.No uvidí se...

Reagovat
smazaný uživatel

věčně nespokojený Luque + namyšlený C. Ronaldo = to je celá Barca

Reagovat
smazaný uživatel

Fabio Cannavaro vyhraje Zlatý míč

Gratulace

Reagovat
smazaný uživatel

PJi, jaktože jsi sem ještě nedal ten blijící smajlík? Jako jestli to Cannavaro fakt vyhraje, tak je to s prominutím ostuda fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

No vyhraje, cos čekal, já se ve svých tipech nemýlím

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to je ostuda roku, hráč nastupující v dresu zkorumpovaného Juve vyhraje Zlatý míč. Ani na podzim nebyl nijak suverénní, na MS byl sice skvělý, ale stejně je to ostuda.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro mě jediné možné řešení, když si vzpomenu na Mundial, tak se mi vždycky vybaví právě jeho výkony (které v Realu prostě nebylo možné zopakovat). Ale je mi úplně jasné, kteří fanoušci budou nejvíce plivat. Budou to patrně ti, kteří byli v posledních letech zvyklí na všechny možné týmové i individuální trofeje. Letos se vaši kluci snažili, ale na Fabia nikdo z nich neměl!

P.S. A teď doufám, že Marca nekecá, jinak jsem se právě totálně znemožnil

Reagovat
HOST*sterda

Tak to je jasné, že ty výkony z Mundialu nebylo možné zopakovat. Jak hrál na jaře ve zkorumpovaném Juve? Žádná velká sláva to nebyla... Na Mundialu by skvělý, ale teď na podzim už prostě není ani mezi úplně nejlepšími, o výkonech podobných Mundialu se tady nebavíme. Jestliže to říká Marca, tak ještě není nic jistého.

Reagovat
smazaný uživatel

Pojď k Gunners tam by ti to slušelo luque

Reagovat
smazaný uživatel

Asi tak jako Reyesovi...

Reagovat
smazaný uživatel

Co s reyesem? Dyt hrál dobře akorát se holt špatně zžil s anglickým prostředím...no jo tvrdost je tvrdost

Reagovat
smazaný uživatel

No a Luque se snad adaptoval dobře na Anglii i anglický fotbal?

Reagovat
smazaný uživatel

Tak straky na to nejsou ideální v arsenalu je práce s cizincema mnohem lepší

Reagovat
HOST*Lampard

Arsenal je ubohost ! Luque by se tam zkurvil ještě víc než je teď z tragickýho Newcastelu Když hrál za Deportivo spolu s Tristánem a Makaayem to byly časy

Reagovat
HOST*cracker

Tak jestli to vyhraje Cannavaro, tak to bude fakt ostuda. Za celej rok hral vyborně jeden měsíc a za to zlaty míč? Jednoznačně to má vyhrát Henry (a že ho po finali LM moc nemusím).

Reagovat
smazaný uživatel

Sem osobně velkej fanoušek thierryho ale kdybych měl bejt objektivní tak bych mu ho asi nedal...zatim nic moc nepředved letos teda...za loňskej rok by si ho určitě zasloužil...nefandíš náhodou gunners?

Reagovat
HOST*cracker

ani náhodou nefandim

Reagovat
Mr.Jindros

Když vyhraje ZM kapitán a jasný tahoun vítězů nejprestižnější fotbalové akce na světě, tak je to ostuda? (Já osobně jsem pro Henryho.)

Reagovat
HOST*cracker

ano, hrat dobře měsíc nestačí

Reagovat
smazaný uživatel

Vítězem je Cannavaro...Tak tomu se říká šaškárna. Ještě by mohli dát Moggimu cenu za Fair play...

Reagovat
smazaný uživatel

Cannavaro má štěstí, že to vyhlášení je už teď, páč kdyby se ještě ještě o chvylku dýl ztrapňoval v obraně Realu, tak mu to nedaj. Vždyť si tam s ním minulej tejden vytírali řiť třetiligový hráči . Prostě letos je mezi bezvokejma slepej . Měl to asi dostat Toni - tolik gólů, to se už asi dlouho nepovede .

Ale zase na druhou stranu je dobře, že to nedali vynervačenýmu trapákovy Zidaneovi anebo plačce Henrymu (Thierry = )

Reagovat
smazaný uživatel

ty, vole, co vymejšlím: "chvIlku"

Reagovat
smazaný uživatel

Á, tak tady máme další objektivní názor

Já tedy aspoň doufám, že jsi aspoň jednou letos Fabia viděl hrát a poznáš ho, on totiž v domácím poháru proti třetiligovému soupeři vůbec nehrál , ten s těma dlouhýma vlasama, to je Mejía

Reagovat
smazaný uživatel

Jejda, sorry, ale tak kudla, s kým sem si to teda spletl. Byl tam ten velkej drsňák, jak ho nakonec Cannavaro musel sundat tou kosou a byla z toho pentle. A měla to bejt i ČK. Předtím ho ve vápně sundal ještě jednou, ale sudí to nefoukl. Byla to teda Mallorka?

No, každopádně se mi to sice plete, ale Fabiovi výkony jsou někdy na ručník, to se shodneme. Kuwa, sere mě, že si ty vaše zápasy nenahrávám, zrychleně bych to zkoukl a pak se vyjádřil. Ale zhlavy tvrdím, že Cannavaro hraje, řekněme, průměrně

Reagovat
HOST*cracker

Nebyla to Taragona?

Reagovat
smazaný uživatel

Na ručník jsou někdy výkony úplně všech hráčů, i těch vašich, na tom bych se určitě shodl

Reagovat
smazaný uživatel

O psaných "výkonech" "chladnokrevných" fanoušků nejmenovaného přístavního města ani nemluvě, ale zkracují si život sami... Prej trapák Zidane....

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele