Luis Enrique oznámil, že po sezoně skončí v Barceloně

01.03.2017, 22:13
Aktuality
Barcelona se už může chystat na začátek nové éry, neboť Luis Enrique po dnešní demolici Sportingu Gijón s předstihem oznámil, že v Katalánsku neprodlouží smlouvu a po třech sezonách Barcelonu opustí. Prezident klubu Josep Maria Bartomeu přitom zrovna nedávno prohlásil, že Enrique zůstává jeho prioritou pro příští ročník...

"Bavil jsem se s (ředitelem) Albertem Solerem a (technickým sekretářem) Robertem Fernándezem, a řekl jim, že je tu ta možnost, a oni na to, že prý nemám spěchat. Teď nadešel čas, abych učinil rozhodnutí," zakončoval tiskovou konferenci Luis Enrique.

Bývalý kouč AS Řím se s Barcelonou loučí s bilancí dvou mistrovských titulů, dvou trofejí pro vítěze Copa del Rey, jednoho triumfu v Lize mistrů a úspěchu v superpoháru i na mistrovství světa klubů. Letos může ještě minimálně obhájit prvenství v národním poháru i LaLize.

"Způsob, jakým tuhle práci vykonávám, je důvodem, proč musím odejít. Máte jen minimum hodin k odpočinku. A já si odpočinout potřebuji," vysvětloval své rozhodnutí 46letý Luis Enrique, který by tak mohl následovat příklad Pepa Guardioly a vzít si celý jeden rok volna.

Prezident Bartomeu již na Enriqueho krok rovněž zareagoval a to mimo jiné tím, že stanovil datum oznámení jména trenérova nástupce: 1. červenec. Už před deseti dny přitom britský list Independent přinášel zprávu, že vedení Barçy upřednostňuje Ernesta Valverdeho (Athletic) a Jorgeho Sampaoliho (Sevilla).

Autor: Tomáš Daníček / marca.com

Komentáře (317)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele