Lo Monaco šéfem v Janově, trenérem zůstává De Canio

01.06.2012, 16:58
Aktuality
Luigi De Canio bude i nadále trénovat Janov CFC, severoitalský klub mu prodloužil smlouvu na příští sezónu. K jedné důležité změně u Grifů ale přece jen dochází, od prezidenta Enrica Preziosiho přebírá faktickou moc nový výkonný ředitel Pietro Lo Monaco...

Sedmačtyřicetiletý funkcionář strávil posledních osm let na postu sportovního ředitele Catanie, údajně kvůli sporům s tamním prezidentem Antoniem Pulvirentim ale po konci sezóny odešel. Nyní se přesouvá do Janova, což dnes oznámil Enrico Preziosi.

”Udělám poměrně velký krok do ústraní. Lo Monaco podepsal smlouvu na tři roky a bude zastávat roli výkonného ředitele, přičemž ale bude mít také moc generálního ředitele. Nechávám klub v dobrých rukou,” prohlásil dlouholetý janovský prezident, který byl v poslední době ostře kritizován fanoušky.

Uděám vše, co budu moct, aby nejstarší italský klub dosáhl svých cílů. Budu se starat o všechny obchodní a manažerské aspekty,” uvedl se v novém působiši Lo Monaco, který hned řekl pár slov k týmu a kouči: ”Povoláme zpět několik hráčů, kteří sbírali zkušenosti po hostováních. Trenérem stále bude Gigi De Canio, který dostal jednoletý kontrakt.”

Čtyřiapadesátiletý De Canio přišel do Janova koncem dubna, kdy na lavičce nahradil Alberta Malesaniho. Tým pod jeho vedením sice prohrál všechna tři venkovní utkání, před svými fanoušky na stadionu Luigiho Ferrarise ale porazil Cagliari i Palermo a díky tomu unikl sestupu do Serie B.

Autor: Petr Vaněček / football-italia.net

Komentáře (31)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
terry

Hm, Lo Monacovi celkem věřim, i když ten Di Canio se mi na lavičce úplně nelíbí. Pozitivní je alespoň to, že příští sezona už nemůže bejt horší než ta letošní, takže tahle dvojka může jen překvapit. Na letní rošádu jsem zvědav, Lo Monaco se na trhu pohybovat umí, tak jsem zvědavej, jak si poradí s odchodem Palacia.

Reagovat
smazaný uživatel

Di Canio

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím tě, jak je to s Merkelem? Četl jsem, že sezonu 2012/2013 stráví zase u vás. Co se týče vlastnictví, je to 50:50, nebo je 100% vlastníkem AC Milán?

Reagovat
terry

Pokud vim, je to fifty fifty.

Reagovat
Maritazzi

A teď ho chce ještě Sabatini.

Reagovat
terry

O tom nic nevim. Obě strany (Janov a Milán) se dohodly, že bude hrát v Janově.

Reagovat
10

Genoa, Lo Monaco: "Immobile resta con noi"

Janov udělal Lo Monacem nejlepší přestup co mohl.

Reagovat
Maritazzi

To určitě, spíš mě zajímá, jak si s tímhle poradí Catania. Montella a hlavně Lo Monaco pryč, zvlášť ty jeho chytré přestupy za pár z Argentiny asi jen tak nenahradí.

Reagovat
terry

Snad jo. Preziosiho už to podle mě trochu přestalo bavit a je super, že si místo sebe našel možná ještě zapálenějšího a na trhu protřelejšího člověka.

Reagovat
smazaný uživatel

Už v Catanii udělal kusance práce, a to ho ještě v létě chtěli vynést zubama. Horké hlavy.

Reagovat
10

taky budou litovat, takovýho člověka bych platil zlatem

Reagovat
olis

OT: ako o moznej nahrade za lavezziho sa zacalo spekulovat o gaitanovy s benficy, radsej by som jovetica

Reagovat
10

neříkal si ještě nedávno, že Lavezzi určitě neodejde?

Reagovat
olis

za prve neni to este oficialne, ale je to uz velmi pravdepodobne

za druhe to som si este myslel ze lavezzi je iny charakter, a vedenie ho predat za taku cenu urcite nechce no bohuzial musi kedze zmluvu ma tak nevyhodne spravenu jak ma

Reagovat
Pinturicchio

jjjjj, forza napoli

Reagovat
smazaný uživatel

po vsetkych tych korupcnych kauzach a tendenciach juve si zacal radsej fandit Marekiarovi a spol.?

Reagovat
smazaný uživatel

Pintu je prírodne založený. Má rád lúky, a hlavne polia....

Reagovat
Pinturicchio

Reagovat
Pipo123

Petkovič je teda už 100% náš tréner, už podpísal a je v Ríme len ma straší že ideme po nejakom Faubertovi s West Hamu a nejakých borcov zo švajčiarskej ligy

Reagovat
smazaný uživatel

ten hral aj za real, to bude kvalita

Reagovat
smazaný uživatel

myslim faubert

Reagovat
Pipo123

Mohol by byť zadarmo, já len viem že zahraje na pravej strane, a že to je ľahký odtieň bubu

Reagovat
10

odstín Liverani

Reagovat
Pipo123

Reagovat
Alberto Aquilani

http://www.asromaultras.org/liverani2.jpg Liverani , to bol správny kapitán Lázia ....

Reagovat
Pipo123

Reagovat
smazaný uživatel

výborně Marotta má s Lo Monacem skvělé vztahy

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
olis

mourinho sa proste nezaprie , keby nebol taky namysleny tak ho aj uznavam, ale uz len ten jeho namysleny vyraz v tvari je hrozny, uplne sa hodi ku kristinke a k realu

Reagovat
smazaný uživatel

nemyslim ze je az taky namysleny.. sebavedomy urcite, ale uz o nom hovorilo viacej ludi ze je uplne iny mimo futbalu, tlacoviek atd.. takze myslim ze to je taka jeho show

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele