Llorenteho budoucnost vyřešena, v létě posílí Juventus

24.01.2013, 13:31
Aktuality
Spekulace kolem budoucnosti Fernanda Llorenteho definitivně končí. Španělský reprezentant po této sezóně odejde z Athleticu do Juventusu, kde na něj čeká čtyřletá smlouva. Úřadující italský mistr příchod sedmadvacetiletého útočníka dnes potvrdil na svých oficiálních stránkách...

Vytáhlý kanonýr má v Athleticu smlouvu jen do konce sezóny a již loni v létě vedení klubu sdělil, že jí prodloužit nehodlá. Juventus o rodáka z Pamplony stál již tehdy, prezident baskického celku Josu Urrutia byl ale svojí oporu ochoten prodat pouze při aktivování výkupní klauzule.

"Budoucnost Fernanda Llorenteho je bíločerná. Španělský reprezentant, kterému vyprší smlouva s Athleticem, podepsal dohodu, která ho váže s Juventusem od 1. července. Kontrakt platí na čtyři roky a vyprší 30. června 2017," uvedl Juventus v oficiálním prohlášení.

Llorente v prvním týmu Athleticu debutoval již v roce 2004 a od té doby za něj nastoupil v 350 zápasech. Loni klubu z Bilbaa dopomohl k postupu do finále Evropské ligy i Copy del Rey. V Juventusu ho od příští sezóny bude čekat konkurence v podobě Fabia Quagliarelly, Alessandra Matriho či Mirka Vučiniće, Stará dáma kromě toho ještě usiluje o argentinského útočníka Lisandra Lópeze z Lyonu.

Autor: Petr Vaněček / goal.com

Komentáře (301)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele