Liverpool získal Roberta Firmina

24.06.2015, 09:00
Aktuality
Roberto Firmino se rozloučil s Hoffenheimem, dalším působištěm brazilského ofenzivního hráče pak bude Liverpool. Ten do Sinsheimu pošle 41 milionů eur, což je rekordní bundesligový přestup...

Odchovanec Figueirense přišel do Německa před více než čtyřmi roky z Tombense, přičemž tehdy za Firmina vesnický klub zaplatil čtyři miliony eur, nyní dostává desetinásobek.

Brazilský reprezentant byl během uplynulých měsíců neustále spojován s odchodem, spekulovalo se zejména o zájmu Manchesteru United, nakonec se Firmino stěhuje do Liverpoolu.

K dokončení celého transferu zbývá pouze lékařská prohlídka, kterou Firmino podstoupí po návratu z Copa América, podepsat má blíže nespecifikovaný dlouholetý kontrakt.

Hoffenheim tímto prodejem překonal do této chvíle rekordní transfer Javiho Martíneze. Za toho mnichovský Bayern před třemi lety zaplatil Athleticu Bilbao rovných 40 milionů eur.

Autor: Jiří Vojík / transfermarkt.de, soccerway.com

Komentáře (1141)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele