LIVERPOOL ZÍSKAL AGGERA

12.01.2006, 14:47
Aktuality
FC Liverpool si zajistil služby 21letého dánského obránce Daniela Aggera z Bröndby Kodaň. Přestupová suma podle neoficiálních informací činí 5,8 miliónu liber, smlouva má platnost čtyři a půl roku.

Spekulace ohledně tohoto transferu zaplňovaly stránky britských médií už od začátku ledna, Liverpool se o Aggera zajímal dlouhodobě, kluby se však zřejmě dlouho dohadovaly na ceně. Liverpool údajně nabízel pět miliónů liber, Bröndby chtělo o tři více. Nakonec však dánský klub ustoupil a umožnil jednomu ze svých největších talentů zahrát si jednu z nejkvalitnějších ligových soutěží světa. Navíc zřejmě nedostane celou sumu hned, část by měla být splatná až poté, co Agger v dresu Reds nasbírá 100 startů.

"Bylo nám řečeno, že je to jeden z nejlepších dánských stoperů za posledních dvacet let. Sousta skautů jej hodnotila velmi vysoko, byl o něj i velký zájem," rozplýval se nad novou posilou kouč Liverpoolu Rafael Benítez.

Agger už nakoukl i do reprezentace, dvakrát se objevil v poslední kvalifikaci, hrál i slavné přátelské utkání s Anglií, které Dánsko vyhrálo 4:1. Velkou spokojenost s jeho přestupem projevil i dánský reprezentační kouč Morten Olsen: "Je to dobrý přestup pro něj i pro reprezentaci, Premier League je prvotřídní soutěž. Samozřejmě si bude muset zvyknout na to, že asi nebude hrát každý zápas, ale já jsem si jist, že své kvality prokáže."

Autor: Petr Starý

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

myslim si, ze liverpool spravil len dobre, ze posilnil zadne rady..pomoze im to a velmi.. Benitez sa fakt vyzna.!

Reagovat
smazaný uživatel

...veď je z Madridu

Reagovat
smazaný uživatel

No právě proto mě to tak překvapuje

Reagovat
smazaný uživatel

chabý pokus

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele