Liverpool svěří těžce nemocnému kouči Erikssonovi zápas klubových legend

13.02., 14:30
Aktuality
Sven-Göran Eriksson v roce 2019 (© AFP)

Těžce nemocný trenér Sven-Göran Eriksson si splní životní sen a usedne na lavičku Liverpoolu, alespoň v benefičním utkání klubových legend proti bývalým hráčům Ajaxu. Anglický celek to dnes oznámil na svém webu. Pětasedmdesátiletý švédský kouč před měsícem uvedl, že má rakovinu slinivky a zbývá mu maximálně rok života.

Eriksson povede tým 23. března na Anfieldu společně s bývalými liverpoolskými hvězdami Ianem Rushem, Johnem Barnesem a Johnem Aldridgem. Anglický klub uvedl, že účast již potvrdili slovenský obránce Martin Škrtel, polský brankář Jerzy Dudek či francouzský útočník Djibril Cissé.

V zápasech liverpoolských legend nastupují i bývalí čeští reprezentanti Patrik Berger a Vladimír Šmicer. Zda budou hrát i v tomto utkání, není jasné. Jména dalších účastníků oznámí klub později.

V televizním rozhovoru, v němž informoval o své nemoci, se Eriksson zmínil také o tom, že Liverpool je jeho oblíbeným týmem. Fanoušci Reds pak podle BBC vyzývali vedení, aby mu umožnilo koučovat v zápase legend.

"Mohu říci jen to, že je tady absolutně vítán. Může sedět na mém místě v mé kanceláři a dělat mou práci celý den, pokud bude chtít. To není problém," citovala BBC nedávné vyjádření liverpoolského trenéra Jürgena Kloppa. "Jsem si jistý, že tady může strávit několik úžasných hodin," dodal německý kouč.

Eriksson trénoval v Premier League Manchester City, k ligovým titulům dovedl IFK Göteborg, Lazio a Benficu. Koučoval i AS Řím. V roce 2001 se stal prvním zahraničním trenérem anglické reprezentace.

Autor: ČTK

Komentáře (7)

Přidat komentář
sergi

Takto sa to robí do psej matere!

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
misinho7

Reagovat
Coutinho10

hrdost na Liverpool

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
Luc-Luc

YNWA

Reagovat
Pat26

Tohle je přesně ten moment, kdy je ještě svět v pořádku.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele